Hírek önkormányzat Turisztika Közérdekű információk Események

Hírek

Tájékoztatás Algyő Nagyközség területén tartandó ebösszeírással kapcsolatosan

Tájékoztatás Algyő Nagyközség területén tartandó ebösszeírással kapcsolatosan

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. tv. 42/B. § (1) bekezdése alapján Algyő Nagyközség Önkormányzata ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel 2019. június 1. napjától – 2019. október 31. napjáig terjedő időszakban ebösszeírást végez az Algyő Nagyközség közigazgatási területén tartott ebek vonatkozásában.

Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik, ezért felhívjuk a figyelmet, hogy a formanyomtatvány beszerzése az ebtulajdonos/ebtartó kötelessége. Több eb esetén ebenként külön bejelentőlapot kell kitölteni. A formanyomtatvány beszerezhető az Algyői Polgármesteri Hivatal Fejlesztési és Üzemeltetési Csoportjánál (6750 Algyő, Kastélykert utca 40.), továbbá letölthető az önkormányzat honlapjáról (www.algyo.hu).

Az ebtulajdonosok, ebtartók a nyomtatványt kötelesek teljes körűen kitölteni, és az ebösszeírási időszak lejártáig, azaz legkésőbb 2019. október 31. napjáig a Polgármesteri Hivatalhoz személyes leadással, vagy postai úton visszajuttatni.

A mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a 2013. és 2016. évi ebösszeírás alkalmával már bejelentett ebeket is be kell jelenteni!

Felhívom figyelmüket, hogy az ebtulajdonos és ebtartó ebösszeírásra vonatkozó adatszolgáltatási kötelezettségének teljesítését a Polgármesteri Hivatal ellenőrzi, amennyiben az ebösszeírásra és adatközlésre vonatkozó kötelezettségének nem tesz eleget, akkor 30.000 Ft-ig terjedő bírsággal sújtható.

További híreink

Az Algyői Helyi Választási Iroda Hirdetménye
Az Algyői Helyi Választási Iroda Hirdetménye

Az Algyői Helyi Választási Iroda vezetőjeként az ajánlási küszöbszámokat az alábbiak szerint határozom meg a 2019. évi önkormányzati képviselők és polgármester választása kapcsán. Algyő Nagyközség választópolgárainak száma 2019. augusztus 7. napján: 4.445 fő. Ajánlási küszöbszám polgármester választás esetén: 134. Ajánlási küszöbszám egyéni listás (képviselő) választás esetén: 45.

Hivatali zárva tartás
Hivatali zárva tartás

Tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy 2019. augusztus 10. napján, szombaton a hivatal zárva tart.

Tájékoztatás útátjárók lezárásáról
Tájékoztatás útátjárók lezárásáról

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a tárgyi projekt keretében, az építési technológia miatt, az alábbi helyeken és időközökben szükséges az útátjárók teljes szélességű lezárása:

Pályázati hirdetmény
Pályázati hirdetmény

Pályázati hirdetmény Algyő, „Délnyugati Lakóparkban” található „beépítetlen terület” megnevezésű, 1/1 részben Algyő Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képező tehermentes ingatlanok legmagasabb áron történő értékesítésére.

Gázszolgáltatási szünettel járó karbantartás
Gázszolgáltatási szünettel járó karbantartás

2019. augusztus 7-én 10 óra és 14 óra közötti időszakban gázszolgáltatási szünettel járó karbantartás lesz Algyő területén.