× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Szemtől szemben a vásárhelyi és az algyői fürdő

|
2014. június 25. | Gazdaság

A Rádió 7 keddi Napraforgójának vendégei Dr. Antalóczy Péter, a vásárhelyi Gyarmati Dezső sportuszoda és Török Sándor strandfürdő vezetője, valamint Zsura Zoltán, a Borbálafürdő vezetője voltak Égető Gyula vendégei. A strandok életéről, kihasználtságáról is szó esett.

Párhuzamokat és különbségeket is hallhattunk a két fürdő életével kapcsolatban.  Nagyságában és funkcióját tekintve össze sem lehet hasonlítani az egymástól 15 kilométerre fekvő intézményeket.

A vásárhelyi strandfürdő alapvetően sportuszoda jelleggel működik, két versenyuszodával a város szívében. Igaz, a termálvízforrást kihasználva vannak gyógyvizes medencék, az alapvető jellegét a sporttevékenységre helyezi a fürdő. Ezzel szemben az algyői Borbálafürdő alapvetően gyógyvizes jellegű. A jövőbeni fejlesztések során is ezt az oldalt kívánják hangsúlyozni.

Fejlesztésekből a Gyarmati Dezső sportuszodában sincs hiány, hiszen ezekben a hetekben is zajlanak az újabb beruházások a strand területén.

Kiderült, hogy Algyőn egyelőre még nem tudnak elég helyet biztosítani a vendégek számára. Ez összességében mégsem tekinthető gondnak, hiszen a fejlesztések a megnövekedett látogatószám miatt valósulhatnak meg a jövőben. Itt inkább a téli időszakban van forgalomkiesés, hiszen fürdőzési kedv a rosszabb idővel csökken.

Dr. Antalóczy Péter szerint a vásárhelyi fürdőben nincs vízterületkihasználási probléma, mindig van elég vendég az uszodában. Természetesen a nyári időszakban itt is sokkal több hűsölni vágyó fordul meg. Esetleges problémát az okozhat, hogy a sok edzés mellett a vendégeknek nincs elég hely a sportmedencékben a délutáni órákban.

Összességében a két fürdő szolgáltatásának árai hasonlóak. A vásárhelyi fürdő nagyságát és kihasználtságát tekintve éves fürdőbérletet is biztosít a vendégeknek, míg ez a Borbála fürdőben nincs meg. Eddig nem volt rá igény – mondta el Zsura Zoltán.

Mindkét fürdő vezetője elmondta, hogy van lehetőség náluk az éjszakai fürdőzésre, azonban a strandok életében az éjszaka a karbantartások időszaka. Abban is egyetértettek, hogy nagyon fontos szerepük van az úszómestereknek, akiknek a legfőbb feladata a házirend betartatása.  Csak így érezhetik jól magukat minden korosztály képviselői.

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×