Algyő
...a Tisza virága
  • 201712-tiszaparttel
  • kb slide 2017 nov
  • 201707-Tajhaz slide
  • 201707-furdo

Az első felnőtt világbajnoki válogató tegnapi versenynapján az algyői Kopasz Bálint győzött K1 1000 méteren, a DÉMÁSZ-Szeged két sportolója, Medveczky Erika (K1 500 m) és Bodonyi András (C1 1000 m) pedig harmadik lett.

Az Algyő felnőtt világkupagyőztes kajakosa, Kopasz Bálint ott folytatta, ahol a májusi, szegedi eseményen abbahagyta. Bár csak jövő kedden lesz 20 éves, ám nyugodtan kijelenthetjük, már több, mint egy tehetséges versenyző, sőt ha ilyen ütemben alakul a pályája, a K1 1000 méteres szám hosszú távon az övé lehet – nemcsak itthon, hanem akár külföldön is.

A szegedi világbajnoki válogató első napján is hozta az eddig megszokott formáját ebben a számban, és magabiztosan győzte le riválisait. Ez azt is jelenti, hogy ő biztos indulója a júliusi plovdivi (Bulgária) felnőtt Európa-bajnokságnak.

– Már tavaly is jó formában voltam a második válogatóra, de akkor az érettségi nehezítette a helyzetemet – mondta Kopasz, aki ebben a számban az idén már a negyedik győzelmét aratta. – Most több idő jut a pihenésre, jobban figyelek az étkezésre, talán ezért megy így a hajó. Nem volt különösebb taktikám, inkább belevittem mindent a pályába, ami jólesett.

A 200 méteres számok alatt még pislogni sem érdemes, olyan picik a különbségek. A szegedi Birkás Balázs pontosan tudja ezt, hiszen míg a világkupán egy picivel verte meg a győri Horváthot, addig ezúttal szinte ugyanilyen picivel kapott ki tőle – igaz, közöttük ért még be a célba további két kajakos is.

Éremmel mutatkozott be szegedi színekben a Kis-Duna SE frissen igazolt kajakosa, Medveczky Erika, aki K1 500 méteren lett harmadik. Napra pontosan egy éve versenyzett utoljára Kárász Anna, a DÉMÁSZ-Szeged kétszeres világbajnoka, aki visszatérése alkalmával tegnap ugyanezen szám, a K1 500 méter B döntőjét megnyerte. Kovács László és Simon Miklós tanítványa magabiztos evezéssel végzett az élen, így összesítésben nyolcadik lett.

Az események a hétvégén folytatódnak: ma 10.05-től 12, majd 17-től 18 óráig döntőket rendeznek, vasárnap pedig 8.30-től előfutamok, 13.40-től finálék következnek.


forrás: www.delmagyar.hu

Algyő Nagyközség Képviselő-testületének ülése (2017.11.23.)
Elég lett a háborúsdiból, új választást írnak ki

Elmérgesedett az algyői képviselő-testület két tábora közötti helyzet. A Csongrád megyei település a helyi fideszes többség miatt a polgármester munkáját akadályozva korábban több beruházástól is elesett. A legutóbbi tanácskozáson a testület végül a feloszlatás mellett döntött. Időközi választás várhatóan szeptemberben lesz.