Vissza az intróhoz

Hozzáadás a kedvencekhez Beállítás kezdőlapként Honlaptérkép

    deutsch   english

Partnereink

Média Partnereink

Magyar Honlap Linkek

Pontypedofil Algyőn
2012.07.12.
 
kinyomtatom | elküldöm
 

Pontypedofilok – így hívja Halász László azokat a horgászokat, akik méreten aluli pontyot raknak el. Most az Algyői-főcsatornán kaptak el egy pontypedofilt.

A szegedi Herman Ottó Horgászegyesület nagy erőket mozgósít az orvhorgászok kiszűrésére. Az egyesület halőreinek munkáját irányító Halász László korábban úgy nyilatkozott a delmagyar.hu-nak: több bejelentést is kaptak Algyőről, hogy a helyi kocsmákban alkalmanként több tízkilónyi, méreten aluli pontyot kínálnak eladásra. Ezért is járnak ki gyakran az egyesület kezelésében álló Algyői főcsatornára, ahová évente 5-7 mázsa halat, főként pontyot telepítenek. Kedden este fél 8-kor egy olyan horgászt találtak a parton, akiről a korábbi jelzésekből már tudták, hogy lopja a halat, de eddig még nem sikerült lebuktatni. Halász László elmondása szerint a férfi nem elégedett meg az 50 centiméteres amúr mellé fogott méretes ponttyal és kétkilónyi kárásszal, még négy méreten aluli pontyot is elpakolt. Ezt az engedélye bánta, amit bevontak.

Korábban a rendőrökkel együtt ellenőriztek a halőrök a főcsatornán. Egy ilyen alkalommal történt, hogy egy férfi Szegedről kerékpározott ki az Algyői főcsatornához, ahol engedély nélkül horgászott. Miután elkobozták a felszerelését, útjára engedték. Amikor az egyik rendőr alaposabban szemügyre vette a férfi horgászeszközeit, megismerte egy kicserélt tagról a teleszkópos horgászbotját, amit hónapokkal ezelőtt loptak el tőle. A rendőr egy szegedi panelház tárolóhelyiségében tartotta a horgászbotját. A rendőrök a férfi után eredtek, akit a kastélynál állítottak meg a 47-es úton. Lopás miatt eljárást indítottak ellene.


Forrás: www.delmagyar.hu (Szabó C. Szilárd)
 

 

Kifejezés keresése a hírekben:

 

impresszum

  kapcsolat

© SELECTRIC Mérnöki Iroda  1991-2012 - Minden jog fenntartva!