Másfél kiló keszeget tettek Algyőn a Vásárhelyi utcai gólyafészekbe. Ide a nemzeti ünnep előtt tért vissza a madár, így bőven kijutott neki az ítéletidőből. A helybeliek látták, hogy a hófúvásban is odafent ül, felborzolt tollal, hunyorogva. Aggódtak, hogy talál-e magának ennivalót, és megszervezték az etetést.

"> Másfél kiló keszeget tettek Algyőn a Vásárhelyi utcai gólyafészekbe. Ide a nemzeti ünnep előtt tért vissza a madár, így bőven kijutott neki az ítéletidőből. A helybeliek látták, hogy a hófúvásban is odafent ül, felborzolt tollal, hunyorogva. Aggódtak, hogy talál-e magának ennivalót, és megszervezték az etetést.

">
× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Keszeget vittek a gólyának

|
2013. április 02. | Napjaink

Másfél kiló keszeget tettek Algyőn a Vásárhelyi utcai gólyafészekbe.

Ide a nemzeti ünnep előtt tért vissza a madár, így bőven kijutott neki az ítéletidőből. A helybeliek látták, hogy a hófúvásban is odafent ül, felborzolt tollal, hunyorogva. Aggódtak, hogy talál-e magának ennivalót, és megszervezték az etetést. A halat Belovai János halász adta, és a Gyeviép Nkft. dolgozói rakták föl. A gólya akkor épp nem volt ott, de nem sokkal azután, hogy a kosarat leengedték, megérkezett, és elfoglalta a helyét.

– Nagyon fontos ez a segítő szándék, de ezek a madarak, ha egészségesek, nincsenek különösebb veszélyben – mondta lapunknak Veprik Róbert. A Szegedi Vadaspark igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a legerősebb gólyák térnek haza a leghamarabb, hogy jó fészkelőhelyet találjanak. Ezzel vállalják azt a rizikót is, hogy esetleg kevesebb ennivalót találnak maguknak.

A szokatlan időjárás miatt sokan aggódtak a visszatért madarakért. A vadaspark a nemzeti parkkal közösen közleményt fog kiadni arról, hogyan lehet a leghatékonyabban segíteni nekik.

 

További hírek

Az Algyői Könyvtár könyvtárosai Olvasó Klubot indítottak a könyvek szerelmeseinek és azoknak is, akik még próbálgatják a könyvek varázsát magukba szívni.

2022. január 19. | Kultúra Bővebben

Több lakosunk jelezte, hogy gázszagot érez. A problémát jeleztük az illetékes hatóságok felé, akik megkezdték a probléma okának felderítését.

2022. január 19. | Gazdaság Bővebben

Az évi egy alkalom megszervezett lomtalanítás helyett a házhoz menő lomtalanításra tért át a szolgáltató az önkormányzattal történő egyeztetést követően.

2022. január 13. | Gazdaság Bővebben

Az ünnepek után a fenyőfák elszállítását a Településtisztasági Nonprofit Kft. térítési díj nélkül, az ingatlanok elől elszállítja.

2022. január 08. | Napjaink Bővebben

Szentesen a lángok martalékává vált a városi sportcsarnok.

2022. január 02. | Sport Bővebben

×