× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Méhegészségügyi települési zárlatot

|
2022. szeptember 21. |

Felhívom a figyelmet, hogy a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatal mézelő méhek nyúlós költésrothadásának megállapítása miatt méhegészségügyi települési zárlatot rendelt el – a csatolt térkép alapján – az alábbi területre:
 
Szeged-Tápé GPS É: 46.2757, K: 20.1813 – mint középpont – körüli 5 km sugarú körre.
 
A zárlat alatt álló

  1. településről tilos méheket, azok nyers mézet, virágport, propoliszt, betegségterjesztő eszközöket kivinni;
  2. területre tilos fogékony állatokat bevinni;

A növényvédelmi beavatkozás következtében szükséges gyors áttelepülés (menekülés) szabályai a méhészetek esetében a következők:

  1. az áttelepülés során a község határának elhagyása tilos;
  2. az áttelepülés tényét a méhész a hatósági állatorvosnak haladéktalanul köteles bejelenteni;
  3. a méhész köteles a méheket tizennégy napon belül az eredeti telephelyre visszatelepíteni.

A települési zárlat alatt álló valamennyi méhészet méhcsaládját – nyúlós költésrothadás szempontjából – a hatósági állatorvosnak vagy a méhegészségügyi felelősnek kell megvizsgálni.

Algyő Nagyközség Önkormányzata

 

További hírek

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

A szegedi rendőrök a társhatóságok munkatársaival közösen ellenőriztek egy engedély nélküli rendezvényt. A rendőrség közleménye szerint most Algyőn csaptak le a driftelőkre.

2024. április 10. | Rendőrség Bővebben

Algyő kiemelt feladatának tekinti a hazai és a határon átnyúló gazdasági fejlődés elősegítését, támogatását a rendelkezésére álló gazdaságfejlesztési eszközökkel. Ennek az együttműködésnek a részeként napjaink magyar-szerb gazdasági kapcsolatait elemző rendezvény került megrendezésre 2024. április 5-én pénteken az Algyői Faluházban.

2024. április 08. | Gazdaság Bővebben

Az Interreg VI-A IPA Magyarország-Szerbia Programon belül Algyő 152.234.269,- Ft vissza nem térítendő 95%-os támogatást nyert 2 sávos rekortán futópálya kialakítására és workshopokra, közös táborra és rendezvényre.

2024. április 04. | Önkormányzat Bővebben

×