× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kiváló kajakosunk: Kopasz Bálint

|
2014. október 20. | Sport
Az Algyői Sportkör kiváló kajakos versenyzője, Kopasz Bálint nagyon sikeres évet zárhat. A fő célkitûzést, mely szerint kijut valamely nemzetközi versenyre, sikerült túlszárnyalnia. Az első állomás Izrael volt, ahol Kopasz Bálint a Dugonics András Piarista Gimnázium csapatát erősítve a Mezei futó Világbajnokságon 10. lett csapattársaival. Májusban megnyerte a Maraton Országos Bajnokságot (21km).

A síkvízi felkészülést több válogató verseny követték, melynek tétje az EB, VB indulási joga volt. Közben Kopasz Bálint harcba szállt az Ifjúsági Olimpiai indulás jogáért is, mely versenyen 24 indulóból 3. helyen végzett, minimális különbséggel lemaradva az indulási lehetőségről, ugyanis csak az első helyezett indulhatott az Olimpián. A válogató versenyek eredményei alapján Kopasz Bálint vívta ki a jogot az Európa Bajnokságon való indulásra egyes hajóban 1000m-en. Első éves ifjúsági versenyzőként az előkelő 6. helyet szerezte meg az EB-n úgy, hogy előtte végzettek mind idősebbek voltak nála.

Az ifjúsági OB-n augusztusban 1000 m-es távon bajnoki címet szerzett egyes és páros hajóban is. Párja, akivel idén evezett és nagyon sok sikert elért a győri klub versenyzője, Selyem Róbert. Az utolsó nagy versenye Kopasz Bálintnak idén a Piestanyban megrendezett EORV (Európai Reménységek Versenye) volt, ahol 28 nemzet kajakosai indultak. 1000 m-en egyes hajóban a 17 évesek között első helyen végzett.

Rövid pihenőt követően Kopasz Bálint megkezdi felkészülését a jövő évi versenyekre az ifjúsági válogatott tagjaként. Fő célkitűzés jövőre a Világbajnokságon való indulás és ott az éremszerzés.
 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×