× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Vigyázz, kész, futásra fel! – útvonalakat jelöltek ki ártérben

|
2022. június 21. | Sport

Elkészültek az algyői futókörök, most már kicsi és nagy is kipróbálhatja a kijelölt útvonalak. Természetesen nem muszáj futni, egy jó séta az ártérben vagy a töltésen is sokat számít egészségünk szempontjából.

A Tisza környéke, az ártér mindig is kedvelt színtere volt az algyőieknek. Nemcsak sportolni, hanem sétálni, kikapcsolódni is szívesen járnak a falubeliek a folyóhoz. Idén májustól újabb lehetőséggel bővült a paletta, ugyanis a szabadstrand és a Szent Anna kikötő nyújtotta kikapcsolódási lehetőségek mellett öt kijelölt futókörön indulhatnak el a mozogni vágyók.

A futókörök kiindulási pontja a szabadstrand büféje, ahol egy információs táblán gyűjthetnek adatokat az érdeklődők a körökről. Minden körnek más-más színe és elnevezése van. Két rövidebb útvonallal az egészen kicsiknek is próbáltak kedveskedni az ALTE futói. Az Erdei kör 1,1 kilométer hosszú, az Anna kör pedig 1,5 kilométert foglal magában. Előbbit a zöld, utóbbit pedig a sárga szín jelöli. Aki hosszabb távra kötelezi el magát, az elindulhat a lila Levendula körön is, amely 3,8 kilométer, vagy éppen a piros útvonalon, ami 4,8 kilométer hosszú. Akik viszont igazán bevállalósak, azok teljesíthetik a kék távot, amely a Gyevi Extrém nevet viseli és 16,5 kilométer.

Az útvonalak fel vannak festve az ártérben és a töltésre vezető aszfaltos utak mentén is. A jelzések mérete és a használt festék a Magyar Természetjáró Szövetség által meghatározott paramétereknek felelnek meg. Néhol gyalogost formál, de legtöbb helyen Algyő virágát kell követnünk. A köröket mind két irányban lehet teljesíteni, kinek melyik a szimpatikus.

A futóköröket az idei Futókörök Napján kezdtél el felfesteni önkéntes csapatmunkaként az ALTE futói. A munkához szükséges eszközök beszerzését az éves támogatás átcsoportosításával az ALTE segítette.

Reméljük sokan és sokszor indulnak majd neki valamelyik futókörnek!

kapcsolódó anyagok: Algyői futókörök a facebook-on

 

További hírek

Lovászi Péter, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület gólyavédelmi programjának vezetője 3 fiókát gyűrűzött ma meg az Algyői Könyvtárnál. Nemcsak a gyűrűzés menetét mutatta be az érdeklődőknek, az egyik gólyafiókát testközelből is meg lehetett tekinteni.

2022. június 30. | Napjaink Bővebben

Meghívó Algyő Nagyközség Településrendezési eszközeinek (településszerkezeti terv, helyi építési szabályzat) 2022. évi részleges módosítása ügyében tartandó lakossági fórumára.

2022. június 29. | Önkormányzat Bővebben

Értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy 2022. július 1-jén, pénteken Köztisztviselők Napján az Algyői Polgármesteri Hivatal zárva tart. Az ügyfélfogadás ezen a napon szünetel.

2022. június 28. | Önkormányzat Bővebben

Az MVM Áramhálózati Kft. tájékoztatása alapján hálózatfejlesztési munkákat végzése miatt áramszünet lesz 2022. július 1-én, 15-én és 28-án 8 és 16 óra között.

2022. június 27. | Gazdaság Bővebben

A védőnői két körzetet ellátó védőnőknél májusban személyváltozás történt.

2022. június 23. | Egészség, életmód Bővebben

×