× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

IX. Algyői Repüléstörténeti Emléknap, Hősök Napja és Családi Gyermeknap

|
2012. június 05. | Napjaink

Az algyői hagyománnyá vált családi gyermeknapot a szabadidőközpontban idén május 27-én tartottuk.

Meghazudtolva az előrejelzéseket gyönyörű, napsütéses idő kedvezett a programoknak. Az Egyesített Szociális Intézmény sátránál arcfestéssel, lufi hajtogatással, mézeskarika fűzéssel, szélforgó készítéssel, hajfonással vártuk a gyerekeket, akik jöttek is lelkesen.

A mozgékonyabbak a kétféle ugráló várban vezethették le fölös energiáikat, a bátrabbak pedig a mászófalon tehették próbára ügyességüket.

Az Algyői Könyvtár mesekútjából egész nap rajzfilmek, népmesék folytak a gyerekek nagy örömére. Emellett mesékhez kapcsolódó kvízjátékban vehettek részt kicsik és nagyok, melynek jutalmaként zsákbamacskát húzhattak. Minden szülőnek finom kávéval kedveskedtünk, a gyerekek pedig a Tejkútból fogyaszthatták az egészséges házi tejet, mellé pedig kalácsot ehettek reggelire. A hazalátogatók algyői kiadványokból válogathattak újdonságokat. Sokan meglátogatták a Könyvtárat, akik a helyszínen be is íratkozhattak és már kölcsönözhettek is!

Ezen a napon, a tradíciókat követve, a repülés algyői áldozataira is emlékeztünk, megkoszorúztuk emléktáblájukat. Az algyői repülés emlékeit Palotai Jenő nyugállományú ezredes, a MATASZ Csongrád megyei elnöke idézte föl. Az ünnepségen közremûködött a csanádpalotai fúvószenekar és az Első Királyi Hagyományőrző Egyesület.

A koszorúzást követően a gyerekeket szórakoztatta a színpadon a Kócbabák Bt. bábelőadása és a Jaffa Trió gyerekműsora. Az Algyői Kerecsen Egyesület jóvoltából pedig akadálypályán mérhették fel ügyességüket az arra vállalkozók.

Délután kezdődött el a Mandula Színház Alapítvány által immár második alkalommal szervezett vitézi találkozó, ezúttal elsősorban honfoglalás kori és középkori bemutatókkal és több látványos párviadallal, csatával.

A Szegedi Fegyház és Börtön 3-as objektuma kutyás csoportjának bemutatója is nagy sikert aratott, a programot pedig a Balkán Fanatik élő koncertje zárta.

Köszönjük a GYEVIÉP NKft.-nak a segítséget és munkát, a GYEVITUR Kft-nek az együttműködést és az Algyői Faluvédő Polgárőr Egyesületnek a terület biztosítását és az éjszakai ôrzést!

 

További hírek

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

×