× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Tőlünk Tanulj! - Tábor

|
2015. június 19. | Kultúra
MI+TE=EGYÜTT – Szőke Tisza Nyugdíjas Klub hagyományőrző tábora általános iskolásoknak 2015. július 13-17., de. 9 órától du. 16 óráig a Civil Házban.

Részvételi díj: 7000,- Ft/fő, háromszori étkezéssel

Korosztály: 8-15 év
Jelentkezés június 30-ig Kneip Ferencnénél: tel: 06-20-562-0550

Főbb programok napi bontásban:
  1. nap: Népzene és népi hangszerek bemutatója, megismerése, kipróbálása
  2. nap: „Lakodalom van a mi utcánkban” – ruhák, szokások, rigmusok, táncok, ételek, jegykendő, vőfélybot készítése, vőfély szövegek tanítása
  3. nap: Martonoson megismerkedünk a határon túli szokásokkal, ízekkel, és emellett ellátogatunk a palicsi állatkertbe. 
  4. nap: Halászat, madarászat – tanösvényi séta az ártéri Tisza-parton. Halászháló kötése.
  5. nap: „Süssünk, süssünk valamit…” – kovászolás, dagasztás: kenyér, „buci” és lángos sütése kemencében. Mit tanultunk a héten? - lakodalmas bemutató a szülőknek.
Valamennyi napot népdalok és körtáncok tanulása, népi játékok készítése és játszása egészít ki.

Akikkel mindezeket megtanulhatod: Marika néni, Piroska néni, Jusztika néni, Ibolya néni, Zsuzsa néni, Margit néni… és a többiek.
 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×