× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Százhatvanan túráztak a Tiszán

|
2020. július 28. | Sport

Már negyedik alkalommal csatlakozott az NKM Szeged Vízisport Egyesület a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Vízivándor programjához, így százhatvanan eveztek egyszerre a Tiszán három napon keresztül. 

Sík Márton, az NKM Szeged Vízisport Egyesület szakmai vezetője lapunknak elmondta, a legtöbbet az Alsó-Tiszán eveztek, de érintették a Köröst, a Marost és a Maty-ért is.

Megtudtuk, Csongrádról indultak kedden, majd Mindszenten pihentek meg éjszaka, ahonnan Algyőig eveztek el szerdán. Itt ismét letáboroztak, innen indultak tovább csütörtök reggel Szegedre. Sík Márton kiemelte, a kistelepülések segítségével tudják az ország egyik legnagyobb vízitúráját megszervezni, Algyőtől jelentős támogatást kapnak minden évben, itt már 30-40 fős kajak-kenu család alakult ki az évek során. Sík Márton kiemelte, a túra célja a kikapcsolódás, de emellett azokat a versenysporti értékeket is fejlesztik, amit már megszokhatott tőlük a közönség.

Füzesy István alpolgármester kérdésünkre elmondta, minden évben nagy erőkkel készülnek a sportolók fogadására, akiket felajánlások segítségével látnak vendégül.

Görögdinnye, sütemény és bográcsos várta a fiatalokat, este pedig tábortűz volt Wifi-hálózat nélkül, így abszolút a közösségépítésé volt a főszerep. Kiemelte, szeretnék, ha az evezők azt éreznék, hogy jó Algyőn lenni és táborozni, miközben egyre élénkebb a vízi élet a település és a megyeszékhely között.

forrás: www.delmagyr.hu


Kapcsolódó galéria: Százhatvanan túráztak a Tiszán (13 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

Algyőnek számos olyan lakosa volt az idők folyamán, akik hírét vitték községünknek. Tehetségükkel, munkájukkal és odaadásukkal példát állítva mindenki elé. Egy elhivatott algyői fiatalember is erre az útra lépett, és hétről hétre méretteti majd meg magát a TV2 Dancing with the Stars – Mindenki táncol című műsorában...

2020. október 20. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Búvár u. 9. emelet 6. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására.

2020. október 19. | Önkormányzat Bővebben

Régi edények és különböző használati tárgyak, de még a nyolcvanas évekből származó Grundig tévé is van abban – a hétvégén átadott – algyői Látványraktárban, aminek a tájházban találtak helyet.

2020. október 19. | Kultúra Bővebben

Egy török pipát is rejtett a kert Algyőn, még mindig egészben van, a tulipános minta is látszik rajta. Emellett Árpád-, bronz- és avarkori tárgyak maradványai is előkerültek a föld alól, tárlaton mutatják be ezeket.

2020. október 16. | Kultúra Bővebben

Mórahalom–Algyő 0–2 (0–0)

2020. október 14. | Sport Bővebben

×