× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Regionális karácsonyi vásár

|
2014. január 08. | Oktatás
Az algyői iskola hagyományos karácsonyi vásárát 2013-ban december 10-én rendezte meg az intézmény tornacsarnokában. A hetedik alkalommal megrendezett vásárra a dél-alföldi régió ökoiskolái és JAM diákvállalkozásai közül 9 iskola fogadta el a Junior Achievement Magyarország Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvány (JAM) és az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola meghívását.

„Vásárunkon részt vett: a szegedi Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a szegedi SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola, az orosházi Táncsics Mihály Tehetséggondozó Gimnázium, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium, az orosházi Táncsics Mihály Tehetséggondozó Gimnázium, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium, Vörösmarty Mihály Tanintézménye, az orosházi Táncsics Mihály Tehetséggondozó Gimnázium, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium Kardoskúti Tagintézménye, az orosházi Székács Evangélikus Közoktatási Intézmény, az üllési Fontos Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, a kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola és az orosházi Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény.

Rendezvényünket karácsonyi műsor színesítette: a Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény diákjaiból és pedagógusaiból álló Szó-Köz zenekar nyitotta a műsort karácsonyi dalokkal, a zenekar vezetője: Körmöczi Zoltán, őket követték a Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola diákjai, akik előbb skót táncot adtak elő, felkészítő tanáruk Makay Gáborné, majd fitness bemutatójukkal kápráztatták el a közönséget. Az üllési Fontos Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 5–7. osztályos tanulói széki- és moldvai koreográfiára néptáncoltak, felkészítő tanáruk: Nagy Róbert, majd a műsor zárásaként a Királydinnye Citerazenekar adott elő két népdalcsokrot, felkészítő tanáraik: Hunyadvári István és Tanács Zoltán. Az idei vásárunkon is az ünnephez méltó, igényes alkotások között találhattuk meg a karácsonyi ajándéknak, vagy az ünnepi dekorációnak valót. Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola diákjai, szülei és pedagógusai eredeti kézműves technikával készült portékáikat árusították. Kreatív látogatóink a kézműves standnál készíthették el saját kezűleg a téli ünnepkörhöz kötődő díszeiket vagy verhettek kötelet az üllésiek vezetésével.

A vásár ideje alatt Gergely Orsolya, a JAM Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvány ügyvezető igazgatója és munkatársai Süli Zsuzsanna, Katona-Szitár Alexandra, Kószóné Szűcs Inez, Csekő Izabella, Várszegi Annamária „álruhában” pontozták a diákvállalkozásokat, a standokat, a termékeket és az eladókat, majd a vásár végén 3 kategóriában hirdettek eredményt. A „legszebb stand” díjat a Kis Gyevi JAM nyerte az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolából, a „leghatásosabb marketing munka” díját az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola 5.b osztálya vehette át és a „legjobb diákvállalkozás” díjat az szegedi Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kapta.

Az algyői iskola diákönkormányzata idén is versenyt szervezett az osztályközösségek számára, melyre minden osztály egy-egy ötletes és öko-s karácsonyi termékével nevezhetett. Idén az alsósoknál az 1.a osztály, a felsősöknél pedig a 8.a osztály karácsonyi dísze oklevelet és zöldlevelet nyert az osztályközösségének.

Külön szeretnénk köszönetet mondani a szülőknek, a helyi vállalkozóknak és magánszemélyeknek, akik a segítségünkre voltak.
 

További hírek

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

×