× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Százhatvanan túráztak a Tiszán

|
2020. július 28. | Sport

Már negyedik alkalommal csatlakozott az NKM Szeged Vízisport Egyesület a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Vízivándor programjához, így százhatvanan eveztek egyszerre a Tiszán három napon keresztül. 

Sík Márton, az NKM Szeged Vízisport Egyesület szakmai vezetője lapunknak elmondta, a legtöbbet az Alsó-Tiszán eveztek, de érintették a Köröst, a Marost és a Maty-ért is.

Megtudtuk, Csongrádról indultak kedden, majd Mindszenten pihentek meg éjszaka, ahonnan Algyőig eveztek el szerdán. Itt ismét letáboroztak, innen indultak tovább csütörtök reggel Szegedre. Sík Márton kiemelte, a kistelepülések segítségével tudják az ország egyik legnagyobb vízitúráját megszervezni, Algyőtől jelentős támogatást kapnak minden évben, itt már 30-40 fős kajak-kenu család alakult ki az évek során. Sík Márton kiemelte, a túra célja a kikapcsolódás, de emellett azokat a versenysporti értékeket is fejlesztik, amit már megszokhatott tőlük a közönség.

Füzesy István alpolgármester kérdésünkre elmondta, minden évben nagy erőkkel készülnek a sportolók fogadására, akiket felajánlások segítségével látnak vendégül.

Görögdinnye, sütemény és bográcsos várta a fiatalokat, este pedig tábortűz volt Wifi-hálózat nélkül, így abszolút a közösségépítésé volt a főszerep. Kiemelte, szeretnék, ha az evezők azt éreznék, hogy jó Algyőn lenni és táborozni, miközben egyre élénkebb a vízi élet a település és a megyeszékhely között.

forrás: www.delmagyr.hu


Kapcsolódó galéria: Százhatvanan túráztak a Tiszán (13 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×