× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Szemtől szemben a vásárhelyi és az algyői fürdő

|
2014. június 25. | Gazdaság

A Rádió 7 keddi Napraforgójának vendégei Dr. Antalóczy Péter, a vásárhelyi Gyarmati Dezső sportuszoda és Török Sándor strandfürdő vezetője, valamint Zsura Zoltán, a Borbálafürdő vezetője voltak Égető Gyula vendégei. A strandok életéről, kihasználtságáról is szó esett.

Párhuzamokat és különbségeket is hallhattunk a két fürdő életével kapcsolatban.  Nagyságában és funkcióját tekintve össze sem lehet hasonlítani az egymástól 15 kilométerre fekvő intézményeket.

A vásárhelyi strandfürdő alapvetően sportuszoda jelleggel működik, két versenyuszodával a város szívében. Igaz, a termálvízforrást kihasználva vannak gyógyvizes medencék, az alapvető jellegét a sporttevékenységre helyezi a fürdő. Ezzel szemben az algyői Borbálafürdő alapvetően gyógyvizes jellegű. A jövőbeni fejlesztések során is ezt az oldalt kívánják hangsúlyozni.

Fejlesztésekből a Gyarmati Dezső sportuszodában sincs hiány, hiszen ezekben a hetekben is zajlanak az újabb beruházások a strand területén.

Kiderült, hogy Algyőn egyelőre még nem tudnak elég helyet biztosítani a vendégek számára. Ez összességében mégsem tekinthető gondnak, hiszen a fejlesztések a megnövekedett látogatószám miatt valósulhatnak meg a jövőben. Itt inkább a téli időszakban van forgalomkiesés, hiszen fürdőzési kedv a rosszabb idővel csökken.

Dr. Antalóczy Péter szerint a vásárhelyi fürdőben nincs vízterületkihasználási probléma, mindig van elég vendég az uszodában. Természetesen a nyári időszakban itt is sokkal több hűsölni vágyó fordul meg. Esetleges problémát az okozhat, hogy a sok edzés mellett a vendégeknek nincs elég hely a sportmedencékben a délutáni órákban.

Összességében a két fürdő szolgáltatásának árai hasonlóak. A vásárhelyi fürdő nagyságát és kihasználtságát tekintve éves fürdőbérletet is biztosít a vendégeknek, míg ez a Borbála fürdőben nincs meg. Eddig nem volt rá igény – mondta el Zsura Zoltán.

Mindkét fürdő vezetője elmondta, hogy van lehetőség náluk az éjszakai fürdőzésre, azonban a strandok életében az éjszaka a karbantartások időszaka. Abban is egyetértettek, hogy nagyon fontos szerepük van az úszómestereknek, akiknek a legfőbb feladata a házirend betartatása.  Csak így érezhetik jól magukat minden korosztály képviselői.

 

További hírek

Algyőnek számos olyan lakosa volt az idők folyamán, akik hírét vitték községünknek. Tehetségükkel, munkájukkal és odaadásukkal példát állítva mindenki elé. Egy elhivatott algyői fiatalember is erre az útra lépett, és hétről hétre méretteti majd meg magát a TV2 Dancing with the Stars – Mindenki táncol című műsorában...

2020. október 20. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Búvár u. 9. emelet 6. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására.

2020. október 19. | Önkormányzat Bővebben

Régi edények és különböző használati tárgyak, de még a nyolcvanas évekből származó Grundig tévé is van abban – a hétvégén átadott – algyői Látványraktárban, aminek a tájházban találtak helyet.

2020. október 19. | Kultúra Bővebben

Egy török pipát is rejtett a kert Algyőn, még mindig egészben van, a tulipános minta is látszik rajta. Emellett Árpád-, bronz- és avarkori tárgyak maradványai is előkerültek a föld alól, tárlaton mutatják be ezeket.

2020. október 16. | Kultúra Bővebben

Mórahalom–Algyő 0–2 (0–0)

2020. október 14. | Sport Bővebben

×