× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Már Algyőn is lehet korcsolyázni

|
2020. november 01. | Sport

Átadták szombaton az algyői jégpályát, amit Molnár Áron polgármester egy hosszú út mérföldkövének nevezett. 

Közösen épített jégpályát Algyőn a helyi önkormányzat és a Tisza Volán SC jégkorong szakosztálya, amit szombaton ünnepélyes keretek között adtak át a sportolóknak és a nagyközönségnek.

A beruházást Algyő és a sportklub TAO forrásból valósította meg. A 100 százalékos, 272 milliós támogatásból megépülő jégpálya kivitelezését a Négy Évszak Sportiskola Sport Kft. végezte el. A létesítmény megvalósításának három üteméből az első zajlott most le, melynek eredménye a jégpálya. A 400 négyzetméteres öltöző megépítésére és a területrendezési munkálatokra később kerül majd sor.

Megnyitó beszédében Molnár Áron, Algyő polgármestere egy hosszú út mérföldkövének nevezte a jégpályát. – Különleges élmény egy olyan újabb szórakozásra, sportolásra való létesítmény átadása, ami pluszt ad az algyőieknek. Élmény lesz a gyerekek számára is és a turizmusnak is jó lehet. Algyő megint gazdagodott, amire büszkék lehetünk – fogalmazott a polgármester, aki ezt is elárulta, életében egyszer volt korcsolyapályán. 

– Még a megyeszékhelyeken sincs ilyen szép pályájuk mint Algyőnek – kezdte avató beszédét Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke, majd megnyugtatta a szülőket és azt mondta, a jégkorong nincs benne az első húsz sportban, amiben sérülést lehet elszenvedni.

Kővári Árpád, a Tisza Volán SC elnöke nagy eseménynek nevezet az átadót Algyő is a sportegyesület életében is, hiszen, mint mondta, nem állandó gyakorlat a jégpályaavatás a magyarországi nagyközségek életében.

A beszédek után létesítményre áldást kért Fazakas Attila, az Algyői Szent Anna Plébánia plébánosa, majd a sportolók vették birtokba az algyői jégpályát.

forrás: www.delmagyar.hu

 

További hírek

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

×