× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Újabb száz megváltozott munkaképességű ember kap munkát

|
2014. június 09. | Gazdaság
A „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” című 11,7 milliárd forint összköltségvetésű kiemelt projektet az Új Széchenyi Terv keretében indította a kormány. A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal által gondozott programban, Csongrád megyében, a legfrissebb adatok szerint már 490 ember vesz részt. Közülük 283-an részesülnek bértámogatásban, további 107 személy pedig a képzéséhez kapott támogatást. A Kormányhivatal is élni fog ezzel a lehetőséggel: július 1-jétől száz fő munkaerőigényt jelentett be a rehabilitációs hivatalnál.

Postázó, ügyiratkezelő, gondnok, takarító, illetve egyéb adminisztrációs munkatárs, munkakör betöltésére száz, megváltozott munkaképességű személy foglalkoztatásáról döntött a Kormányhivatal vezetése. Ezt jelentette be dr. Polner Eörs főigazgató azon a konferencián, amelyet TÁMOP 1.1.1 program eddigi tapasztalatainak összegzéséről szervezett Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal.

A tavaly indult program legfontosabb eleme az elhelyezkedést elősegítő 100 %-os bérköltség támogatás, de ugyanilyen jelentős segítséget jelentenek a kompetencia - és az egyénre szabott szakmai képzések, az utazási költségek térítése. Csongrád megyében eddig 6 képző intézmény és 167 munkáltató regisztrált a projekt rendszerébe, ahol a munkáltatók összesen 607 személy munkaerő igényt jeleztek.

A Csongrád megyei irodák, ahol a megváltozott munkaképességűek illetve a munkáltatók a programról érdeklődhetnek – Szegeden: Oroszlán utca 6., telefonszám: 20/821-67-74; Hódmezővásárhelyen: Andrássy utca 33., telefonszám: 20/821-66-92. Megyei koordinátor: dr. Késmárki-Szabó Olga, telefonszám: 20/821-67-74, e-mail cím: kesmarkiszaboo@tamop111.nrszh.hu
 

További hírek

Algyőnek számos olyan lakosa volt az idők folyamán, akik hírét vitték községünknek. Tehetségükkel, munkájukkal és odaadásukkal példát állítva mindenki elé. Egy elhivatott algyői fiatalember is erre az útra lépett, és hétről hétre méretteti majd meg magát a TV2 Dancing with the Stars – Mindenki táncol című műsorában...

2020. október 20. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Búvár u. 9. emelet 6. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására.

2020. október 19. | Önkormányzat Bővebben

Régi edények és különböző használati tárgyak, de még a nyolcvanas évekből származó Grundig tévé is van abban – a hétvégén átadott – algyői Látványraktárban, aminek a tájházban találtak helyet.

2020. október 19. | Kultúra Bővebben

Egy török pipát is rejtett a kert Algyőn, még mindig egészben van, a tulipános minta is látszik rajta. Emellett Árpád-, bronz- és avarkori tárgyak maradványai is előkerültek a föld alól, tárlaton mutatják be ezeket.

2020. október 16. | Kultúra Bővebben

Mórahalom–Algyő 0–2 (0–0)

2020. október 14. | Sport Bővebben

×