× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Modern öltözőt kap az algyői jégpálya nyárra

|
2021. február 13. | Sport

Összegyűlt a pénz az októberben átadott algyői jégpálya öltözőjére, már el is kezdődött a munka.

Molnár Áron polgármestertől megtudtuk, 209 millió forintba kerül a beruházás, de ez százszázalékos TAO-támogatásból valósul meg, így az építtetőknek, vagyis a Tisza Volán SC-nek és az önkormányzatnak sem kell hozzátennie forrást.

Megjegyezte, január elején még hiányzott 100 millió forint a keretből, amit egyébként vállalkozóktól kaptak felajánlásként. Azonban az a pénzintézet, amelyiknél több mint húsz éve vezeti a számláját az önkormányzat, pótolta a hiányzó pénzt a bankadóból.

A településvezető elmondta, négy öltözőhelyiség lesz az épületben kiszolgálóegységekkel, emellett egy előtér és egy közönségfogadó, hiszen a közönségkorcsolyázókra is gondolnak a sportolók mellett. Az ingatlant úgy alakítják ki, hogy az a későbbiekben akár bővíthető legyen, hiszen cél, hogy a jövőben a jégpálya szomszédságában egy kézilabdacsarnok épüljön.

A tervek szerint július végére készül el az épület, addig konténereket bérelnek, hogy a sportolóknak legyen hol átöltözniük a pályán történő edzésekre.

Molnár Áron hozzátette, a jégpálya-beruházás akkor lesz végleges, ha a parkolók is elkészülnek.

Február végéig egy pályázatot adnak be közösen a Tisza Volán SC-vel, és ha sikerrel járnak, akkor 2021-re már a parkolás is biztosított lesz. A polgármester hangsúlyozta, a koronavírus ellenére is már most látszik, hogy érdemes volt a pályát létrehozni Algyőn, hiszen a sportegyesületek Szegedről, Makóról és Hódmezővásárhelyről is átjárnak edzeni a nagyközségbe. Továbbá helyben az óvodásoknak ingyenes korcsolyaoktatást is tart a jégkorong szakosztály.

forrás: www.delmagyar.hu (Kiss Anna)

 

További hírek

Sajnos a járványügyi korlátozások miatt jelenleg látogatók nem korcsolyázhatnak az algyői jégpályán, azonban az egyesületek munkája nem állt meg. Pápai Miklóst, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának szakosztály-igazgatóját az algyői edzésekről kérdeztük.

2021. február 26. | Sport Bővebben

Egyeztető megbeszélésre került sor Algyő Nagyközség Önkormányzata, Csongrád-Csanád Megye Önkormányzata, illetve az Aktív Ökoturisztikai Fejlesztési Központ képviselői között Algyő aktív turisztikai ajánlatairól, illetve fejlesztési terveiről. Kiemelt irány a Tiszához kapcsolódó kínálat, illetve tervek voltak.

2021. február 26. | Önkormányzat Bővebben

A  Volánbusz Zrt. 2021.03. hó-ban is biztosítja a kihelyezett bérletárusítást 2021. március 03-04.-én. Mindkettő napon 9-17 óráig, ebédidő : 12:00-12:30 ig (bejárat az orvosi rendelő felőli hátsó ajtó).

2021. február 26. | Gazdaság Bővebben

A férfiaknál a rutin legyőzte a fiatalokat, míg a nők hétről hétre fejlődnek.

2021. február 25. | Sport Bővebben

A Korm. rendelet szerint „a 2021. január 1-ig bejelentett vendéglátó üzletek esetén a 4. melléklet szerinti vendéglátó üzlettípust a kereskedő legkésőbb 2021. március 31-ig köteles bejelenteni a jegyzőnek.”

2021. február 24. | Önkormányzat Bővebben

×