× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Modern öltözőt kap az algyői jégpálya nyárra

|
2021. február 13. | Sport

Összegyűlt a pénz az októberben átadott algyői jégpálya öltözőjére, már el is kezdődött a munka.

Molnár Áron polgármestertől megtudtuk, 209 millió forintba kerül a beruházás, de ez százszázalékos TAO-támogatásból valósul meg, így az építtetőknek, vagyis a Tisza Volán SC-nek és az önkormányzatnak sem kell hozzátennie forrást.

Megjegyezte, január elején még hiányzott 100 millió forint a keretből, amit egyébként vállalkozóktól kaptak felajánlásként. Azonban az a pénzintézet, amelyiknél több mint húsz éve vezeti a számláját az önkormányzat, pótolta a hiányzó pénzt a bankadóból.

A településvezető elmondta, négy öltözőhelyiség lesz az épületben kiszolgálóegységekkel, emellett egy előtér és egy közönségfogadó, hiszen a közönségkorcsolyázókra is gondolnak a sportolók mellett. Az ingatlant úgy alakítják ki, hogy az a későbbiekben akár bővíthető legyen, hiszen cél, hogy a jövőben a jégpálya szomszédságában egy kézilabdacsarnok épüljön.

A tervek szerint július végére készül el az épület, addig konténereket bérelnek, hogy a sportolóknak legyen hol átöltözniük a pályán történő edzésekre.

Molnár Áron hozzátette, a jégpálya-beruházás akkor lesz végleges, ha a parkolók is elkészülnek.

Február végéig egy pályázatot adnak be közösen a Tisza Volán SC-vel, és ha sikerrel járnak, akkor 2021-re már a parkolás is biztosított lesz. A polgármester hangsúlyozta, a koronavírus ellenére is már most látszik, hogy érdemes volt a pályát létrehozni Algyőn, hiszen a sportegyesületek Szegedről, Makóról és Hódmezővásárhelyről is átjárnak edzeni a nagyközségbe. Továbbá helyben az óvodásoknak ingyenes korcsolyaoktatást is tart a jégkorong szakosztály.

forrás: www.delmagyar.hu (Kiss Anna)

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzata Algyő településrendezési eszközeinek (településszerkezeti terv, helyi építési szabályzat) módosítását tervezi a Bartók Béla utca – Tiszavirág utca találkozásánál lévő beépítetlen telekre vonatkozóan.

2021. július 23. | Önkormányzat Bővebben

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a járda és bejáró építésére meghirdetett pályázatot az önkormányzat felfüggeszti mert a beérkezett igények meghaladták a rendelkezésre álló térkő mennyiségét.

2021. július 23. | Önkormányzat Bővebben

Csütörtökön délután 16 óra után nagy területen kapott lángra a tarló és a lábon álló gabona Algyő külterületén. A tűz két pótkocsira is átterjedt.

2021. július 23. | Rendőrség Bővebben

Az óvoda vezetőjét, Ozsváth Lászlóné Valikát a pandémiás helyzet változtatásra késztette, ezért a megszokott karácsonyi ünnepség helyett kerti parti szervezésével igyekezett vidámságot, örömet szerezni a régi kolléganőknek.

2021. július 21. | Oktatás Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata megbízásából, a településüzemeltetést végző Gyeviép Nkft. földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség egyes területein. A szúnyoggyérítés elvégzése: 2021. július 22. (csütörtök) a napnyugta utáni időszakban.

2021. július 20. | Önkormányzat Bővebben

×