× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Vigyázz, kész, futásra fel! – útvonalakat jelöltek ki ártérben

|
2022. június 21. | Sport

Elkészültek az algyői futókörök, most már kicsi és nagy is kipróbálhatja a kijelölt útvonalak. Természetesen nem muszáj futni, egy jó séta az ártérben vagy a töltésen is sokat számít egészségünk szempontjából.

A Tisza környéke, az ártér mindig is kedvelt színtere volt az algyőieknek. Nemcsak sportolni, hanem sétálni, kikapcsolódni is szívesen járnak a falubeliek a folyóhoz. Idén májustól újabb lehetőséggel bővült a paletta, ugyanis a szabadstrand és a Szent Anna kikötő nyújtotta kikapcsolódási lehetőségek mellett öt kijelölt futókörön indulhatnak el a mozogni vágyók.

A futókörök kiindulási pontja a szabadstrand büféje, ahol egy információs táblán gyűjthetnek adatokat az érdeklődők a körökről. Minden körnek más-más színe és elnevezése van. Két rövidebb útvonallal az egészen kicsiknek is próbáltak kedveskedni az ALTE futói. Az Erdei kör 1,1 kilométer hosszú, az Anna kör pedig 1,5 kilométert foglal magában. Előbbit a zöld, utóbbit pedig a sárga szín jelöli. Aki hosszabb távra kötelezi el magát, az elindulhat a lila Levendula körön is, amely 3,8 kilométer, vagy éppen a piros útvonalon, ami 4,8 kilométer hosszú. Akik viszont igazán bevállalósak, azok teljesíthetik a kék távot, amely a Gyevi Extrém nevet viseli és 16,5 kilométer.

Az útvonalak fel vannak festve az ártérben és a töltésre vezető aszfaltos utak mentén is. A jelzések mérete és a használt festék a Magyar Természetjáró Szövetség által meghatározott paramétereknek felelnek meg. Néhol gyalogost formál, de legtöbb helyen Algyő virágát kell követnünk. A köröket mind két irányban lehet teljesíteni, kinek melyik a szimpatikus.

A futóköröket az idei Futókörök Napján kezdtél el felfesteni önkéntes csapatmunkaként az ALTE futói. A munkához szükséges eszközök beszerzését az éves támogatás átcsoportosításával az ALTE segítette.

Reméljük sokan és sokszor indulnak majd neki valamelyik futókörnek!

kapcsolódó anyagok: Algyői futókörök a facebook-on

 

További hírek

2022. december 06.-án 11:00-15:00 óra között lezárásra kerül a Tisza töltésének az algyői vasúti híd és az Algyői-főcsatorna közötti szakasza, az Algyői szvtp-en végzendő műszaki feladatok miatt. 

2022. december 02. | Gazdaság Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet a Gyevikult NKft. ügyvezető igazgatói álláshely betöltésére.

2022. november 29. | Önkormányzat Bővebben

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2022. december 19. napjától 2023. január 6. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2022. november 29. | Önkormányzat Bővebben

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Társaságunk, az MVM Démász Áramhálózati Kft. a közcélú villamos hálózaton előre tervezett munkálatokat fog végezni, az alábbi időszakokban és területeken. Ezen időszakokban a villamosenergia-szolgáltatás szünetelni fog.

2022. november 29. | Gazdaság Bővebben

Nagy Martin mindig önzetlenül segített az embereknek, azt vallotta, hogy jót tenni jó! Emléke előtt tisztelegve októberben ételt osztottak algyői rászorulóknak. Martin édesapjának a célja minél több ember szemét felnyitni, hogy figyeljenek oda a körülöttük lévőkre, ez az akció is ezt szolgálta.

2022. november 23. | Napjaink Bővebben

×