Algyő
...a Tisza virága

Az Algyői Helyi Választási Bizottság a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 302. § (2) bekezdésében foglalt hatáskörében eljárva települési önkormányzati képviselők és polgármester időközi választását tűzte ki 2017. szeptember 10. napjára.

Algyő egy választókerületet alkot, amelyben a megválasztható önkormányzati képviselők száma: 8 fő.

Egyéni választókerületi képviselőjelölt és polgármesterjelölt a választópolgárok jelölése alapján lehet valaki, a választópolgár több jelöltet is ajánlhat, de csak egy településen fogadhat el jelölést.

Egyéni választókerületi képviselőjelölt az, akit az adott választókerület választópolgárainak legalább 1%-a jelöltnek ajánlott.

Polgármesterjelölt az, akit a település választópolgárainak legalább 3%-a jelöltnek ajánlott.

Az egyéni választókerületi jelölt, valamint a polgármesterjelölt állításához szükséges ajánlások számát a Helyi Választási Iroda vezetője állapítja meg 2017. július 17. napján.

Ajánlóívet a jelöltként indulni szándékozó választópolgár a Helyi Választási Irodától 2017. június 7. napját követően igényelhet, a Helyi Választási Iroda legkorábban 2017. július 24. napján adja át az igénylő részére az általa igényelt mennyiségű ajánlóívet.

Az ajánlóív iránti igénynek tartalmaznia kell:

  • a jelöltként indulni szándékozó választópolgár nevét,
  • személyi azonosítóját (ennek hiányában magyar állampolgárságát igazoló okiratának típusát és számát),
  • lakcímét,
  • valamint nyilatkozatát arról, hogy:
    • a jelölést elfogadja,
    • nincs olyan tisztsége, amely összeférhetetlen a képviselői megbízatással, illetve megválasztása esetén arról lemond.

Az ajánlóív igényléséhez szükséges nyomtatvány letölthető Algyő Nagyközség Önkormányzatának honlapjáról (http://www.algyo.hu/index.php/onkormanyzat/idokozi-valasztas-2017), illetve személyesen átvehető a polgármesteri hivatalban.

Az egyéni választókerületi jelöltet és a polgármesterjelöltet legkésőbb 2017. augusztus 7. napján 16:00 óráig lehet bejelenteni. Az egyéni választókerületi jelöltet és a polgármesterjelöltet a Helyi Választási Bizottság veszi nyilvántartásba.

Részletes tájékoztatásért a Polgármesteri Hivatalban a Választási Irodához lehet fordulni az alábbi telefonszámokon: 62/517-511, 62/517-517, 927-es mellék.

A Választási Iroda vezetője: Angyal Zsolt, 6750 Algyő, Kastélykert u. 40. Tel.: 62/517-511, Fax: 62/517-516, e-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..">Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Dr. Varga Ákos HVI jogi helyettes