× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Szemtől szemben a vásárhelyi és az algyői fürdő

|
2014. június 25. | Gazdaság

A Rádió 7 keddi Napraforgójának vendégei Dr. Antalóczy Péter, a vásárhelyi Gyarmati Dezső sportuszoda és Török Sándor strandfürdő vezetője, valamint Zsura Zoltán, a Borbálafürdő vezetője voltak Égető Gyula vendégei. A strandok életéről, kihasználtságáról is szó esett.

Párhuzamokat és különbségeket is hallhattunk a két fürdő életével kapcsolatban.  Nagyságában és funkcióját tekintve össze sem lehet hasonlítani az egymástól 15 kilométerre fekvő intézményeket.

A vásárhelyi strandfürdő alapvetően sportuszoda jelleggel működik, két versenyuszodával a város szívében. Igaz, a termálvízforrást kihasználva vannak gyógyvizes medencék, az alapvető jellegét a sporttevékenységre helyezi a fürdő. Ezzel szemben az algyői Borbálafürdő alapvetően gyógyvizes jellegű. A jövőbeni fejlesztések során is ezt az oldalt kívánják hangsúlyozni.

Fejlesztésekből a Gyarmati Dezső sportuszodában sincs hiány, hiszen ezekben a hetekben is zajlanak az újabb beruházások a strand területén.

Kiderült, hogy Algyőn egyelőre még nem tudnak elég helyet biztosítani a vendégek számára. Ez összességében mégsem tekinthető gondnak, hiszen a fejlesztések a megnövekedett látogatószám miatt valósulhatnak meg a jövőben. Itt inkább a téli időszakban van forgalomkiesés, hiszen fürdőzési kedv a rosszabb idővel csökken.

Dr. Antalóczy Péter szerint a vásárhelyi fürdőben nincs vízterületkihasználási probléma, mindig van elég vendég az uszodában. Természetesen a nyári időszakban itt is sokkal több hűsölni vágyó fordul meg. Esetleges problémát az okozhat, hogy a sok edzés mellett a vendégeknek nincs elég hely a sportmedencékben a délutáni órákban.

Összességében a két fürdő szolgáltatásának árai hasonlóak. A vásárhelyi fürdő nagyságát és kihasználtságát tekintve éves fürdőbérletet is biztosít a vendégeknek, míg ez a Borbála fürdőben nincs meg. Eddig nem volt rá igény – mondta el Zsura Zoltán.

Mindkét fürdő vezetője elmondta, hogy van lehetőség náluk az éjszakai fürdőzésre, azonban a strandok életében az éjszaka a karbantartások időszaka. Abban is egyetértettek, hogy nagyon fontos szerepük van az úszómestereknek, akiknek a legfőbb feladata a házirend betartatása.  Csak így érezhetik jól magukat minden korosztály képviselői.

 

További hírek

2022. augusztus 9-én a Kastélykert u. 44 előtt csőtörés történt, ezért a Szegedi Vízmű Zrt. közlése alapján időszakos vízhiány tapasztalható a Géza utca és a Szamóca utca között. A hiba elhárítása folyamatban van, a javítás körülbelül 3 órát vesz majd igénybe.

2022. augusztus 09. | Gazdaság Bővebben

A magyar versenyzők négy érmet, közte két aranyat szereztek szombaton a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokság első döntős napján, írta az MTI. Kopasz Bálint visszaszerezte világbajnoki címét K-1 1000 méteren és a Kiss Blanka, Lucz Anna duó is remek teljesítménnyel nyerte meg a K-2 200 métert.

2022. augusztus 07. | Sport Bővebben

50 kilogrammnyi csirkehúst lopott a házból a 45 éves férfi.

2022. augusztus 05. | Rendőrség Bővebben

Szingapúrból érkeztek fiatal edzők az Algyői Vizisport Egyesülethez, hogy megnézzék, hogyan lehet egy ötletből egy remek egyesületet építeni. A fiatalok nagyon lelkesen és nyitottan ismerkednek a hazánkban működő kajak-kenu sport struktúrájával és az edzések módszertanával.

2022. augusztus 03. | Sport Bővebben

Befizetés, beiratkozás, szünet, családi délelőtt, ballagás a Bóbita Bölcsődében

2022. augusztus 01. | Oktatás Bővebben

×