Algyő
...a Tisza virága
  • 201712-tiszaparttel
  • kb slide 2017 nov
  • 201707-Tajhaz slide
  • 201707-furdo

20170609 unnepi konyvhet gs12Villáminterjút adott a díj átvétele után Bene Zoltán a SZEGEDma hírportálnak. A szerző szerint a sikerben nagy szerepük volt azoknak is, akik segítettek a mű létrejöttében különböző eszközökkel – az illusztráción át a kiadásig. Nem ül azonban a babérjain, jövőre újabb regénye jelenik meg.

- Miért érezte fontosnak megpályázni az Év Könyve díjat?

- Úgy hittem (és ebben a hitemben mások is megerősítettek), hogy egy kimondottan szép kiállítású könyv Az érdemes, nemes Rózsasándor kalandjai, ami egy könyvészeti szempontú értékelésben mindenképpen esélyes lehet. Ez mindenekelőtt az illusztrátor, Török Eszter és a kötetet tördelő René Margit, s természetesen a kiadó, a Liget Műhely érdeme. Ugyanakkor reménykedtem abban, hogy az irodalmi szakma szemszögéből vizsgálva is megállja a helyét a betyárpikareszk…

- Milyen volt a regény szegedi fogadtatása eddig?

- Nem csak Szegeden, de országosan is jól fogadták. Számos helyre hívtak könyvbemutatóra, sőt, még mindig kapok felkéréseket, pedig már nem annyira friss a könyv (tavaly ősszel adták ki), jó néhány recenzió jelent meg Rózsasándorról.

- Kapott-e már más díjat a mű?

- Igen. A Liget folyóirat minden év végén megajándékozza egy vagy két szerzőjét Varga Zoltán Zsolt szobrászművész sajátos kentaur-plasztikájával. Tavaly karácsony előtt Birtalan Ferenc mellett én kaptam ezt a megtisztelő ajándékot, nem titkoltan a Rózsasándor-regényért.

- Milyen művön dolgozik jelenleg? S mikorra várhatjuk ezt a munkát?

- Tavaly nyertem egy NKA alkotói ösztöndíjat az Áramszünet című regény megírására. Az idén tavasszal kellett befejeznem, el is készültem az első változatával. A regény 16 vagy 17 fejezete meg is jelent vagy megjelenés előtt áll különböző irodalmi folyóiratokban (például a Hitel, a Helikon, a Tiszatáj, a Pannon Tükör, a Vár lapjain, a Spanyolnátha vagy éppen az Új Nautilus felületén). Most még némi utómunkálatok várnak rám, aztán küldöm a szerkesztőnek. A Kortárs Kiadó vállalta föl a megjelentetését, szerintem a jövő esztendőben lesz esedékes…


forrás: www.szegedma.hu

Algyő Nagyközség Képviselő-testületének ülése (2017.11.23.)
Elég lett a háborúsdiból, új választást írnak ki

Elmérgesedett az algyői képviselő-testület két tábora közötti helyzet. A Csongrád megyei település a helyi fideszes többség miatt a polgármester munkáját akadályozva korábban több beruházástól is elesett. A legutóbbi tanácskozáson a testület végül a feloszlatás mellett döntött. Időközi választás várhatóan szeptemberben lesz.