× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kopasz Bálint Sevillában edzőtáborozott

|
2022. május 03. | Sport

Március eleje óta Sevillában edzőtáborozik az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Kopasz Bálint, aki idén is elsősorban fő számában, azaz kajak egyes 1000 méteren szeretne jól teljesíteni, de már kipróbálta a párost is Tokió másik egyéni győztesével, Tótka Sándorral.

„Sajnos nagyon vegyesek most az érzéseim. Ötödjére vagyok itt, de ilyen szeles, esős, változékony időjárást még nem tapasztaltam. A víz is nagyon hullámos, sokan vagyunk rajta napközben, és a motorosok hullámai is zavaróak” – nyilatkozott a magyar szövetség honlapján Kopasz Bálint.

„Ez a technika rovására megy, a csípőt és a derekat is jobban igénybe kell venni. Fokozottan figyelek a nyújtásra, a mobilizációs gyakorlatokra, illetve sokat segítenek a masszőrök. Mindezektől függetlenül mentálisan és fizikálisan is jól érzem magam, és a sérülések is elkerültek eddig” – tette hozzá. A délelőtti és délutáni edzéseket minden nap kondival vagy futással egészíti ki a sportoló, aki március hatodikán utazott ki Sevillába. Eleinte a kilométergyűjtésen volt a hangsúly, majd megkezdte a résztávos edzéseket is.

„Szép lassan kezd összeállni a technikám. Szerencsére van egy nagyjából 4 kilométeres szakasz, ahol a part nem köves, hanem növények nőtték be, amelyek elnyelik a hullámokat, így ott tudom a mozgásomat csiszolgatni. Messze vagyok még a valódi formámtól, de szerintem április első hetében már menni fogok maximumhoz közeli kétezreket, otthon pedig jöhetnek majd az ezer méteres pályák is” – fogalmazott.

A Győri VSE algyői származású 24 éves kajakosa a tavalyi gyorsasági világbajnokságon versenyzett legutóbb, amelyen három számban is indult. Motiváltan várja az idei kihívásokat is, igaz, egyelőre ezekre még kevesebbet gondol.

„Annyira nincs még meg bennem a versenyláz, mint mondjuk tavaly, de különben sem vagyok izgulós típus. Még az is lehet, hogy kicsit döcögősen fog kezdődni számomra a szezon, de keményen készülök, és szeretnék kijutni a Eb-re és a vb-re is. Meglátjuk, hogy a többiek, mint például Varga Ádám és Noé Bálint milyen formában lesznek, de akár egy fiatal, mondjuk Kurucz Levente is okozhat hasonló meglepetést, mint én 2016-ban. Kiélezett harcra és népes mezőnyre számítok itthon” – mondta az olimpiai bajnok.

Tokió másik egyéni olimpiai bajnoka, Tótka Sándor úgy fogalmazott, több társával is kipróbálná az ötszáz párost, így Kopasz Bálinttal is, aki most elmondta, hogy ez azóta meg is történt.

„Már volt egy páros edzésünk, ami elsőre nem tűnt rossznak, és ezt az edzőink is megerősítették. El tudnám képzelni a párost Sanyival, mert úgy tűnt, hogy a mozgásunk is passzol. Viszont én idén szeretnék egy kicsit pihenősebb évet, ezért elsősorban az egyesre fókuszálok, de mindenképpen lehet jövő ebben az egységben” – zárta beszámolóját Kopasz Bálint, aki április 16-án tér haza Spanyolországból.

forrás: Algyői Hírmondó (fotó: Kopasz Bálint facebook oldala)

 

További hírek

A Szegedi Vízmű tájékoztatása szerint a Bartók Béla utca elején egy ivóvíz bekötővezeték hibájának javítása miatt időszakos vízhiány tapasztalható a környéken. Várhatóan kora délután visszaáll a szolgáltatás.

2022. május 25. | Gazdaság Bővebben

A Szegedi Vízmű Zrt. munkatársai vízmérő leolvasást tartanak Algyő egész területén a 2022. május 22. és 25. közötti időszakban.

2022. május 23. | Gazdaság Bővebben

A FER Tűzoltóság Kft. algyői létesítményi tűzoltósága 2022. május 24-25-26. napján 9:00 órától tűzoltási gyakorlatot tart, a MOL Nyrt. DS Logisztika – ATM, Algyő telephelyén.

2022. május 17. | Rendőrség Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén. A szúnyoggyérítés elvégzése: 2022. május 20-án (pénteken) a napnyugta utáni időszakban

2022. május 17. | Gazdaság Bővebben

Szegeden a múzeumtól indult reggel a toborzó futás mai etapja, amely 10 órakor ért Algyőre. A falu táblájánál helyi futók is csatlakoztak az éppen távot teljesítő katonához.

2022. május 16. | Rendőrség Bővebben

×