Hírek önkormányzat Turisztika Közérdekű információk Események

Hírek

Új piactérrel gyarapodik Algyő

Új piactérrel gyarapodik Algyő

A Vidékfejlesztési Programban 16 millió forintot nyertek erre a célra, ezt a keretösszeget saját forrásból 22,6 millió forintra kellett növelni.

Ha szombat, akkor piacnap Algyőn a Búvár utca sarkán lévő téren, ahol igen sokan megfordulnak vásárolni. Olyannyira, hogy az önkormányzat új piactér építésébe kezdett, ugyanis a mostanit már kinőtték a helyiek. A Búvár utca 2. szám alatt építkeznek jelenleg. A Vidékfejlesztési Programban 16 millió forintot nyertek erre a célra, ezt a keretösszeget saját forrásból 22,6 millió forintra kellett növelni.

– Régóta igény mutatkozott egy nagyobb piactérre, azért döntöttünk úgy, hogy önerőből megvásároljuk a takarékszövetkezet udvarát és a helyére vásárteret alakítunk ki. Decemberben a bontás és a munka előkészítése zajlott, januártól pedig a térkövezést végezték el. Most az elárusító pavilonok készülnek, terveink szerint március végén át tudjuk adni a teret – tájékoztatta lapunkat Molnár Áron polgármester.

A munka azonban nem áll meg, ugyanis az önkormányzat terve, hogy a most készülő tér mögötti 500 méteres területet is megvásárolják, illetve a Fazekas utcán lévő önkormányzati területtel összekötik az új piacot. Ehhez a postával még tárgyalniuk kell, az összekötő terület ugyanis az ő tulajdonukban van. Ha minden tárgyalás sikerrel zárul, akkor egy jelentős méretű vásárteret kapnak a helyiek, illetve az algyői és a környező településről érkező árusok. Utóbbiaktól egyébként nem kérnek helypénzt jelenleg Algyőn.

Az új vásártérre szelektív hulladékgyűjtőket is kihelyeznek, valamint új kerékpártárolót és rokkant parkolót is kialakítanak.

Galéria

További híreink

Gallyazási munkák
Gallyazási munkák

Cégünk az NKM Áramhálózati Kft. fagallyazó partnereként 2020 február hónapban az elektromos hálózat biztonsági övezetének karbantartása céljából gallyazási munkákat végez az Önök településének belterületén.

Negyven alá nem adjuk
Negyven alá nem adjuk

A múlt heti idegenbeli 42-22 után ezúttal is negyven fölé jutottak a lányaink, mi több, most húsz alatt tartották a bácsalmásiakat. Mindenki játszott, ennél nagyobb öröme nem is lehet egy trénernek. Így tartjuk az egypontos előnyünket a csabaiakkal szemben.

Kár volt az első félidőért
Kár volt az első félidőért

Az őszi idény végén még úgy tűnt, harcban lehetünk a dobogóért. Az azóta eltelt időben történtek miatt most már a biztos bennmaradás lesz a cél. Erre igazából a Fradi elleni meccs első félideje ébresztett rá bennünket.

Osztálynyi különbség
Osztálynyi különbség

A Fradi pályán tette tiszteletét a serdülő csapatunk. Na, nem az Elek Gyula arénában, hanem a faház csarnokban. A Fradi sportközpontja a Népligetben egy „gyár”, ahova nem hajthatnak be a vendégcsapatok. Lehet, hogy legközelebb mi is csak a csarnoktól jó messzire engedjük leparkolni Őket és valamelyik kocsmában lehet majd átöltözni.

Pontot hagyott Zuglóban az ifink
Pontot hagyott Zuglóban az ifink

Prislinger Tibor: - Végig kiélezett meccsen az utolsó öt másodpercben buktuk az 1 pontot. Voltak nagyon jó megoldásaink, szépen küzdött a csapat, de az utolsó gólt el lehetett volna kerülni, ha jobban odafigyelünk! Dolgozunk tovább, küzdünk a dobogóért!