× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Már Algyőn is lehet korcsolyázni

|
2020. november 01. | Sport

Átadták szombaton az algyői jégpályát, amit Molnár Áron polgármester egy hosszú út mérföldkövének nevezett. 

Közösen épített jégpályát Algyőn a helyi önkormányzat és a Tisza Volán SC jégkorong szakosztálya, amit szombaton ünnepélyes keretek között adtak át a sportolóknak és a nagyközönségnek.

A beruházást Algyő és a sportklub TAO forrásból valósította meg. A 100 százalékos, 272 milliós támogatásból megépülő jégpálya kivitelezését a Négy Évszak Sportiskola Sport Kft. végezte el. A létesítmény megvalósításának három üteméből az első zajlott most le, melynek eredménye a jégpálya. A 400 négyzetméteres öltöző megépítésére és a területrendezési munkálatokra később kerül majd sor.

Megnyitó beszédében Molnár Áron, Algyő polgármestere egy hosszú út mérföldkövének nevezte a jégpályát. – Különleges élmény egy olyan újabb szórakozásra, sportolásra való létesítmény átadása, ami pluszt ad az algyőieknek. Élmény lesz a gyerekek számára is és a turizmusnak is jó lehet. Algyő megint gazdagodott, amire büszkék lehetünk – fogalmazott a polgármester, aki ezt is elárulta, életében egyszer volt korcsolyapályán. 

– Még a megyeszékhelyeken sincs ilyen szép pályájuk mint Algyőnek – kezdte avató beszédét Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke, majd megnyugtatta a szülőket és azt mondta, a jégkorong nincs benne az első húsz sportban, amiben sérülést lehet elszenvedni.

Kővári Árpád, a Tisza Volán SC elnöke nagy eseménynek nevezet az átadót Algyő is a sportegyesület életében is, hiszen, mint mondta, nem állandó gyakorlat a jégpályaavatás a magyarországi nagyközségek életében.

A beszédek után létesítményre áldást kért Fazakas Attila, az Algyői Szent Anna Plébánia plébánosa, majd a sportolók vették birtokba az algyői jégpályát.

forrás: www.delmagyar.hu

 

További hírek

A vándorló vadmadarak vonulási útvonalai hazánkat is érintik, ezért dr. Bognár Lajos országos főállatorvos azonnali hatállyal, országszerte elrendelte a baromfik kötelező zártan tartását.

2020. november 27. | Gazdaság Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet megüresedő költségalapú bérlakások legfeljebb 5 évre történő bérbeadására.

2020. november 27. | Önkormányzat Bővebben

Sukorón rendezték a szezon egyik utolsó, utánpótlás korosztálynak meghirdetett kajak-kenu versenyét, amelyen az Algyői Vízisport Egyesület is képviseltette magát.

2020. november 26. | Sport Bővebben

2020. november 21.-én a lakók összefogva, közös csapatmunkaként - vállalva annak felmerülő egyéb költségeit - elültették az Önkormányzat által rendelkezésre bocsátott fákat, ezzel egy szép, hangulatos utcaképet kialakítva.

2020. november 26. | Napjaink Bővebben

Tájékoztató 10 hónapos rendőrjárőr képzésről

2020. november 26. | Rendőrség Bővebben

×