× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Táncosok vették birtokba az algyői tornacsarnokot

|
2022. április 29. | Sport

Profi táncosokkal telt meg az algyői tornacsarnok március 19-én. Idén is községünk adott otthont a Forma Kupa Táncversenynek, amelyet már 18. alkalommal rendeztek meg.

Az első Forma Kupa Táncversenyt 2008-ban szervezték meg, azóta évről-évre sok profi táncos látogatott el Algyőre. A Forma Alapfokú Művészeti Iskola azonban az utánpótlásra is gondol, hiszen már iskolás korban igyekeznek megszerettetni a táncot, mint mozgásformát a gyerekekkel. A Hírmondó kérdéseire Szabó Anita, a Forma AMI igazgató helyettese és táncpedagógusa válaszolt.

– Miért éppen Algyő adhat otthont a versenynek?
– Az algyői csarnok kiváló adottságokkal rendelkezik, emellett évek óta szoros és kiváló az együttműködésünk a Fehér Ignác Általános Iskolával. Az igazgatónő sokat segített a rendezvény gördülékeny előkészítésében. Időről időre jó szívvel térünk ide vissza.

– Milyen kategóriákban versenyeztek most a táncosok?
– Klubközi Országos Bajnokság és Tíztánc Magyar Bajnokság is volt ezen a hétvégén, így sok táncos és táncoktató vett részt a rendezvényen. Ez egy nagyon jó alkalom a találkozásokra és az ötletelésre is, hiszen fantasztikus koreográfiákat, viseleteket láthatunk mi magunk is.

– Milyen korosztály képviselteti magát?
– Gyermek I-II, Junior I-II, Ifjúsági, Felnőtt és Senior korosztályokban versengtek a párosok az érmekért és a kupákért, illetve a magyar bajnokok képviselik hazánkat a Tíztánc Világbajnokságokon ezekben a korosztályokban. A hétvégén a Forma TSE két párosa is döntőt táncolt és a Felnőtt Tíztánc Magyar Bajnokságon a 3. helyet hozta el Kővágó Dávid és Kertész Laura. Az Ifjúsági Tíztánc Magyar Bajnokságon a dobogó legfelső fokára Härtlein Ákos és Farkas Gréta léphetett, így ők képviselik majd Magyarországot november 19-én Litvániában. Nagyon büszkék vagyunk rájuk.

– Mennyi időt vesz igénybe egy ilyen jellegű versenyre való felkészülés?
– Mivel ez már nem az első megrendezett versenyünk, ezért az előkészület eléggé rutinosan ment, de ez volt az második Magyar Bajnokság, amelyet megrendezhettünk, ez kicsit nagyobb falat volt. Hetekkel a verseny előtt nekiláttunk a szervezésnek. A párosok sok-sok évnyi kemény munka után jutnak el egy ilyen versenyre. Rengeteg gyakorlás, lemondás és fegyelem van egy-egy koreográfia mögött.

– A Forma Táncsport Egyesület melyik eredményeire a legbüszkébb?
– 2017-ben Balogh Csongor és Szabó Anita párosunk Senior I. kategóriában megszerezte a Világbajnoki címet. Hatalmas elismerés ez, rájuk is nagyon büszkék vagyunk. Emellett számtalan országos- és magyar bajnoki címet tudhatunk magunkénak. Minden évben van olyan párosunk, aki képviselheti hazánkat Európa- vagy Világbajnokságon.

– Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában a tanrendbe van illesztve a táncoktatás,
amelyet önök tartanak. Miért hasznos ez az általános iskolás gyerekek számára?
– Az iskolában a Forma Alapfokú Művészeti Iskola keretein belül tanulnak táncolni a gyerekek. Ezzel színesítjük az iskolai programokat, fejlesztjük a gyerekek mozgáskoordinációját, társas kapcsolatukat, illetve javítjuk a tartást. Sőt azt is elmondhatom, hogy a tánc jó hatással van a tanulási képességekre is. Reméljük, a legapróbbak közül is köszönthetünk majd idővel bajnokokat, de már az is sikernek könyvelhető el, ha megszeretik a táncot és nem lesznek majd zavarban, ha a parkettre kell lépni. Az pedig külön öröm, hogy évről évre profi táncosokat is láthatnak az algyőiek.

forrás: Algyői Hírmondó (fotó: Forma Tánciskola facebook)

 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×