× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Táncosok vették birtokba az algyői tornacsarnokot

|
2022. április 29. | Sport

Profi táncosokkal telt meg az algyői tornacsarnok március 19-én. Idén is községünk adott otthont a Forma Kupa Táncversenynek, amelyet már 18. alkalommal rendeztek meg.

Az első Forma Kupa Táncversenyt 2008-ban szervezték meg, azóta évről-évre sok profi táncos látogatott el Algyőre. A Forma Alapfokú Művészeti Iskola azonban az utánpótlásra is gondol, hiszen már iskolás korban igyekeznek megszerettetni a táncot, mint mozgásformát a gyerekekkel. A Hírmondó kérdéseire Szabó Anita, a Forma AMI igazgató helyettese és táncpedagógusa válaszolt.

– Miért éppen Algyő adhat otthont a versenynek?
– Az algyői csarnok kiváló adottságokkal rendelkezik, emellett évek óta szoros és kiváló az együttműködésünk a Fehér Ignác Általános Iskolával. Az igazgatónő sokat segített a rendezvény gördülékeny előkészítésében. Időről időre jó szívvel térünk ide vissza.

– Milyen kategóriákban versenyeztek most a táncosok?
– Klubközi Országos Bajnokság és Tíztánc Magyar Bajnokság is volt ezen a hétvégén, így sok táncos és táncoktató vett részt a rendezvényen. Ez egy nagyon jó alkalom a találkozásokra és az ötletelésre is, hiszen fantasztikus koreográfiákat, viseleteket láthatunk mi magunk is.

– Milyen korosztály képviselteti magát?
– Gyermek I-II, Junior I-II, Ifjúsági, Felnőtt és Senior korosztályokban versengtek a párosok az érmekért és a kupákért, illetve a magyar bajnokok képviselik hazánkat a Tíztánc Világbajnokságokon ezekben a korosztályokban. A hétvégén a Forma TSE két párosa is döntőt táncolt és a Felnőtt Tíztánc Magyar Bajnokságon a 3. helyet hozta el Kővágó Dávid és Kertész Laura. Az Ifjúsági Tíztánc Magyar Bajnokságon a dobogó legfelső fokára Härtlein Ákos és Farkas Gréta léphetett, így ők képviselik majd Magyarországot november 19-én Litvániában. Nagyon büszkék vagyunk rájuk.

– Mennyi időt vesz igénybe egy ilyen jellegű versenyre való felkészülés?
– Mivel ez már nem az első megrendezett versenyünk, ezért az előkészület eléggé rutinosan ment, de ez volt az második Magyar Bajnokság, amelyet megrendezhettünk, ez kicsit nagyobb falat volt. Hetekkel a verseny előtt nekiláttunk a szervezésnek. A párosok sok-sok évnyi kemény munka után jutnak el egy ilyen versenyre. Rengeteg gyakorlás, lemondás és fegyelem van egy-egy koreográfia mögött.

– A Forma Táncsport Egyesület melyik eredményeire a legbüszkébb?
– 2017-ben Balogh Csongor és Szabó Anita párosunk Senior I. kategóriában megszerezte a Világbajnoki címet. Hatalmas elismerés ez, rájuk is nagyon büszkék vagyunk. Emellett számtalan országos- és magyar bajnoki címet tudhatunk magunkénak. Minden évben van olyan párosunk, aki képviselheti hazánkat Európa- vagy Világbajnokságon.

– Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában a tanrendbe van illesztve a táncoktatás,
amelyet önök tartanak. Miért hasznos ez az általános iskolás gyerekek számára?
– Az iskolában a Forma Alapfokú Művészeti Iskola keretein belül tanulnak táncolni a gyerekek. Ezzel színesítjük az iskolai programokat, fejlesztjük a gyerekek mozgáskoordinációját, társas kapcsolatukat, illetve javítjuk a tartást. Sőt azt is elmondhatom, hogy a tánc jó hatással van a tanulási képességekre is. Reméljük, a legapróbbak közül is köszönthetünk majd idővel bajnokokat, de már az is sikernek könyvelhető el, ha megszeretik a táncot és nem lesznek majd zavarban, ha a parkettre kell lépni. Az pedig külön öröm, hogy évről évre profi táncosokat is láthatnak az algyőiek.

forrás: Algyői Hírmondó (fotó: Forma Tánciskola facebook)

 

További hírek

Molnár Áron polgármester és Dr. Füzesy István alpolgármester üzleti reggelit szervezett algyői cégvezetőknek. A találkozó célja Algyő Nagyközség Önkormányzatának 2023-as költségvetésének ismertetése, a célok és a leendő fejlesztések prezentálása volt, illetve a vállalkozásokkal történő párbeszéd erősítése.

2023. március 23. | Gazdaság Bővebben

Algyőn két helyszín, vállalkozás, a Levendula Szálloda és a Vámos cukrászda szerezte meg a kerékpárosbarát szolgáltató címet. Ezen a két helyen a kerékpárosok számára összekészített szerszámokkal, eszközökkel teli láda áll majd a biciklisek rendelkezésére, amelyekkel orvosolhatóak lesznek a tekerés közben felmerülő problémák.

2023. március 22. | Egészség, életmód Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00747-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. április 1. – 2023. április 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. március 21. | Gazdaság Bővebben

Március 11-én rendezték meg Veszprémben az év egyik legnagyobb hazai ITF Taekwon-do eseményét, a 2023. évi Gyermek, Serdülő, Ifjúsági és Felnőtt Magyar Bajnokságot. A rendezvényre az ország minden tájáról, 36 klub 351 versenyzője nevezett.

2023. március 21. | Sport Bővebben

A február 25-én tartott Sportbál keretein belül adták át az Algyő Jó Tanulója–Jó Sportolója kitüntetéseket, amelyet mind a sportban, mind a tanulásban eredményesen szereplő fiatalok kaptak meg.

2023. március 14. | Sport Bővebben

×