× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Szemtől szemben a vásárhelyi és az algyői fürdő

|
2014. június 25. | Gazdaság

A Rádió 7 keddi Napraforgójának vendégei Dr. Antalóczy Péter, a vásárhelyi Gyarmati Dezső sportuszoda és Török Sándor strandfürdő vezetője, valamint Zsura Zoltán, a Borbálafürdő vezetője voltak Égető Gyula vendégei. A strandok életéről, kihasználtságáról is szó esett.

Párhuzamokat és különbségeket is hallhattunk a két fürdő életével kapcsolatban.  Nagyságában és funkcióját tekintve össze sem lehet hasonlítani az egymástól 15 kilométerre fekvő intézményeket.

A vásárhelyi strandfürdő alapvetően sportuszoda jelleggel működik, két versenyuszodával a város szívében. Igaz, a termálvízforrást kihasználva vannak gyógyvizes medencék, az alapvető jellegét a sporttevékenységre helyezi a fürdő. Ezzel szemben az algyői Borbálafürdő alapvetően gyógyvizes jellegű. A jövőbeni fejlesztések során is ezt az oldalt kívánják hangsúlyozni.

Fejlesztésekből a Gyarmati Dezső sportuszodában sincs hiány, hiszen ezekben a hetekben is zajlanak az újabb beruházások a strand területén.

Kiderült, hogy Algyőn egyelőre még nem tudnak elég helyet biztosítani a vendégek számára. Ez összességében mégsem tekinthető gondnak, hiszen a fejlesztések a megnövekedett látogatószám miatt valósulhatnak meg a jövőben. Itt inkább a téli időszakban van forgalomkiesés, hiszen fürdőzési kedv a rosszabb idővel csökken.

Dr. Antalóczy Péter szerint a vásárhelyi fürdőben nincs vízterületkihasználási probléma, mindig van elég vendég az uszodában. Természetesen a nyári időszakban itt is sokkal több hűsölni vágyó fordul meg. Esetleges problémát az okozhat, hogy a sok edzés mellett a vendégeknek nincs elég hely a sportmedencékben a délutáni órákban.

Összességében a két fürdő szolgáltatásának árai hasonlóak. A vásárhelyi fürdő nagyságát és kihasználtságát tekintve éves fürdőbérletet is biztosít a vendégeknek, míg ez a Borbála fürdőben nincs meg. Eddig nem volt rá igény – mondta el Zsura Zoltán.

Mindkét fürdő vezetője elmondta, hogy van lehetőség náluk az éjszakai fürdőzésre, azonban a strandok életében az éjszaka a karbantartások időszaka. Abban is egyetértettek, hogy nagyon fontos szerepük van az úszómestereknek, akiknek a legfőbb feladata a házirend betartatása.  Csak így érezhetik jól magukat minden korosztály képviselői.

 

További hírek

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

×