× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Határon átívelő üzleti találkozó Magyarkanizsán

|
2015. május 11. | Gazdaság
A gazdasági lehetőségek fejlesztésének elősegítésére üzleti találkozón vett részt Algyő nagyközség küldöttsége Magyarkanizsán. A május 7-én megrendezett eseményen aláírásra került egy együttműködési szándéknyilatkozat, mely a két település hosszútávú gazdasági kapcsolatát hivatott szolgálni.

A szándéknyilatkozat aláírásával megindulhat az a határon átnyúló gazdaságfejlesztési folyamat, melyhez konkrét tervek elkészítésében állapodtak meg az aláírók - Algyő Nagyközség Önkormányzatának képviseletében Molnár Áron polgármester, valamint Magyarkanizsa Község polgármestere Dr. Bimbó Mihály.

A rendezvényen jelen volt Magyarország belgrádi nagykövete, valamint a szabadkai főkonzulátus vezetője is. A két település gazdaságfejlesztő kezdeményezését támogatta a magyar diplomácia, valamint a vajdasági parlament képviselői is.

Az együttműködési szándéknyilatkozatban a felek meghatározták azokat a területeket, melyeken érdekeltek az együttműködésben. Ilyen terület a gazdaság és a környezetvédelem fejlesztése, a már meglévő tapasztalatok és hasznos tanácsok kölcsönös átadása, projektek, tervek egyeztetése regionális, határon átnyúló szinten. Az együttműködés fejlesztése az idegenforgalom, a kultúra, a sport, és a rekreáció, területén.

Az együttműködés fő irányain belül konkrét témakörök kerülnek meghatározásra, ahol az együttműködés megindulhat. A településeken működő Gyógyfürdők együttműködése, a tiszai hajózás fejlesztése, kikötők létesítése mindkét településen. Határon átnyúló, kétoldalú gazdaság fejlesztése, ennek érdekében helyi vállalkozók gazdasági rendezvényeken való részvételének elősegítése, támogatása. Turisztikai projektlehetőségek kihasználása, kiemelten a vízi turizmus fejlesztésének előtérbe helyezésével. Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködésben történő közös részvétel, pályázati lehetőségek hasznosítása.

A fenti célok érdekében a felek megállapodtak a programtervek elkészítésében a közös érdekeltségű tevékenységi területeken. A határon átnyúló együttműködéssel kapcsolatos folyamatos, személyes információcsere valamint ezen információkhoz történő minél szélesebb körű hozzáférhetőség biztosításában, a minőségi szolgáltatásokat és a gazdasági tevékenységeket megkönnyítő szervezetek közötti partnerkapcsolatok fejlesztésében.

Az üzleti találkozón lehetőség volt a cégek közötti partnerkapcsolatok kiépítésére, továbbá elmélyítésére. A közvetlen kapcsolatfelvételben algyői oldalról az AGRO-LAK Kft. - gabonafélék termelése, felvásárlása - O. K. F. T. Kft. cégcsoport - faipari feldolgozás, ivóvízhálózat vezetéktisztítás – a „JURA” Ipari Park és Technológiai Központ, az Innovarian Nyomdaipari Kft. - nyomdaipari szolgáltatás – a Levendula szálloda, és a Borbála fürdő vett részt.
 

További hírek

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

A nők tovább meneteltek, a férfiak pedig lerohanásgólokkal nyertek a kézilabda Csongrád-Csanád megye második, harmadik vonalában.

2021. április 07. | Sport Bővebben

Nem változott érdemben Algyő idei költségvetése: a hárommilliárdos büdzsé nagyjából megfelel az elmúlt évek gyakorlatának, csak a szerkezete változik. Az idén tovább kell csökkenteni a település működtetésének kiadásait, és a fejlesztéseket is rangsorolni kellett.

2021. április 05. | Önkormányzat Bővebben

×