× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Közmeghallgatás

|
2022. július 04. | Gazdaság

A Prímaenergia Zrt. a 6750 Algyő, Külterület 01780 hrsz. alatti ingatlanra felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem építését tervezi. A tevékenységhez építési és katasztrófavédelmi engedély kiadása szükséges.

Telephely: Prímaenergia Zrt., 6750 Algyő, Külterület 01780 hrsz.

Az algyői telephely tevékenységi területe a palackos gáz és a motorikus palackos gáz forgalmazása viszonteladókon keresztül. A PB-gázt az ipari, mezőgazdasági és háztartási felhasználók többféle célra használják fel, így elsősorban főzésre, fűtésre illetve motorikus (targonca), mezőgazdasági és technológiai célokra. A főtevékenység az üzem rendeltetésének megfelelő, gyártási folyamat nincs.

A tevékenység:

  • Palackos gáz szállítás kiszolgálása
  • Palack tárolás és forgalmazás.

A tevékenységre vonatkozó Biztonsági jelentés és Lakossági tájékoztató elérhetősége: Algyő Nagyközség Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján és digitálisan az önkormányzat honlapján: www.algyo.hu

A biztonsági jelentéssel, és a fejlesztéshez kapcsolódó dokumentációkkal, tervekkel kapcsolatosan a település jegyzőjénél írásbeli észrevételeket lehet tenni 2022. július 25. napjáig.

A veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemmel kapcsolatosan 2022. július 27-én 16 órakor Algyő Nagyközség Polgármestere közmeghallgatást tart az Algyői Polgármesteri Hivatalban (Kastélykert u. 40.)

A hatóság elérhetősége, kapcsolattartási adatai: Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, (6721 Szeged, Berlini krt. 16-18.), tel.: +36 62 621280 ; e-mail: csongrad.titkarsag@katved.gov.hu

Az engedélyezési eljárás ügyintézési határideje a biztonsági dokumentáció hatósághoz történő benyújtásától (2022.06.29.) számított 70 nap, melyet követően az eljárás lezárása lehet a döntés a tevékenység folytatásáról vagy az eljárás megszüntetéséről.

kapcsolódó anyagok:

 

További hírek

2022. augusztus 9-én a Kastélykert u. 44 előtt csőtörés történt, ezért a Szegedi Vízmű Zrt. közlése alapján időszakos vízhiány tapasztalható a Géza utca és a Szamóca utca között. A hiba elhárítása folyamatban van, a javítás körülbelül 3 órát vesz majd igénybe.

2022. augusztus 09. | Gazdaság Bővebben

A magyar versenyzők négy érmet, közte két aranyat szereztek szombaton a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokság első döntős napján, írta az MTI. Kopasz Bálint visszaszerezte világbajnoki címét K-1 1000 méteren és a Kiss Blanka, Lucz Anna duó is remek teljesítménnyel nyerte meg a K-2 200 métert.

2022. augusztus 07. | Sport Bővebben

50 kilogrammnyi csirkehúst lopott a házból a 45 éves férfi.

2022. augusztus 05. | Rendőrség Bővebben

Szingapúrból érkeztek fiatal edzők az Algyői Vizisport Egyesülethez, hogy megnézzék, hogyan lehet egy ötletből egy remek egyesületet építeni. A fiatalok nagyon lelkesen és nyitottan ismerkednek a hazánkban működő kajak-kenu sport struktúrájával és az edzések módszertanával.

2022. augusztus 03. | Sport Bővebben

Befizetés, beiratkozás, szünet, családi délelőtt, ballagás a Bóbita Bölcsődében

2022. augusztus 01. | Oktatás Bővebben

×