× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Százhatvanan túráztak a Tiszán

|
2020. július 28. | Sport

Már negyedik alkalommal csatlakozott az NKM Szeged Vízisport Egyesület a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Vízivándor programjához, így százhatvanan eveztek egyszerre a Tiszán három napon keresztül. 

Sík Márton, az NKM Szeged Vízisport Egyesület szakmai vezetője lapunknak elmondta, a legtöbbet az Alsó-Tiszán eveztek, de érintették a Köröst, a Marost és a Maty-ért is.

Megtudtuk, Csongrádról indultak kedden, majd Mindszenten pihentek meg éjszaka, ahonnan Algyőig eveztek el szerdán. Itt ismét letáboroztak, innen indultak tovább csütörtök reggel Szegedre. Sík Márton kiemelte, a kistelepülések segítségével tudják az ország egyik legnagyobb vízitúráját megszervezni, Algyőtől jelentős támogatást kapnak minden évben, itt már 30-40 fős kajak-kenu család alakult ki az évek során. Sík Márton kiemelte, a túra célja a kikapcsolódás, de emellett azokat a versenysporti értékeket is fejlesztik, amit már megszokhatott tőlük a közönség.

Füzesy István alpolgármester kérdésünkre elmondta, minden évben nagy erőkkel készülnek a sportolók fogadására, akiket felajánlások segítségével látnak vendégül.

Görögdinnye, sütemény és bográcsos várta a fiatalokat, este pedig tábortűz volt Wifi-hálózat nélkül, így abszolút a közösségépítésé volt a főszerep. Kiemelte, szeretnék, ha az evezők azt éreznék, hogy jó Algyőn lenni és táborozni, miközben egyre élénkebb a vízi élet a település és a megyeszékhely között.

forrás: www.delmagyr.hu


Kapcsolódó galéria: Százhatvanan túráztak a Tiszán (13 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

Második alkalommal került megrendezésre Algyőn a Finta János Emlékverseny. Az Algyői SK Asztalitenisz szakosztálya szervezte az eseményt, ahol vendégcsapat volt a Pincehelyi Asztalitenisz szakosztály.

2024. május 16. | Sport Bővebben

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Magánbiztonsági és Önkormányzati Tanszék május 15-én ünnepelte 10 éves fennállását. Algyő biztonsága, a megfelelő intézkedések tervezése érdekében Dr. Füzesy István alpolgármester közreműködésével folyamatosan együttműködünk a Tanszékkel.

2024. május 16. | Rendőrség Bővebben

Gerendáson rendezte meg a Spárta Taekwon-do Klub a VII. Fehér Kupa és VII. Spárta Kupa nevű ITF Taekwon-do versenyt, melyen a Csongrád és Békés megyéből érkező klubok mellett, az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do szakosztálya is 5 versenyzővel képviseltette magát.

2024. május 15. | Sport Bővebben

Algyőn a horgásztavakon került megrendezésre Sarok Krisztián és az Önkormányzat szervezésében 2024 május 11-én szombaton az első Családi horgászverseny.

2024. május 14. | Sport Bővebben

Az Algyői horgásztavak halállománya ismét szép háromnyaras potykákkal bővült. Reméljük az újoncok jól megmozgatják az I-es és II-es tavak törzsállományát. A hétvégi versenyen szép fogást és sok örömöt okozhat a családoknak, illetve vasárnaptól minden horgászni vágyónak.

2024. május 10. | Gazdaság Bővebben

×