× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Újabb száz megváltozott munkaképességű ember kap munkát

|
2014. június 09. | Gazdaság
A „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” című 11,7 milliárd forint összköltségvetésű kiemelt projektet az Új Széchenyi Terv keretében indította a kormány. A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal által gondozott programban, Csongrád megyében, a legfrissebb adatok szerint már 490 ember vesz részt. Közülük 283-an részesülnek bértámogatásban, további 107 személy pedig a képzéséhez kapott támogatást. A Kormányhivatal is élni fog ezzel a lehetőséggel: július 1-jétől száz fő munkaerőigényt jelentett be a rehabilitációs hivatalnál.

Postázó, ügyiratkezelő, gondnok, takarító, illetve egyéb adminisztrációs munkatárs, munkakör betöltésére száz, megváltozott munkaképességű személy foglalkoztatásáról döntött a Kormányhivatal vezetése. Ezt jelentette be dr. Polner Eörs főigazgató azon a konferencián, amelyet TÁMOP 1.1.1 program eddigi tapasztalatainak összegzéséről szervezett Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal.

A tavaly indult program legfontosabb eleme az elhelyezkedést elősegítő 100 %-os bérköltség támogatás, de ugyanilyen jelentős segítséget jelentenek a kompetencia - és az egyénre szabott szakmai képzések, az utazási költségek térítése. Csongrád megyében eddig 6 képző intézmény és 167 munkáltató regisztrált a projekt rendszerébe, ahol a munkáltatók összesen 607 személy munkaerő igényt jeleztek.

A Csongrád megyei irodák, ahol a megváltozott munkaképességűek illetve a munkáltatók a programról érdeklődhetnek – Szegeden: Oroszlán utca 6., telefonszám: 20/821-67-74; Hódmezővásárhelyen: Andrássy utca 33., telefonszám: 20/821-66-92. Megyei koordinátor: dr. Késmárki-Szabó Olga, telefonszám: 20/821-67-74, e-mail cím: kesmarkiszaboo@tamop111.nrszh.hu
 

További hírek

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

A nők tovább meneteltek, a férfiak pedig lerohanásgólokkal nyertek a kézilabda Csongrád-Csanád megye második, harmadik vonalában.

2021. április 07. | Sport Bővebben

Nem változott érdemben Algyő idei költségvetése: a hárommilliárdos büdzsé nagyjából megfelel az elmúlt évek gyakorlatának, csak a szerkezete változik. Az idén tovább kell csökkenteni a település működtetésének kiadásait, és a fejlesztéseket is rangsorolni kellett.

2021. április 05. | Önkormányzat Bővebben

×