× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Már Algyőn is lehet korcsolyázni

|
2020. november 01. | Sport

Átadták szombaton az algyői jégpályát, amit Molnár Áron polgármester egy hosszú út mérföldkövének nevezett. 

Közösen épített jégpályát Algyőn a helyi önkormányzat és a Tisza Volán SC jégkorong szakosztálya, amit szombaton ünnepélyes keretek között adtak át a sportolóknak és a nagyközönségnek.

A beruházást Algyő és a sportklub TAO forrásból valósította meg. A 100 százalékos, 272 milliós támogatásból megépülő jégpálya kivitelezését a Négy Évszak Sportiskola Sport Kft. végezte el. A létesítmény megvalósításának három üteméből az első zajlott most le, melynek eredménye a jégpálya. A 400 négyzetméteres öltöző megépítésére és a területrendezési munkálatokra később kerül majd sor.

Megnyitó beszédében Molnár Áron, Algyő polgármestere egy hosszú út mérföldkövének nevezte a jégpályát. – Különleges élmény egy olyan újabb szórakozásra, sportolásra való létesítmény átadása, ami pluszt ad az algyőieknek. Élmény lesz a gyerekek számára is és a turizmusnak is jó lehet. Algyő megint gazdagodott, amire büszkék lehetünk – fogalmazott a polgármester, aki ezt is elárulta, életében egyszer volt korcsolyapályán. 

– Még a megyeszékhelyeken sincs ilyen szép pályájuk mint Algyőnek – kezdte avató beszédét Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke, majd megnyugtatta a szülőket és azt mondta, a jégkorong nincs benne az első húsz sportban, amiben sérülést lehet elszenvedni.

Kővári Árpád, a Tisza Volán SC elnöke nagy eseménynek nevezet az átadót Algyő is a sportegyesület életében is, hiszen, mint mondta, nem állandó gyakorlat a jégpályaavatás a magyarországi nagyközségek életében.

A beszédek után létesítményre áldást kért Fazakas Attila, az Algyői Szent Anna Plébánia plébánosa, majd a sportolók vették birtokba az algyői jégpályát.

forrás: www.delmagyar.hu

 

További hírek

Értesítjük a tisztelt fogyasztókat, hogy a Szegedi Vízmű Zrt. 2021.03.04-én (csütörtökön) 22:00-tól 04:00 óráig Algyő, Búvár utca - Téglás utca kereszteződésében hálózatöblítési munkákat végez.

2021. március 03. | Gazdaság Bővebben

Minden feladatát el tudja látni idén is az önkormányzat, racionalizálásokra azonban szükség van – hangsúlyozta Molnár Áron polgármester. A nagyközség önmagán kezdi a spórolást, csaknem 200 milliót szeretnének megtakarítani.

2021. március 03. | Önkormányzat Bővebben

Ahogy sokan már tapasztalták is, a háziorvosi praxisokban is elkezdtük a vakcinációt. Ennek megszervezése, lebonyolítása hatalmas szervezőmunkát és időt igényel. Minden héten megkapjuk az oltásra regisztráltak listáját, illetve azt, hogy ezen betegek részére melyik védőoltást biztosítja az állam....

2021. március 02. | Egészség, életmód Bővebben

Az NB II. Délkeleti csoportjában szereplő algyői női és férfi kézilabdacsapat is megnyerte a hétvégi meccsét. A férfiaknál Temesvári János 9 góllal ünnepelte a születésnapját, míg a fehér mezes női csapat tükörsima sikert aratott a megyei rangadón Hódmezővásárhelyen.

2021. március 02. | Sport Bővebben

Sajnos a járványügyi korlátozások miatt jelenleg látogatók nem korcsolyázhatnak az algyői jégpályán, azonban az egyesületek munkája nem állt meg. Pápai Miklóst, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának szakosztály-igazgatóját az algyői edzésekről kérdeztük.

2021. február 26. | Sport Bővebben

×