× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Szemtől szemben a vásárhelyi és az algyői fürdő

|
2014. június 25. | Gazdaság

A Rádió 7 keddi Napraforgójának vendégei Dr. Antalóczy Péter, a vásárhelyi Gyarmati Dezső sportuszoda és Török Sándor strandfürdő vezetője, valamint Zsura Zoltán, a Borbálafürdő vezetője voltak Égető Gyula vendégei. A strandok életéről, kihasználtságáról is szó esett.

Párhuzamokat és különbségeket is hallhattunk a két fürdő életével kapcsolatban.  Nagyságában és funkcióját tekintve össze sem lehet hasonlítani az egymástól 15 kilométerre fekvő intézményeket.

A vásárhelyi strandfürdő alapvetően sportuszoda jelleggel működik, két versenyuszodával a város szívében. Igaz, a termálvízforrást kihasználva vannak gyógyvizes medencék, az alapvető jellegét a sporttevékenységre helyezi a fürdő. Ezzel szemben az algyői Borbálafürdő alapvetően gyógyvizes jellegű. A jövőbeni fejlesztések során is ezt az oldalt kívánják hangsúlyozni.

Fejlesztésekből a Gyarmati Dezső sportuszodában sincs hiány, hiszen ezekben a hetekben is zajlanak az újabb beruházások a strand területén.

Kiderült, hogy Algyőn egyelőre még nem tudnak elég helyet biztosítani a vendégek számára. Ez összességében mégsem tekinthető gondnak, hiszen a fejlesztések a megnövekedett látogatószám miatt valósulhatnak meg a jövőben. Itt inkább a téli időszakban van forgalomkiesés, hiszen fürdőzési kedv a rosszabb idővel csökken.

Dr. Antalóczy Péter szerint a vásárhelyi fürdőben nincs vízterületkihasználási probléma, mindig van elég vendég az uszodában. Természetesen a nyári időszakban itt is sokkal több hűsölni vágyó fordul meg. Esetleges problémát az okozhat, hogy a sok edzés mellett a vendégeknek nincs elég hely a sportmedencékben a délutáni órákban.

Összességében a két fürdő szolgáltatásának árai hasonlóak. A vásárhelyi fürdő nagyságát és kihasználtságát tekintve éves fürdőbérletet is biztosít a vendégeknek, míg ez a Borbála fürdőben nincs meg. Eddig nem volt rá igény – mondta el Zsura Zoltán.

Mindkét fürdő vezetője elmondta, hogy van lehetőség náluk az éjszakai fürdőzésre, azonban a strandok életében az éjszaka a karbantartások időszaka. Abban is egyetértettek, hogy nagyon fontos szerepük van az úszómestereknek, akiknek a legfőbb feladata a házirend betartatása.  Csak így érezhetik jól magukat minden korosztály képviselői.

 

További hírek

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

A nők tovább meneteltek, a férfiak pedig lerohanásgólokkal nyertek a kézilabda Csongrád-Csanád megye második, harmadik vonalában.

2021. április 07. | Sport Bővebben

Nem változott érdemben Algyő idei költségvetése: a hárommilliárdos büdzsé nagyjából megfelel az elmúlt évek gyakorlatának, csak a szerkezete változik. Az idén tovább kell csökkenteni a település működtetésének kiadásait, és a fejlesztéseket is rangsorolni kellett.

2021. április 05. | Önkormányzat Bővebben

×