× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kiváló kajakosunk: Kopasz Bálint

|
2014. október 20. | Sport
Az Algyői Sportkör kiváló kajakos versenyzője, Kopasz Bálint nagyon sikeres évet zárhat. A fő célkitûzést, mely szerint kijut valamely nemzetközi versenyre, sikerült túlszárnyalnia. Az első állomás Izrael volt, ahol Kopasz Bálint a Dugonics András Piarista Gimnázium csapatát erősítve a Mezei futó Világbajnokságon 10. lett csapattársaival. Májusban megnyerte a Maraton Országos Bajnokságot (21km).

A síkvízi felkészülést több válogató verseny követték, melynek tétje az EB, VB indulási joga volt. Közben Kopasz Bálint harcba szállt az Ifjúsági Olimpiai indulás jogáért is, mely versenyen 24 indulóból 3. helyen végzett, minimális különbséggel lemaradva az indulási lehetőségről, ugyanis csak az első helyezett indulhatott az Olimpián. A válogató versenyek eredményei alapján Kopasz Bálint vívta ki a jogot az Európa Bajnokságon való indulásra egyes hajóban 1000m-en. Első éves ifjúsági versenyzőként az előkelő 6. helyet szerezte meg az EB-n úgy, hogy előtte végzettek mind idősebbek voltak nála.

Az ifjúsági OB-n augusztusban 1000 m-es távon bajnoki címet szerzett egyes és páros hajóban is. Párja, akivel idén evezett és nagyon sok sikert elért a győri klub versenyzője, Selyem Róbert. Az utolsó nagy versenye Kopasz Bálintnak idén a Piestanyban megrendezett EORV (Európai Reménységek Versenye) volt, ahol 28 nemzet kajakosai indultak. 1000 m-en egyes hajóban a 17 évesek között első helyen végzett.

Rövid pihenőt követően Kopasz Bálint megkezdi felkészülését a jövő évi versenyekre az ifjúsági válogatott tagjaként. Fő célkitűzés jövőre a Világbajnokságon való indulás és ott az éremszerzés.
 

További hírek

Végéhez értek a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokságok az ifjúságiaknál: a B csoportban komoly harcot hozhat az idény második fele, és az őszi bajnoki cím kérdése is nyitott.

2021. december 02. | Sport Bővebben

A lényeg, hogy nyertek a férfiak, míg a női csapat mindenben alul maradt Orosházán.

2021. december 02. | Sport Bővebben

Az Algyői Nőegylet a hagyományokhoz híven idén is elkészítette a falu adventi koszorúját. A csodálatos alkotás adventben a Fő teret dísziti.

2021. november 30. | Kultúra Bővebben

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott.

2021. november 29. | Sport Bővebben

Egy korábbról elhalasztott találkozót pótoltak a labdarúgó megyei I.-ben, ahol az Algyő a sereghajtó ContiTech-Apátfalvát fogadta.

2021. november 29. | Sport Bővebben

×