Hírek önkormányzat Turisztika Közérdekű információk Események

Hírek

Tizenöt éve ápolják a magyar kultúrát az Algyői Tollforgatók

Tizenöt éve ápolják a magyar kultúrát az Algyői Tollforgatók

Tizenöt évvel ezelőtt, 2005. január 13-án alakult meg az Algyői Tollforgatók Köre azokból a helyi, kultúrkedvelő személyekből, akik a mai napig sűrűn látogatják a könyvtárat, valamint szabadidejükben verseket írnak.

Ménesi Lajosné elnöktől megtudtuk, minden hónap tizenharmadik napján találkozott a tíz tag. Ma már nem ilyen gyakorisággal, és nem is mindig 13-án találkoznak, de tagjai száma sosem csökkent tíz alá, ráadásul a törzs­tagok is megmaradtak.

Találkozóik alkalmával meghallgatják egymás verseit, névnapokat ünnepelnek, vagy sokszor előadásra készülnek, ugyanis az ország több pontján felléptek már. Például Óbudán, ugyanis jó kapcsolatot ápolnak az itt működő Krúdy Gyula Irodalmi Körrel, de pódiumra léptek már Kőbányán, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban, valamint a szőregi és kiskundorozsmai fiókkönyvtárban is. Műsoraikhoz forgatókönyv is készül, ezt Ménesi Lajosné készíti. Egyik Algyőt és a Tiszát öleli fel, másik a Szív hangjai címet viseli, ez szerelmes verseket tartalmaz, illetve harmadik előadásuk az istenes versekből tevődik össze. Az első 100, míg az utóbbi kettő 80 százalékban a Tollforgatók műveiből állt össze. A körnek idősebb és fiatalabb tagjai egyaránt vannak, közös bennük viszont, hogy mind követői a magyar kultúrának.

forrás: www.delmagyar.hu

Galéria

További híreink

Bérlet árusítás a Faluházban
Bérlet árusítás a Faluházban

Február havi bérlet árusítás a Faluház kistermében: 2020.02.04. 9-17 óráig 2020.02.05. 9-17 óráig Ebéd szünet: 12.00-12.30 ig

Áramszünet
Áramszünet

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Társaságunk, az NKM Áramhálózati Kft. az ön felhasználási helyét ellátó közcélú villamos hálózaton előre tervezett munkálatokat fog végezni, melyek időtartamában a villamosenergia-szolgáltatás szünetelni fog.

Pályázati felhívás költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására
Pályázati felhívás költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Búvár u. 9. fszt. 7. szám alatt megüresedett költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására

Tájékoztatás települési ügysegéd általi feladatellátás változásáról
Tájékoztatás települési ügysegéd általi feladatellátás változásáról

A Csongrád Megyei Kormányhivatal arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy az illetékességi területén működő járási hivatalok feladatellátásának racionalizálása érdekében a települési ügysegédek tevékenységét 2020. február 01. napjától a mobilizált kormányablak ügyfélszolgálat (kormányablak busz) veszi át.

Szociális vállalkozások népszerűsítése Szerbiában és Magyarországon
Szociális vállalkozások népszerűsítése Szerbiában és Magyarországon

Január 24-én a Szociális vállalkozások népszerűsítése Szerbiában és Magyarországon elnevezésű határon átnyúló projekt zárókonferenciáját tartották a zentai Royal Hotelben. A Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara meghívására Algyő Nagyközséget Dr. Füzesy István alpolgármester képviselte. A magyar és szerb gazdasági kamarák képviselőivel, és a megjelent üzletemberekkel az algyői befektetési lehetőségekről egyeztetett.