× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Iskolaépületből varroda

|
2014. április 26. | Gazdaság
Az iskolának korábban helyet adó épületek hasznosításával régóta foglalkozik az önkormányzat.

Korábban az Algyői Hírmondó is megírta, hogy például az úgynevezett „Zöld iskola” épületében az asztaliteniszezők kaptak helyet. Fordulatot jelent az épület hasznosításában, de az algyői foglalkoztatásban is, hogy itt varroda létesült. Egy kunbajai cég ugyanis 50–60 személyes varrodájában olasz márkás ruhákat készítenek.

A próbavarrást márciusban tartották. A varroda április közepétől indította tevékenységét az algyői Kosárfonó utcai téglaépületben.

Meg kell oldani az áramellátását és néhány választófalat is le kell még bontani. A volt iskolaépület barakkelemekből készült „toldalék részeinek” hasznosítása további feladat marad.
 

További hírek

Algyőnek számos olyan lakosa volt az idők folyamán, akik hírét vitték községünknek. Tehetségükkel, munkájukkal és odaadásukkal példát állítva mindenki elé. Egy elhivatott algyői fiatalember is erre az útra lépett, és hétről hétre méretteti majd meg magát a TV2 Dancing with the Stars – Mindenki táncol című műsorában...

2020. október 20. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Búvár u. 9. emelet 6. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására.

2020. október 19. | Önkormányzat Bővebben

Régi edények és különböző használati tárgyak, de még a nyolcvanas évekből származó Grundig tévé is van abban – a hétvégén átadott – algyői Látványraktárban, aminek a tájházban találtak helyet.

2020. október 19. | Kultúra Bővebben

Egy török pipát is rejtett a kert Algyőn, még mindig egészben van, a tulipános minta is látszik rajta. Emellett Árpád-, bronz- és avarkori tárgyak maradványai is előkerültek a föld alól, tárlaton mutatják be ezeket.

2020. október 16. | Kultúra Bővebben

Mórahalom–Algyő 0–2 (0–0)

2020. október 14. | Sport Bővebben

×