Hírek önkormányzat Turisztika Közérdekű információk Események

Hírek

Kajak-kenu-vb - Kopasz Bálint: Kemény, fárasztó finálé volt

Kajak-kenu-vb - Kopasz Bálint: Kemény, fárasztó finálé volt

"Nagyon szerettem volna őket legyőzni, és gondoltam, ennél jobb hely és lehetőség nem is kell rá, mint Szegeden, hazai közönség előtt egy vb-döntőben" - mondta a világbajnok Kopasz.

Kopasz Bálint magyar kajakos a döntő után elmondta: legnagyobb ellenfelei, a cseh Josef Dostal és a portugál Fernando Pimenta fizikailag ugyan erősebbek nála, és a táv elején el is tudtak menni tőle, de ez nem zavarta meg, mert látótávolságon belül tudott maradni.    
   
Nagyon szerettem volna őket legyőzni, és gondoltam, ennél jobb hely és lehetőség nem is kell rá, mint Szegeden, hazai közönség előtt egy vb-döntőben - mondta. A fináléval kapcsolatban hozzátette: már elég nemzetközi versenyrutint szerzett magának, így kellően taktikussá vált.

Kemény, fárasztó finálé volt, de az ezres egy hosszú verseny. A cél előtt 400 méterrel még hallottam a szpíkert, a közönséget, aztán 200 méterrel a vége előtt már nagyon koncentráltam, hogy a tervek szerint megindítsam a hajrát. Utána pedig kizártam a külvilágot és csak magamra figyeltem. Az utolsó 50 méteren ki tudtam nézni oldalra, láttam, hogy megnyugtató az előnyöm, így kicsit kiengedtem, mert addigra már nagyon nagy volt a nyomás a fejemen - fejtette ki.

Közvetlenül a férfiak 1000 méteres kajakdöntőjét követően a nők hasonló száma következett, amelyben ismét magyar siker született Csipes Tamara révén.

forrás: www.delmagyar.hu

Galéria

További híreink

Kopasz Bálint álomhajrával, Csipes Tamara nagy fölénnyel nyert aranyat
Kopasz Bálint álomhajrával, Csipes Tamara nagy fölénnyel nyert aranyat

A szombati napon kilenc döntőre kerül sor a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon, négy számban magyar résztvevő is akad.

Háromszáz gyerek kenuzott a Tiszán
Háromszáz gyerek kenuzott a Tiszán

Megérkezett Szegedre az a több mint 300 gyerek, akik egy háromnapos vízitúrát tettek meg a Tiszán. Csongrádról indultak, és egy algyői pihenő után futottak be a vízitelepre.

Választási ügyelet
Választási ügyelet

A Helyi Választási Iroda (6750 Algyő, Kastélykert u. 40. Polgármesteri Hivatal) 2019. augusztus 24. napján (szombat) 8:00 - 16:00 óráig az ajánlóívek kiadása miatt ügyeletet tart.

Az Algyői Helyi Választási Iroda vezetőjének tájékoztatása
Az Algyői Helyi Választási Iroda vezetőjének tájékoztatása

A Nemzeti Választási Iroda által megküldött értesítő a szavazóköri névjegyzékbe vételéről - technikai hiba miatt - tévesen tartalmazza a szavazóköröket.

Bérlet árusítás
Bérlet árusítás

A 2019 szeptember havi tanuló és dolgozói bérlet árusítás időpontjai a Faluház kistermében: 2019.08.30. (péntek) 9-17 óráig 2019.09.02. (hétfő) 9-17 óráig 2019.09.03. (kedd) 9-17 óráig Ebédidő: minden nap 12-12.30.