× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kopasz Bálint vitte a magyar zászlót a vasárnapi záróünnepségen

|
2021. augusztus 09. | Sport

Befejeződött a 2020-ról, a pandémia miatt elhalasztott nyári olimpiai játékok, amelyen 205 nemzet, 11 090 sportolója vett részt, és 33 sportágban 339 érmet osztottak ki, 92 ország osztozott rajtuk.

Elsőként a japán zászlót vitték be a stadionba. Majd egy száz éve alapított színházi társulat énekelte el a japán Himnuszt. Következett a zászlók bevonulása, de a sportolók nélkül, majd utána jöttek az olimpia résztvevői, együtt.

Algyői szempontból külön öröm, hogy a magyar zászlót a K–1 1000 méteren olimpiai bajnoki címet szerző algyői Kopasz Bálint vihette a ceremónián.

„A világjárvány ellenére lenyűgözött a tokiói olimpia, és nemcsak azért, mert nekem itt sikerült valóra váltanom az álmom. A japán szervezők, önkéntesek minden nehézség ellenére kiváló házigazdák voltak, akiknek a segítőkészsége lenyűgözött. Előttük és minden magyar szurkoló előtt tisztelegve búcsúzunk a záróünnepségen, így külön megtiszteltetés, hogy én vihetem a csapat zászlaját” – idézte a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapja Kopaszt, aki kedden diadalmaskodott.

 

További hírek

Hazai pályán kapott ki az Algyő

2021. október 12. | Sport Bővebben

Az ATIVIZIG a vízszintszabályozó műtárgyakat ellenőrzi.

2021. október 06. | Gazdaság Bővebben

Algyő három ponttal távozott Mórahalomról, és szerzett értékes győzelmet: habár a hazaiak előtt felcsillant a pontszerzés reménye a fordulást követően, végül a szerencse is rákacsintott az Algyőre, és győzött.

2021. október 06. | Sport Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata az Emberi Erőforrás Minisztériummal együttműködve kiírja a 2022. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot a 2021/2022. tanév második és a 2022/2023. tanév első félévére vonatkozóan.

2021. október 04. | Oktatás Bővebben

Szeptember elején két napos katasztrófavédelmi gyakorlat zajlott községünkben, amelyen több mint kétszáz szakember és önkéntesek is részt vett.

2021. szeptember 30. | Rendőrség Bővebben

×