× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Új idény, új név, új célkitűzések és új fiúk Algyőn

|
2015. július 29. | Sport
Rohamléptekkel fejlődik az algyői NBI/B-s férfi kézilabda klub a Levendula Hotel FKSE Algyő.
 
A 2009-ben alapított egyesület minden évben fejlődött az elmúlt hat esztendőben. A szegedi városi bajnokságról indulva az elmúlt idényt, újoncként az NBI/B Keleti csoportjában hetedik helyen végzett ötvenszázalékos teljesítménnyel.

A keddi bemutatkozó sajtótájékoztatón Molnár Áron Algyő polgármestere települését sportbarátnak nevezte, s azon túl, hogy Kopasz Bálint ifjúsági kajak világbajnokként messzire viszi Algyő hírét, szerinte jó, ha egy látványsportágban is magasan kvalifikált csapat fut a pályára algyői mezben.
Bella Árpád a klub elnöke két éve vette át a társaságot. Fő célja az egykori minőségi szegedi játékosok számára magas szintű játéklehetőség biztosítása, a fiataloknak a fejlődési lehetőség megteremtése és természetesen a folyamatos előre lépés.

Dankó Ervin vezetőedző is úgy gondolja, hogy a csapat kerete újonc volta ellenére predesztinálta a hetedik helyre, de az új idényben még magasabbra teszik a lécet.
 
Hogy ez így legyen, ahhoz a klub vezetése segítségül hívta Bóni gróf (A Csárdáskirálynő című nagy operett bonvivánja) örökbecsű énekét, miszerint új műsorhoz új férfi kell!

Nem csak új férfiakat, de új támogatókat is a csapathoz „édesgetett”. Az elmúlt idényben Ex-On FKSE-Algyő néven vitézkedő alakulat, a szeptemberben induló pontvadászatban már Levendula Hotel FKSE-Algyő néven szerepel majd.
 
És most lássuk, kik az új fiúk?
  • Laluska Balázs 148 szoros magyar válogatott, olimpiai negyedik helyezett háromszoros magyar bajnok a francia Montpellierből (francia bajnoki ezüstérmesként) igazolt Algyőre.
  • Vadkert Attila a válogatottól az ukránok elleni EB selejtezőn 112. fellépésével búcsúzott júniusban. 16 évig szolgálta a Pick Szegedet, az utolsó hat évében csapatkapitányként. Több mint, száz BL találkozóval és egy EHF kupa győzelemmel egy magyar bajnoki címmel és két magyar kupa elsőséggel büszkélkedhet.
  • Simon Bence, a 2011-es év felfedezettje az NB I-ben. Öt elsőligás csapat mezét is magára húzhatta, nemrég pedig a Dél-koreai Universiádén szerepelt. Az utánpótlás válogatottak alapembere volt, többször játszott a BL-ben is.
Az eddig szép karriert befutott játékosok mellett tehetséges fiatalok is érkeztek, Ők a következők:
  • Csőke Ákos (P&P Félegyháza, 23 éves, beálló)
  • Magyar Dávid (Pick Szeged U23, 20 éves, balátlövő) Orosházáról került Szegedre, jelenleg az SZTE joghallgatója
  • Molnár Bence (Pick Szeged U23, 21 éves, irányító) a Juhász Gyula Pedagógia Kar testnevelő-edző szakára jár
  • Miklós Dániel (Csurgó, 19 éves, jobbátlövő)
A csapattól az új idényben az ötödik hely elvárható, de talán még merészebb (dobogós) álmok sem megvalósíthatatlanok.
 

További hírek

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

×