× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Lakossági fórum

|
2022. június 29. | Önkormányzat

Meghívó Algyő Nagyközség Településrendezési eszközeinek (településszerkezeti terv, helyi építési szabályzat) 2022. évi részleges módosítása ügyében tartandó lakossági fórumára.

Algyő Nagyközség Önkormányzatának 66/2022. (II.17.) Kt. határozata alapján ezúton tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy Algyő Nagyközség Településrendezési eszközeinek részleges módosításra kerül sor, melynek kapcsán az érintett feleket az alábbiakról tájékoztatom:

A módosítás tervezett tartalmáról rövid tájékoztatás elérhető: http://ujleptekbt.hu/tervanyag/algyo/folyamatban/elozetes_tajekoztato.pdf

A fentiek alapján a lakossági fórumra: 2022. július 6 - án 16.00 órakor kerül sor, az Algyői Polgármesteri Hivatal nagytermében (Kastélykert u. 40.).

A településfejlesztési koncepcióról, az integrált városfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 29/A. § (5) bekezdés c) pontjában előírt munkaközi partnerségi tájékoztatás meghirdetésére Algyő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének az Algyő Nagyközség településfejlesztési, településrendezési és településképpel, kapcsolatos feladataival összefüggő partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 11/2017. (V. 10.) önkormányzati rendelete szerint került sor. Lakossági fórumon és az azt megelőző és követő 8 -8 napos véleményezési időszakban közölhetik az érdekeltek a módosítással kapcsolatos észrevételeiket.

Molnár Áron polgármester

 

További hírek

2023. augusztusában a Horgásztavak üzemeltetését a Gyeviép Nkft. vette át. A vízmennyiség és a környezet javítása érdekében akkor jelentős munkálatok indultak meg, amelyet vízügyi és halgazdálkodási szakemberek segítettek.

2024. március 28. | Önkormányzat Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00954-2/2024. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2024. március 30. – 2024. április 19-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2024. március 27. | Gazdaság Bővebben

A Magyar Vöröskereszt "Tedd a jót!" algyői alapszervezete húsvéti csomagosztást szervezett 2024. március 26-án. Az előre elkészített adományokkal 20 családnak tették szebbé az ünnepét, hiszen vannak, akik nehezen engedhetik meg maguknak a húsvéti finomságokat.

2024. március 27. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete nem támogatja az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola vezetője és a Szegedi Tankerületi Központ intézményi átszervezési törekvését.

2024. március 27. | Önkormányzat Bővebben

A Bartók Béla utcai és a Piac téri játszóterek új elemmel bővültek a gyerekek nagy örömére. Mind a két helyen drótkötélpályát alakított ki és épített meg a Gyeviép Nkft. A fejlesztésre 3,5 millió forintot költött Algyő Nagyközség Önkormányzata.

2024. március 26. | Önkormányzat Bővebben

×