× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Tájékoztatás az eb nyilvántartás és a kutyatartás szabályairól

|
2022. június 23. |

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. tv. 42/B. § (1) bekezdése alapján Algyő Nagyközség Önkormányzata ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel Algyő Nagyközség közigazgatási területén 2022. július 01. napjától – 2022. október 31. napjáig terjedő időszakban a közigazgatási területén belül tartott ebek vonatkozásában ebösszeírást végez.

Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik, ezért felhívjuk a figyelmet, hogy a formanyomtatvány beszerzése, és az adatszolgáltatás az ebtulajdonos/ebtartó kötelessége. Több eb esetén ebenként külön bejelentőlapot kell kitölteni.

A formanyomtatvány beszerezhető a Polgármesteri Hivatalban (Algyő, Kastélykert u. 40.), továbbá letölthető az önkormányzat honlapjáról ( www.algyo.hu ).

Az ebtulajdonosok, ebtartók a nyomtatványt kötelesek teljes körűen kitölteni és az ebösszeírási időszak lejártáig, azaz legkésőbb 2022. október 31. napjáig a Polgármesteri Hivatalhoz visszajuttatni

  • a Polgármesteri Hivatalban ügyfélfogadási időben személyes leadással, ügyfélfogadási időn kívül a Hivatal előtt elhelyezett postaládában
  • postai úton
  • elektronikusan a ludanyi.attila@algyo.hu e-mail címre

A mikrochippel ellátott és az állatorvosnál bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a korábbi évek ebösszeírásai alkalmával már bejelentett ebeket is be kell jelenteni! Az eb összeírás elvégzése után az esetleges adatváltozásokat 3 munkanapon belül be kell jelenteni Algyő Nagyközség Önkormányzatához.

Felhívom figyelmüket, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után.

Dr. Varga Ákos jegyző

kapcsolódó anyagok: Eb összeíró adatlap 2022

 

További hírek

Lovászi Péter, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület gólyavédelmi programjának vezetője 3 fiókát gyűrűzött ma meg az Algyői Könyvtárnál. Nemcsak a gyűrűzés menetét mutatta be az érdeklődőknek, az egyik gólyafiókát testközelből is meg lehetett tekinteni.

2022. június 30. | Napjaink Bővebben

Meghívó Algyő Nagyközség Településrendezési eszközeinek (településszerkezeti terv, helyi építési szabályzat) 2022. évi részleges módosítása ügyében tartandó lakossági fórumára.

2022. június 29. | Önkormányzat Bővebben

Értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy 2022. július 1-jén, pénteken Köztisztviselők Napján az Algyői Polgármesteri Hivatal zárva tart. Az ügyfélfogadás ezen a napon szünetel.

2022. június 28. | Önkormányzat Bővebben

Az MVM Áramhálózati Kft. tájékoztatása alapján hálózatfejlesztési munkákat végzése miatt áramszünet lesz 2022. július 1-én, 15-én és 28-án 8 és 16 óra között.

2022. június 27. | Gazdaság Bővebben

A védőnői két körzetet ellátó védőnőknél májusban személyváltozás történt.

2022. június 23. | Egészség, életmód Bővebben

×