× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Új idény, új név, új célkitűzések és új fiúk Algyőn

|
2015. július 29. | Sport
Rohamléptekkel fejlődik az algyői NBI/B-s férfi kézilabda klub a Levendula Hotel FKSE Algyő.
 
A 2009-ben alapított egyesület minden évben fejlődött az elmúlt hat esztendőben. A szegedi városi bajnokságról indulva az elmúlt idényt, újoncként az NBI/B Keleti csoportjában hetedik helyen végzett ötvenszázalékos teljesítménnyel.

A keddi bemutatkozó sajtótájékoztatón Molnár Áron Algyő polgármestere települését sportbarátnak nevezte, s azon túl, hogy Kopasz Bálint ifjúsági kajak világbajnokként messzire viszi Algyő hírét, szerinte jó, ha egy látványsportágban is magasan kvalifikált csapat fut a pályára algyői mezben.
Bella Árpád a klub elnöke két éve vette át a társaságot. Fő célja az egykori minőségi szegedi játékosok számára magas szintű játéklehetőség biztosítása, a fiataloknak a fejlődési lehetőség megteremtése és természetesen a folyamatos előre lépés.

Dankó Ervin vezetőedző is úgy gondolja, hogy a csapat kerete újonc volta ellenére predesztinálta a hetedik helyre, de az új idényben még magasabbra teszik a lécet.
 
Hogy ez így legyen, ahhoz a klub vezetése segítségül hívta Bóni gróf (A Csárdáskirálynő című nagy operett bonvivánja) örökbecsű énekét, miszerint új műsorhoz új férfi kell!

Nem csak új férfiakat, de új támogatókat is a csapathoz „édesgetett”. Az elmúlt idényben Ex-On FKSE-Algyő néven vitézkedő alakulat, a szeptemberben induló pontvadászatban már Levendula Hotel FKSE-Algyő néven szerepel majd.
 
És most lássuk, kik az új fiúk?
  • Laluska Balázs 148 szoros magyar válogatott, olimpiai negyedik helyezett háromszoros magyar bajnok a francia Montpellierből (francia bajnoki ezüstérmesként) igazolt Algyőre.
  • Vadkert Attila a válogatottól az ukránok elleni EB selejtezőn 112. fellépésével búcsúzott júniusban. 16 évig szolgálta a Pick Szegedet, az utolsó hat évében csapatkapitányként. Több mint, száz BL találkozóval és egy EHF kupa győzelemmel egy magyar bajnoki címmel és két magyar kupa elsőséggel büszkélkedhet.
  • Simon Bence, a 2011-es év felfedezettje az NB I-ben. Öt elsőligás csapat mezét is magára húzhatta, nemrég pedig a Dél-koreai Universiádén szerepelt. Az utánpótlás válogatottak alapembere volt, többször játszott a BL-ben is.
Az eddig szép karriert befutott játékosok mellett tehetséges fiatalok is érkeztek, Ők a következők:
  • Csőke Ákos (P&P Félegyháza, 23 éves, beálló)
  • Magyar Dávid (Pick Szeged U23, 20 éves, balátlövő) Orosházáról került Szegedre, jelenleg az SZTE joghallgatója
  • Molnár Bence (Pick Szeged U23, 21 éves, irányító) a Juhász Gyula Pedagógia Kar testnevelő-edző szakára jár
  • Miklós Dániel (Csurgó, 19 éves, jobbátlövő)
A csapattól az új idényben az ötödik hely elvárható, de talán még merészebb (dobogós) álmok sem megvalósíthatatlanok.
 

További hírek

Algyőnek számos olyan lakosa volt az idők folyamán, akik hírét vitték községünknek. Tehetségükkel, munkájukkal és odaadásukkal példát állítva mindenki elé. Egy elhivatott algyői fiatalember is erre az útra lépett, és hétről hétre méretteti majd meg magát a TV2 Dancing with the Stars – Mindenki táncol című műsorában...

2020. október 20. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Búvár u. 9. emelet 6. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására.

2020. október 19. | Önkormányzat Bővebben

Régi edények és különböző használati tárgyak, de még a nyolcvanas évekből származó Grundig tévé is van abban – a hétvégén átadott – algyői Látványraktárban, aminek a tájházban találtak helyet.

2020. október 19. | Kultúra Bővebben

Egy török pipát is rejtett a kert Algyőn, még mindig egészben van, a tulipános minta is látszik rajta. Emellett Árpád-, bronz- és avarkori tárgyak maradványai is előkerültek a föld alól, tárlaton mutatják be ezeket.

2020. október 16. | Kultúra Bővebben

Mórahalom–Algyő 0–2 (0–0)

2020. október 14. | Sport Bővebben

×