× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Tizenöt éves az Algyői Bóbita Bölcsőde

|
2022. szeptember 24. |

Szeptember elsején ünnepelte születésnapját, az algyői Bóbita Bölcsőde, ugyanis 2007 őszén nyitotta meg kapuit. Az intézmény az elmúlt 15 évben mintegy 400 kisgyermek számára biztosított ellátást.

A bölcsődei ellátás az Algyői Egyesített Szociális Intézmény szárnyai alatt, egy újabb szakfeladatként jelent meg, a község szociális ellátási formái mellett. Az akkor 20 férőhelyes intézmény nagyon hamar szűknek bizonyult, és emelni kellett a férőhelyek számát 26 főre. Az intézmény, folyamatosan telt házas volt, ezért 2013-ban, 36 férőhelyre bővült, egy új gondozási egység kialakításával. Az elmúlt 15 évben mintegy 400 kisgyermek számára biztosított ellátást a bölcsőde.

2015-ben az intézmény elnyerte az országos Családháló díjat. Az elismerést, az intézményben folyó családtámogató, segítő és minőségi gondozói-nevelői munkáért érdemelte ki a bölcsőde.
Nagyon hamar elrepült 15 év. Az első bölcsődés gyermekek ma már nagykorúvá váltak. A bölcsőde továbbra is teljes létszámmal működik, és várólistán várakoznak azok a gyermekek, akik sajnos helyhiány miatt, nem tudják igénybe venni a szolgáltatást. Ez is azt mutatja, hogy utánpótlásban nincs hiány.

A 15. születésnap egyben egy lezárás is. A jelenlegi épületből hamarosan egy szép, modern, újonnan felépülő bölcsődébe költözik a Bóbita. Hatvan kisgyermek befogadására lesz alkalmas, az épület. Öt csoportszoba, kiszolgáló helyiségek, két tágas játszóudvar várja majd a bölcsődéseket.

Augusztus utolsó napján, az intézmény dolgozói megtekinthették az új bölcsőde épületét. A bejáráson jelen volt még Jankovicsné Veres Katalin, az Algyői Egyesített Szociális Intézmény vezetője, Molnár Áron polgármester és Berényi András, a műszaki csoport vezetője. Köszönjük nekik a lehetőséget!

Algyői Bóbita Bölcsőde

 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde 2022.12.24.-2023.01.01. között zárva tart. Nyitás 2023.01.02. Az algyői Bóbita Bölcsődében jelenleg minden hely foglalt. Az intézmény teltházzal működik. 

2022. december 08. | Oktatás Bővebben

2022. december 06.-án 11:00-15:00 óra között lezárásra kerül a Tisza töltésének az algyői vasúti híd és az Algyői-főcsatorna közötti szakasza, az Algyői szvtp-en végzendő műszaki feladatok miatt. 

2022. december 02. | Gazdaság Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet a Gyevikult NKft. ügyvezető igazgatói álláshely betöltésére.

2022. november 29. | Önkormányzat Bővebben

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2022. december 19. napjától 2023. január 6. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2022. november 29. | Önkormányzat Bővebben

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Társaságunk, az MVM Démász Áramhálózati Kft. a közcélú villamos hálózaton előre tervezett munkálatokat fog végezni, az alábbi időszakokban és területeken. Ezen időszakokban a villamosenergia-szolgáltatás szünetelni fog.

2022. november 29. | Gazdaság Bővebben

×