× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Modern öltözőt kap az algyői jégpálya nyárra

|
2021. február 13. | Sport

Összegyűlt a pénz az októberben átadott algyői jégpálya öltözőjére, már el is kezdődött a munka.

Molnár Áron polgármestertől megtudtuk, 209 millió forintba kerül a beruházás, de ez százszázalékos TAO-támogatásból valósul meg, így az építtetőknek, vagyis a Tisza Volán SC-nek és az önkormányzatnak sem kell hozzátennie forrást.

Megjegyezte, január elején még hiányzott 100 millió forint a keretből, amit egyébként vállalkozóktól kaptak felajánlásként. Azonban az a pénzintézet, amelyiknél több mint húsz éve vezeti a számláját az önkormányzat, pótolta a hiányzó pénzt a bankadóból.

A településvezető elmondta, négy öltözőhelyiség lesz az épületben kiszolgálóegységekkel, emellett egy előtér és egy közönségfogadó, hiszen a közönségkorcsolyázókra is gondolnak a sportolók mellett. Az ingatlant úgy alakítják ki, hogy az a későbbiekben akár bővíthető legyen, hiszen cél, hogy a jövőben a jégpálya szomszédságában egy kézilabdacsarnok épüljön.

A tervek szerint július végére készül el az épület, addig konténereket bérelnek, hogy a sportolóknak legyen hol átöltözniük a pályán történő edzésekre.

Molnár Áron hozzátette, a jégpálya-beruházás akkor lesz végleges, ha a parkolók is elkészülnek.

Február végéig egy pályázatot adnak be közösen a Tisza Volán SC-vel, és ha sikerrel járnak, akkor 2021-re már a parkolás is biztosított lesz. A polgármester hangsúlyozta, a koronavírus ellenére is már most látszik, hogy érdemes volt a pályát létrehozni Algyőn, hiszen a sportegyesületek Szegedről, Makóról és Hódmezővásárhelyről is átjárnak edzeni a nagyközségbe. Továbbá helyben az óvodásoknak ingyenes korcsolyaoktatást is tart a jégkorong szakosztály.

forrás: www.delmagyar.hu (Kiss Anna)

 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×