Hírek önkormányzat Turisztika Közérdekű információk Események

Hírek

Jubiláló véradókat köszöntöttek Algyőn

Jubiláló véradókat köszöntöttek Algyőn

Elismerő oklevelet és ajándékot kaptak Algyőn a sokszoros véradók, akiket Molnár Áron polgármester és Ivády Éva, a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezetének munkatársa köszöntött.

A településen már harmadik alkalommal mondtak köszönetet a segítőknek, akik egy véradással három embertársuk életét mentik meg. A településvezető kiemelte, nagy öröm számára, hogy ilyen rendezvényen mondhat köszönetet a jelenlévőknek, hiszen kevés olyan program van, ahol a megjelentek olyan algyőiek, akiknek sokan akár az életüket köszönhetik.

– Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az a pár deciliter, amit valaki arra szán a saját testéből, hogy másoknak segítsen, az milyen sokat jelent. Akár életet is menthet, hogy valaki időt és energiát szán arra, hogy vért adjon. Akik most itt ülnek, a maguk életén kívül képesek foglalkozni másokkal és más problémáival. Lehet a most jelenlévők sosem kaptak segítséget senkitől, ők mégis adnak. Ez az, ami az embert emberré teszi – mutatott rá Molnár Áron.

A polgármester elmondta, büszke, hogy Algyőn sokan vannak olyanok, akik sokszor teljesítik ezt az általuk önként vállalt feladatot, és bízik abban, hogy ez a példa ragadós lesz, a fiatalok is kedvet kapnak hozzá.

Ivády Évától megtudtuk, az elmúlt egy évben igen aktív volt a Tisza-parti község, ugyanis kétszázan nyújtották segítő karjukat embertársaikért. Idén ismét várják a véradókat a falunapon, a lovasnapon, az általános iskolában és Algyő Napján is.

forrás: www.delmagyar.hu

Galéria

További híreink

Magabiztos győzelem a megyei rangadón
Magabiztos győzelem a megyei rangadón

Jó iramú küzdelmes meccsen nyert a csapatunk. a kiállítások száma gladiátor harcot sejtet, de higgyék el nem volt az!... Hatalmas küzdelemben, a padlóról felállva szoros csatában veszítettek a fiaink

Most kell szerénynek maradni, avagy beakadt a caps-lock
Most kell szerénynek maradni, avagy beakadt a caps-lock

Ifi csapatunk harmincat tett közé... Még mindig gödörben van a férfi serdülő csapatunk... Tovább menetel a leány serdülő csapatunk

Új piactérrel gyarapodik Algyő
Új piactérrel gyarapodik Algyő

A Vidékfejlesztési Programban 16 millió forintot nyertek erre a célra, ezt a keretösszeget saját forrásból 22,6 millió forintra kellett növelni.

Gallyazási munkák
Gallyazási munkák

Cégünk az NKM Áramhálózati Kft. fagallyazó partnereként 2020 február hónapban az elektromos hálózat biztonsági övezetének karbantartása céljából gallyazási munkákat végez az Önök településének belterületén.

Negyven alá nem adjuk
Negyven alá nem adjuk

A múlt heti idegenbeli 42-22 után ezúttal is negyven fölé jutottak a lányaink, mi több, most húsz alatt tartották a bácsalmásiakat. Mindenki játszott, ennél nagyobb öröme nem is lehet egy trénernek. Így tartjuk az egypontos előnyünket a csabaiakkal szemben.