Vissza az intróhoz

Hozzáadás a kedvencekhez Beállítás kezdőlapként Honlaptérkép

    deutsch   english

Partnereink

Média Partnereink

Magyar Honlap Linkek

Két kilométernyi akadálypálya Algyőn
2012.07.12.
 
kinyomtatom | elküldöm
 

Két éve halasztódik két kilométernyi tönkrevágott út felújítása Rákóczi-telepen, az M43-as közelében. Most a gabonával rakott teherautóknak tovább tart átjutni azon a szakaszon, mint onnan beérni Hódmezővásárhelyre.

A 4413-as jelű úton nagy teherautókkal földet, anyagot szállítottak 2009-ben az M43-ashoz, így pusztult le annyira, hogy aki nem idevalósi, el sem hiszi, hogy itt valamikor aszfalt volt. A környékbeliek – közel 40 család és több vállalkozás – már akkor ígéretet kaptak arra, hogy minden tönkretett utat helyre fognak állítani a sztrádaépítők. Tavaly meg is örültek a Rákóczi-telepiek, amikor látták, hogy fölvonulnak az útépítők. A tönkretett szakasz egy részét helyre is állították, a legrosszabb részhez azonban nem nyúltak. A sztrádának ezen a részén dolgozó Maroslele 43 Konzorcium volt az, amely megrendelte a helyreállítást. Bár az alvállalkozó jelezte, lenne itt még tennivaló, azt a választ kapta, hogy arra a két kilométerre már nincs pénz. (A sztráda megépítésére és a kapcsolódó munkákra mintegy 60 milliárd forintot adott az állam.)

Cikkünk nyomán a nagyberuházást felügyelő NIF Zrt. bejárást szervezett erre a területre. Az algyői önkormányzat is többször kérte, állítsák helyre, amit tönkretettek, de csak ígéreteket kapott. Herczeg József polgármester most lapunknak azt mondta, a helyzet nem sokat változott. Az autópálya-építésben részt vett és talpon maradt Hídépítő Zrt. feladatául szabták, hogy ezt a szakaszt állítsa helyre, de egyelőre nincs hír a kezdésről. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője, Pécsi Norbert Sándor úgy tájékoztatott, hogy cége „a 4413-as út helyreállításának ügyében több megkeresést tett a beruházó és a kivitelező konzorcium irányába. Tudomásunk szerint a kivitelező konzorcium egyik tagja a helyreállítás ügyén aktívan dolgozik, több szakkivitelezőtől is ajánlatot kért már. Szóbeli tájékoztatásuk alapján a helyreállítás várhatóan 2012. augusztus közepéig megtörténik".

A rossz út most különösen azért nagy bosszúság, mert a környéken több száz hektáron termesztenek búzát, és a teherautókat nem lehet a megadott mértékig megrakni gabonával. Patai Pál, a helybeli gazdálkodók egyike azt mondja, a rugótörést kockáztatja az a sofőr, aki rendesen meg akarja rakni a platót. Fél teherrel is csak lépésben lehet itt haladni, tovább tart átjutni ezen a két kilométeren, mint utána beérni Hódmezővásárhelyre.


Forrás: www.delmagyar.hu (Bakos András)
 

 

Kifejezés keresése a hírekben:

 

Mai rendezvények:
Nincs rendezvény a mai napon!
Következő rendezvények:
» Szúnyoggyérítés
» I. Csongrád Megyei Olasz Autós Találkozó

impresszum

  kapcsolat

© SELECTRIC Mérnöki Iroda  1991-2012 - Minden jog fenntartva!