× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Visszavadult házinyúl él Algyőn

|
2013. április 03. | Napjaink

December óta a faluképhez tartozik Algyőn az a vörhenyes-tarka házinyúl, amely a Kastélykert utca és a Géza utca kereszteződésénél lévő parkban lakik, a település egyik legforgalmasabb pontján.

A helybeliek nem tudják, hogyan került oda; vagy a gazdája rakta ki, vagy úgy szökött meg valahonnan. Az viszont nyilvánvaló, hogy nem nagyon bízik az emberekben, hat-nyolc lépésnél közelebb senkit sem vár be. Átjár a főutca túloldalára, de szemlátomást tudja, hogy az autó veszélyes. Állítólag nagyon látványos sprintet vágott le, amikor kutya kergette. Bebújt a kocsibejáró szűk dudacsövébe, a hó elől pedig a Géza fejedelem faszobrát borító sátor alá vackolt be. Viszont még a legnagyobb hidegben is előbújt rövid időre. Napközben többnyire a parknál lévő bolt előtt legelészik, és vár.

– Ha látjuk, mindig viszünk ki neki kelkáposztalevelet, répazöldet, ami éppen adódik – mondja Gondos Ferencné, a Joker Plusz Vegyeskereskedés vezetője.

– Minket sem enged közel magához, de ha letesszük az ennivalót, eljön érte, és ott megeszi. Mintha tőlünk már nem tartana annyira. Egyszer négyen is próbálták elkapni, de nem sikerült nekik, szerencsére. Amikor először láttuk, vártuk, majd érte jön a gazdája, de ha itt lakik Algyőn, már biztos kereste volna. Persze szóba került régebben, mi mindent lehet főzni, sütni nyúlból, de most már nem ennénk jóízűt belőle, megszerettük.

A parki nyúl egyre szélesebb körben ismert. Egyetlen panasz van csak rá: azzal, hogy le-föl grasszál, ugattatja a környékbeli kutyákat.

  

 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×