× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Százhatvanan túráztak a Tiszán

|
2020. július 28. | Sport

Már negyedik alkalommal csatlakozott az NKM Szeged Vízisport Egyesület a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Vízivándor programjához, így százhatvanan eveztek egyszerre a Tiszán három napon keresztül. 

Sík Márton, az NKM Szeged Vízisport Egyesület szakmai vezetője lapunknak elmondta, a legtöbbet az Alsó-Tiszán eveztek, de érintették a Köröst, a Marost és a Maty-ért is.

Megtudtuk, Csongrádról indultak kedden, majd Mindszenten pihentek meg éjszaka, ahonnan Algyőig eveztek el szerdán. Itt ismét letáboroztak, innen indultak tovább csütörtök reggel Szegedre. Sík Márton kiemelte, a kistelepülések segítségével tudják az ország egyik legnagyobb vízitúráját megszervezni, Algyőtől jelentős támogatást kapnak minden évben, itt már 30-40 fős kajak-kenu család alakult ki az évek során. Sík Márton kiemelte, a túra célja a kikapcsolódás, de emellett azokat a versenysporti értékeket is fejlesztik, amit már megszokhatott tőlük a közönség.

Füzesy István alpolgármester kérdésünkre elmondta, minden évben nagy erőkkel készülnek a sportolók fogadására, akiket felajánlások segítségével látnak vendégül.

Görögdinnye, sütemény és bográcsos várta a fiatalokat, este pedig tábortűz volt Wifi-hálózat nélkül, így abszolút a közösségépítésé volt a főszerep. Kiemelte, szeretnék, ha az evezők azt éreznék, hogy jó Algyőn lenni és táborozni, miközben egyre élénkebb a vízi élet a település és a megyeszékhely között.

forrás: www.delmagyr.hu


Kapcsolódó galéria: Százhatvanan túráztak a Tiszán (13 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

Végéhez értek a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokságok az ifjúságiaknál: a B csoportban komoly harcot hozhat az idény második fele, és az őszi bajnoki cím kérdése is nyitott.

2021. december 02. | Sport Bővebben

A lényeg, hogy nyertek a férfiak, míg a női csapat mindenben alul maradt Orosházán.

2021. december 02. | Sport Bővebben

Az Algyői Nőegylet a hagyományokhoz híven idén is elkészítette a falu adventi koszorúját. A csodálatos alkotás adventben a Fő teret dísziti.

2021. november 30. | Kultúra Bővebben

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott.

2021. november 29. | Sport Bővebben

Egy korábbról elhalasztott találkozót pótoltak a labdarúgó megyei I.-ben, ahol az Algyő a sereghajtó ContiTech-Apátfalvát fogadta.

2021. november 29. | Sport Bővebben

×