× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Születésnapi magyar kultúra napja a Faluházban

|
2024. február 14. | Kultúra

Különlegesen ünnepelte idén Algyő a magyar kultúra napját a Faluházban, hiszen kerek évfordulóhoz kapcsolódott. Idén lett 30 éves az intézmény.

Január 20-án az ünneplés az Algyői Alkotók Kiállításának megnyitójával indult. A Faluház galériáján helyet kapó tárlatot Molnár Áron polgármester nyitotta meg, illetve az Algyői Tollforgatók Körének egyik tagja, Bakos Erika olvasta fel egyik saját költeményét. Az Alkotói díjjal rendelkező művészek válogatott remekeiből készített kiállítás február során megtekinthető lesz.

Az ünnepi műsor oklevelek és virágok átadásával indult művészeknek, illetve képzőművészeti és előadó csoportoknak. Oklevelet kapott Gálné Nagy Ildikó, Izbékiné Cseuz Gabriella, Szalmáné Simon Éva, Molnárné Süli-Zakar Zita, Papp Csilla, Oláh Ernő, a Tűzzmonác Kör tagjai, a Fürge Ujjak Műhelye, a Foltvarrók Köre, a Búzavirág Dalkör, a Tollforgatók Köre, a Zsibongó Néptáncegyüttes, az Algyői Hagyományőrző Citerazenekar és a Parlando Énekegyüttes.

A színpadot ezután az előadók vették birtokba. A búzavirág Dalkör és a Hagyományőrző Citerazenekar alapozta meg a hangulatot. Őket a Zsibongó Néptáncegyüttes fantasztikus fellépése követte. A fellépők között a Tollforgatók Körének tagjai örvendeztették meg a közönséget egy-egy frappáns novellával. A műsort a Parlando Énekegyüttes zárta, akik fülbemászó örökzöld slágereket adtak elő. A közönség tapsolt, énekelt az előadóknak és az előadókkal.

20240214-kultura_napja-2.jpg (469 KB)Az ünnepség a színpadi produkciók után sem ért véget. A Faluház fennállásnak harmincadik évfordulója alkalmából a Gyevikult Nkft. pezsgővel és tortával készült a résztvevőknek. A finom sütemény elfogyasztás közben pedig felelevenedtek régi történetek az egykori kultúrházról, amely azóta is az algyői kultúra, a szórakozás és a testi-lelki feltöltődés színtere nem csak a hétköznapokban, hanem a jeles ünnepek alkalmával is.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Második alkalommal került megrendezésre Algyőn a Finta János Emlékverseny. Az Algyői SK Asztalitenisz szakosztálya szervezte az eseményt, ahol vendégcsapat volt a Pincehelyi Asztalitenisz szakosztály.

2024. május 16. | Sport Bővebben

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Magánbiztonsági és Önkormányzati Tanszék május 15-én ünnepelte 10 éves fennállását. Algyő biztonsága, a megfelelő intézkedések tervezése érdekében Dr. Füzesy István alpolgármester közreműködésével folyamatosan együttműködünk a Tanszékkel.

2024. május 16. | Rendőrség Bővebben

Gerendáson rendezte meg a Spárta Taekwon-do Klub a VII. Fehér Kupa és VII. Spárta Kupa nevű ITF Taekwon-do versenyt, melyen a Csongrád és Békés megyéből érkező klubok mellett, az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do szakosztálya is 5 versenyzővel képviseltette magát.

2024. május 15. | Sport Bővebben

Algyőn a horgásztavakon került megrendezésre Sarok Krisztián és az Önkormányzat szervezésében 2024 május 11-én szombaton az első Családi horgászverseny.

2024. május 14. | Sport Bővebben

Az Algyői horgásztavak halállománya ismét szép háromnyaras potykákkal bővült. Reméljük az újoncok jól megmozgatják az I-es és II-es tavak törzsállományát. A hétvégi versenyen szép fogást és sok örömöt okozhat a családoknak, illetve vasárnaptól minden horgászni vágyónak.

2024. május 10. | Gazdaság Bővebben

×