× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Közmeghallgatás

|
2022. július 04. | Gazdaság

A Prímaenergia Zrt. a 6750 Algyő, Külterület 01780 hrsz. alatti ingatlanra felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem építését tervezi. A tevékenységhez építési és katasztrófavédelmi engedély kiadása szükséges.

Telephely: Prímaenergia Zrt., 6750 Algyő, Külterület 01780 hrsz.

Az algyői telephely tevékenységi területe a palackos gáz és a motorikus palackos gáz forgalmazása viszonteladókon keresztül. A PB-gázt az ipari, mezőgazdasági és háztartási felhasználók többféle célra használják fel, így elsősorban főzésre, fűtésre illetve motorikus (targonca), mezőgazdasági és technológiai célokra. A főtevékenység az üzem rendeltetésének megfelelő, gyártási folyamat nincs.

A tevékenység:

  • Palackos gáz szállítás kiszolgálása
  • Palack tárolás és forgalmazás.

A tevékenységre vonatkozó Biztonsági jelentés és Lakossági tájékoztató elérhetősége: Algyő Nagyközség Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján és digitálisan az önkormányzat honlapján: www.algyo.hu

A biztonsági jelentéssel, és a fejlesztéshez kapcsolódó dokumentációkkal, tervekkel kapcsolatosan a település jegyzőjénél írásbeli észrevételeket lehet tenni 2022. július 25. napjáig.

A veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemmel kapcsolatosan 2022. július 27-én 16 órakor Algyő Nagyközség Polgármestere közmeghallgatást tart az Algyői Polgármesteri Hivatalban (Kastélykert u. 40.)

A hatóság elérhetősége, kapcsolattartási adatai: Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, (6721 Szeged, Berlini krt. 16-18.), tel.: +36 62 621280 ; e-mail: csongrad.titkarsag@katved.gov.hu

Az engedélyezési eljárás ügyintézési határideje a biztonsági dokumentáció hatósághoz történő benyújtásától (2022.06.29.) számított 70 nap, melyet követően az eljárás lezárása lehet a döntés a tevékenység folytatásáról vagy az eljárás megszüntetéséről.

kapcsolódó anyagok:

 

További hírek

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár irodalmi és grafika pályázatot hirdet „Amikor a toll kibicsaklik” címmel.

2023. szeptember 27. | Kultúra Bővebben

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

×