× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A Település hírei

Algyő Nagyközség Önkormányzata a 2023/2024. tanévtől továbbra is támogatást biztosít a bérlet megvásárlásához.

2024. január 11. | Önkormányzat Bővebben

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Társaságunk, az MVM Démász Áramhálózati Kft. a közcélú villamos hálózaton előre tervezett munkálatokat fog végezni, az alábbi időszakokban és területeken. Ezen időszakokban a villamosenergia-szolgáltatás szünetelni fog.

2024. január 04. | Gazdaság Bővebben

2005.10.10-2017.09.05. között Algyő Nagyközség Önkormányzatánál dolgozott gépkocsivezetőként. Munkáját precízen, megbízhatóan végezte. Munkatársaival jó viszonyt ápolt.  Hiányozni fog kedves mosolya!

2023. december 29. | Önkormányzat Bővebben

Idén 8. alkalommal rendezték meg a nagy népszerűségnek örvendő Zsibongó Gálát. A Faluház ez alkalommal is zsúfolásig megtelt, még az emelet is tele volt. Az éveknek és a rutinnak köszönhetően most is minden flottul ment, azonban ez nagyon sok előkészületet és szervezést igényelt.

2023. december 21. | Kultúra Bővebben

Már jó pár évtizede annak, amikor utoljára találkoztak azok a játékosok, akik a hetvenes évek elején az Algyői Sportkör kézilabda szakosztályának csapatában játszottak.

2023. december 20. | Sport Bővebben

Mintegy háromszáz lakos vett részt a november 6-a és 22-es között megrendezett Őszi Egészséghetek valamely szűrővizsgálatán – tájékoztatta lapunkat az AESZI.  A legnagyobb érdeklődés idén ismét az ultrahangos has- és pajzsmirigy vizsgálatokat kísérte.

2023. december 19. | Egészség, életmód Bővebben

Nyílt ülésen 32 napirendi pontot tárgyalt meg a képviselő-testület novemberi rendes ülésén. Megszavazták többek között, hogy jövőre is biztosítják a rotavírus elleni védőoltást a gyermekeknek, döntöttek a lakások és üzlethelyiségek bérleti díjának jövő évi mértékéről és megszavazták a bérkompenzációt is.

2023. december 18. | Önkormányzat Bővebben

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

A közlekedési szokások és igények megismerése érdekében Algyő vonatkozásában elkészült egy mobilitási kérdőív, amely két irányt érint, egyrészt a lakosságit (Algyő belterület), illetve a munkahelyit (MOL ipartelep, Jura Ipari Park).

2023. december 02. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyői Nőegylet idén is csodaszép adventi koszorút készített a községnek.

2023. december 02. | Napjaink Bővebben

Budapesten, a Szent Gellért Csarnokban rendezték meg a 2. Zen Power Taekwon-do Kids Hatpróba nevű versenyt, ahol az utánpótláskorú harcművészek mérethették meg magukat küzdelem, formagyakorlat, erőmérő, elmélet, gyorsaság és speciáltechnika állomásokon.

2023. december 01. | Sport Bővebben

 
×