× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Újabb száz megváltozott munkaképességű ember kap munkát

|
2014. június 09. | Gazdaság
A „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” című 11,7 milliárd forint összköltségvetésű kiemelt projektet az Új Széchenyi Terv keretében indította a kormány. A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal által gondozott programban, Csongrád megyében, a legfrissebb adatok szerint már 490 ember vesz részt. Közülük 283-an részesülnek bértámogatásban, további 107 személy pedig a képzéséhez kapott támogatást. A Kormányhivatal is élni fog ezzel a lehetőséggel: július 1-jétől száz fő munkaerőigényt jelentett be a rehabilitációs hivatalnál.

Postázó, ügyiratkezelő, gondnok, takarító, illetve egyéb adminisztrációs munkatárs, munkakör betöltésére száz, megváltozott munkaképességű személy foglalkoztatásáról döntött a Kormányhivatal vezetése. Ezt jelentette be dr. Polner Eörs főigazgató azon a konferencián, amelyet TÁMOP 1.1.1 program eddigi tapasztalatainak összegzéséről szervezett Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal.

A tavaly indult program legfontosabb eleme az elhelyezkedést elősegítő 100 %-os bérköltség támogatás, de ugyanilyen jelentős segítséget jelentenek a kompetencia - és az egyénre szabott szakmai képzések, az utazási költségek térítése. Csongrád megyében eddig 6 képző intézmény és 167 munkáltató regisztrált a projekt rendszerébe, ahol a munkáltatók összesen 607 személy munkaerő igényt jeleztek.

A Csongrád megyei irodák, ahol a megváltozott munkaképességűek illetve a munkáltatók a programról érdeklődhetnek – Szegeden: Oroszlán utca 6., telefonszám: 20/821-67-74; Hódmezővásárhelyen: Andrássy utca 33., telefonszám: 20/821-66-92. Megyei koordinátor: dr. Késmárki-Szabó Olga, telefonszám: 20/821-67-74, e-mail cím: kesmarkiszaboo@tamop111.nrszh.hu
 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×