× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Regionális karácsonyi vásár

|
2014. január 08. | Oktatás
Az algyői iskola hagyományos karácsonyi vásárát 2013-ban december 10-én rendezte meg az intézmény tornacsarnokában. A hetedik alkalommal megrendezett vásárra a dél-alföldi régió ökoiskolái és JAM diákvállalkozásai közül 9 iskola fogadta el a Junior Achievement Magyarország Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvány (JAM) és az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola meghívását.

„Vásárunkon részt vett: a szegedi Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a szegedi SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola, az orosházi Táncsics Mihály Tehetséggondozó Gimnázium, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium, az orosházi Táncsics Mihály Tehetséggondozó Gimnázium, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium, Vörösmarty Mihály Tanintézménye, az orosházi Táncsics Mihály Tehetséggondozó Gimnázium, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium Kardoskúti Tagintézménye, az orosházi Székács Evangélikus Közoktatási Intézmény, az üllési Fontos Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, a kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola és az orosházi Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény.

Rendezvényünket karácsonyi műsor színesítette: a Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény diákjaiból és pedagógusaiból álló Szó-Köz zenekar nyitotta a műsort karácsonyi dalokkal, a zenekar vezetője: Körmöczi Zoltán, őket követték a Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola diákjai, akik előbb skót táncot adtak elő, felkészítő tanáruk Makay Gáborné, majd fitness bemutatójukkal kápráztatták el a közönséget. Az üllési Fontos Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 5–7. osztályos tanulói széki- és moldvai koreográfiára néptáncoltak, felkészítő tanáruk: Nagy Róbert, majd a műsor zárásaként a Királydinnye Citerazenekar adott elő két népdalcsokrot, felkészítő tanáraik: Hunyadvári István és Tanács Zoltán. Az idei vásárunkon is az ünnephez méltó, igényes alkotások között találhattuk meg a karácsonyi ajándéknak, vagy az ünnepi dekorációnak valót. Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola diákjai, szülei és pedagógusai eredeti kézműves technikával készült portékáikat árusították. Kreatív látogatóink a kézműves standnál készíthették el saját kezűleg a téli ünnepkörhöz kötődő díszeiket vagy verhettek kötelet az üllésiek vezetésével.

A vásár ideje alatt Gergely Orsolya, a JAM Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvány ügyvezető igazgatója és munkatársai Süli Zsuzsanna, Katona-Szitár Alexandra, Kószóné Szűcs Inez, Csekő Izabella, Várszegi Annamária „álruhában” pontozták a diákvállalkozásokat, a standokat, a termékeket és az eladókat, majd a vásár végén 3 kategóriában hirdettek eredményt. A „legszebb stand” díjat a Kis Gyevi JAM nyerte az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolából, a „leghatásosabb marketing munka” díját az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola 5.b osztálya vehette át és a „legjobb diákvállalkozás” díjat az szegedi Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kapta.

Az algyői iskola diákönkormányzata idén is versenyt szervezett az osztályközösségek számára, melyre minden osztály egy-egy ötletes és öko-s karácsonyi termékével nevezhetett. Idén az alsósoknál az 1.a osztály, a felsősöknél pedig a 8.a osztály karácsonyi dísze oklevelet és zöldlevelet nyert az osztályközösségének.

Külön szeretnénk köszönetet mondani a szülőknek, a helyi vállalkozóknak és magánszemélyeknek, akik a segítségünkre voltak.
 

További hírek

Szeptember elsején ünnepelte születésnapját, az algyői Bóbita Bölcsőde, ugyanis 2007 őszén nyitotta meg kapuit. Az intézmény az elmúlt 15 évben mintegy 400 kisgyermek számára biztosított ellátást.

2022. szeptember 24. | Bővebben

Zsinórban harmadjára nyert az Algyő, pedig sokáig pontszerzésre állt az FK 1899 Szeged, viszont a végén a hazaiaknak sikerült feltörniük a szegediek kapuját, és ezzel felléptek a dobogó harmadik fokára.

2022. szeptember 23. | Sport Bővebben

A központi címregiszterről és a címkezelésről szóló kormány rendelet bekezdése értelmében a Kormány címképzésért felelős szervként, az ingatlan fekvése szerint illetékes települési önkormányzat jegyzőjét jelölte ki.

2022. szeptember 22. | Önkormányzat Bővebben

A település a rendszerváltás után önállósult, levált Szegedről. Azóta az itt olajkutakat működtető Moltól érkező iparűzési adónak köszönhetően gazdag településnek számít. Illetve: annak számított.

2022. szeptember 22. | Napjaink Bővebben

Felhívom a figyelmet, hogy a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatal mézelő méhek nyúlós költésrothadásának megállapítása miatt méhegészségügyi települési zárlatot rendelt el – a csatolt térkép alapján – az alábbi területre

2022. szeptember 21. | Bővebben

×