× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Visszavadult házinyúl él Algyőn

|
2013. április 03. | Napjaink

December óta a faluképhez tartozik Algyőn az a vörhenyes-tarka házinyúl, amely a Kastélykert utca és a Géza utca kereszteződésénél lévő parkban lakik, a település egyik legforgalmasabb pontján.

A helybeliek nem tudják, hogyan került oda; vagy a gazdája rakta ki, vagy úgy szökött meg valahonnan. Az viszont nyilvánvaló, hogy nem nagyon bízik az emberekben, hat-nyolc lépésnél közelebb senkit sem vár be. Átjár a főutca túloldalára, de szemlátomást tudja, hogy az autó veszélyes. Állítólag nagyon látványos sprintet vágott le, amikor kutya kergette. Bebújt a kocsibejáró szűk dudacsövébe, a hó elől pedig a Géza fejedelem faszobrát borító sátor alá vackolt be. Viszont még a legnagyobb hidegben is előbújt rövid időre. Napközben többnyire a parknál lévő bolt előtt legelészik, és vár.

– Ha látjuk, mindig viszünk ki neki kelkáposztalevelet, répazöldet, ami éppen adódik – mondja Gondos Ferencné, a Joker Plusz Vegyeskereskedés vezetője.

– Minket sem enged közel magához, de ha letesszük az ennivalót, eljön érte, és ott megeszi. Mintha tőlünk már nem tartana annyira. Egyszer négyen is próbálták elkapni, de nem sikerült nekik, szerencsére. Amikor először láttuk, vártuk, majd érte jön a gazdája, de ha itt lakik Algyőn, már biztos kereste volna. Persze szóba került régebben, mi mindent lehet főzni, sütni nyúlból, de most már nem ennénk jóízűt belőle, megszerettük.

A parki nyúl egyre szélesebb körben ismert. Egyetlen panasz van csak rá: azzal, hogy le-föl grasszál, ugattatja a környékbeli kutyákat.

  

 

További hírek

Az Algyői Könyvtár könyvtárosai Olvasó Klubot indítottak a könyvek szerelmeseinek és azoknak is, akik még próbálgatják a könyvek varázsát magukba szívni.

2022. január 19. | Kultúra Bővebben

Több lakosunk jelezte, hogy gázszagot érez. A problémát jeleztük az illetékes hatóságok felé, akik megkezdték a probléma okának felderítését.

2022. január 19. | Gazdaság Bővebben

Az évi egy alkalom megszervezett lomtalanítás helyett a házhoz menő lomtalanításra tért át a szolgáltató az önkormányzattal történő egyeztetést követően.

2022. január 13. | Gazdaság Bővebben

Az ünnepek után a fenyőfák elszállítását a Településtisztasági Nonprofit Kft. térítési díj nélkül, az ingatlanok elől elszállítja.

2022. január 08. | Napjaink Bővebben

Szentesen a lángok martalékává vált a városi sportcsarnok.

2022. január 02. | Sport Bővebben

×