× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Új idény, új név, új célkitűzések és új fiúk Algyőn

|
2015. július 29. | Sport
Rohamléptekkel fejlődik az algyői NBI/B-s férfi kézilabda klub a Levendula Hotel FKSE Algyő.
 
A 2009-ben alapított egyesület minden évben fejlődött az elmúlt hat esztendőben. A szegedi városi bajnokságról indulva az elmúlt idényt, újoncként az NBI/B Keleti csoportjában hetedik helyen végzett ötvenszázalékos teljesítménnyel.

A keddi bemutatkozó sajtótájékoztatón Molnár Áron Algyő polgármestere települését sportbarátnak nevezte, s azon túl, hogy Kopasz Bálint ifjúsági kajak világbajnokként messzire viszi Algyő hírét, szerinte jó, ha egy látványsportágban is magasan kvalifikált csapat fut a pályára algyői mezben.
Bella Árpád a klub elnöke két éve vette át a társaságot. Fő célja az egykori minőségi szegedi játékosok számára magas szintű játéklehetőség biztosítása, a fiataloknak a fejlődési lehetőség megteremtése és természetesen a folyamatos előre lépés.

Dankó Ervin vezetőedző is úgy gondolja, hogy a csapat kerete újonc volta ellenére predesztinálta a hetedik helyre, de az új idényben még magasabbra teszik a lécet.
 
Hogy ez így legyen, ahhoz a klub vezetése segítségül hívta Bóni gróf (A Csárdáskirálynő című nagy operett bonvivánja) örökbecsű énekét, miszerint új műsorhoz új férfi kell!

Nem csak új férfiakat, de új támogatókat is a csapathoz „édesgetett”. Az elmúlt idényben Ex-On FKSE-Algyő néven vitézkedő alakulat, a szeptemberben induló pontvadászatban már Levendula Hotel FKSE-Algyő néven szerepel majd.
 
És most lássuk, kik az új fiúk?
  • Laluska Balázs 148 szoros magyar válogatott, olimpiai negyedik helyezett háromszoros magyar bajnok a francia Montpellierből (francia bajnoki ezüstérmesként) igazolt Algyőre.
  • Vadkert Attila a válogatottól az ukránok elleni EB selejtezőn 112. fellépésével búcsúzott júniusban. 16 évig szolgálta a Pick Szegedet, az utolsó hat évében csapatkapitányként. Több mint, száz BL találkozóval és egy EHF kupa győzelemmel egy magyar bajnoki címmel és két magyar kupa elsőséggel büszkélkedhet.
  • Simon Bence, a 2011-es év felfedezettje az NB I-ben. Öt elsőligás csapat mezét is magára húzhatta, nemrég pedig a Dél-koreai Universiádén szerepelt. Az utánpótlás válogatottak alapembere volt, többször játszott a BL-ben is.
Az eddig szép karriert befutott játékosok mellett tehetséges fiatalok is érkeztek, Ők a következők:
  • Csőke Ákos (P&P Félegyháza, 23 éves, beálló)
  • Magyar Dávid (Pick Szeged U23, 20 éves, balátlövő) Orosházáról került Szegedre, jelenleg az SZTE joghallgatója
  • Molnár Bence (Pick Szeged U23, 21 éves, irányító) a Juhász Gyula Pedagógia Kar testnevelő-edző szakára jár
  • Miklós Dániel (Csurgó, 19 éves, jobbátlövő)
A csapattól az új idényben az ötödik hely elvárható, de talán még merészebb (dobogós) álmok sem megvalósíthatatlanok.
 

További hírek

Nagyon jó hangulatban zajlott az Algyői Könyvtár szervezésében megrendezésre került 2. "Kocsmakvíz" est a Szent Anna Teraszon. A nyertes csapatok a 'Csontdarálók' Nagy Sanyi kapitánnyal és a 'Tolni' csapat Boros Kriszta kapitánnyal. Szoros verseny volt az újonc 'Első helyezett' csapattal, akik a legjobb gyüttmönt csapat címet vihették haza.

2023. szeptember 29. | Kultúra Bővebben

Az Algyői Parlando Énekegyüttes felvételt nyert a Csongrád-Csanád Vármegyei Értéktárba. Az együttes 22 éve ápolja és törekszik megőrizni a magyar operett hagyományait. Fellépéseikkel sokakkal megszerettették ezt a műfajt. A kulturális örökség szakkategóriába sorolt Parlando munkájának méltó elismerése ez.

2023. szeptember 28. | Kultúra Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár irodalmi és grafika pályázatot hirdet „Amikor a toll kibicsaklik” címmel.

2023. szeptember 27. | Kultúra Bővebben

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

×