× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Vigyázz, kész, futásra fel! – útvonalakat jelöltek ki ártérben

|
2022. június 21. | Sport

Elkészültek az algyői futókörök, most már kicsi és nagy is kipróbálhatja a kijelölt útvonalak. Természetesen nem muszáj futni, egy jó séta az ártérben vagy a töltésen is sokat számít egészségünk szempontjából.

A Tisza környéke, az ártér mindig is kedvelt színtere volt az algyőieknek. Nemcsak sportolni, hanem sétálni, kikapcsolódni is szívesen járnak a falubeliek a folyóhoz. Idén májustól újabb lehetőséggel bővült a paletta, ugyanis a szabadstrand és a Szent Anna kikötő nyújtotta kikapcsolódási lehetőségek mellett öt kijelölt futókörön indulhatnak el a mozogni vágyók.

A futókörök kiindulási pontja a szabadstrand büféje, ahol egy információs táblán gyűjthetnek adatokat az érdeklődők a körökről. Minden körnek más-más színe és elnevezése van. Két rövidebb útvonallal az egészen kicsiknek is próbáltak kedveskedni az ALTE futói. Az Erdei kör 1,1 kilométer hosszú, az Anna kör pedig 1,5 kilométert foglal magában. Előbbit a zöld, utóbbit pedig a sárga szín jelöli. Aki hosszabb távra kötelezi el magát, az elindulhat a lila Levendula körön is, amely 3,8 kilométer, vagy éppen a piros útvonalon, ami 4,8 kilométer hosszú. Akik viszont igazán bevállalósak, azok teljesíthetik a kék távot, amely a Gyevi Extrém nevet viseli és 16,5 kilométer.

Az útvonalak fel vannak festve az ártérben és a töltésre vezető aszfaltos utak mentén is. A jelzések mérete és a használt festék a Magyar Természetjáró Szövetség által meghatározott paramétereknek felelnek meg. Néhol gyalogost formál, de legtöbb helyen Algyő virágát kell követnünk. A köröket mind két irányban lehet teljesíteni, kinek melyik a szimpatikus.

A futóköröket az idei Futókörök Napján kezdtél el felfesteni önkéntes csapatmunkaként az ALTE futói. A munkához szükséges eszközök beszerzését az éves támogatás átcsoportosításával az ALTE segítette.

Reméljük sokan és sokszor indulnak majd neki valamelyik futókörnek!

kapcsolódó anyagok: Algyői futókörök a facebook-on

 

További hírek

Nagyon jó hangulatban zajlott az Algyői Könyvtár szervezésében megrendezésre került 2. "Kocsmakvíz" est a Szent Anna Teraszon. A nyertes csapatok a 'Csontdarálók' Nagy Sanyi kapitánnyal és a 'Tolni' csapat Boros Kriszta kapitánnyal. Szoros verseny volt az újonc 'Első helyezett' csapattal, akik a legjobb gyüttmönt csapat címet vihették haza.

2023. szeptember 29. | Kultúra Bővebben

Az Algyői Parlando Énekegyüttes felvételt nyert a Csongrád-Csanád Vármegyei Értéktárba. Az együttes 22 éve ápolja és törekszik megőrizni a magyar operett hagyományait. Fellépéseikkel sokakkal megszerettették ezt a műfajt. A kulturális örökség szakkategóriába sorolt Parlando munkájának méltó elismerése ez.

2023. szeptember 28. | Kultúra Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár irodalmi és grafika pályázatot hirdet „Amikor a toll kibicsaklik” címmel.

2023. szeptember 27. | Kultúra Bővebben

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

×