× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Határon átívelő gazdaságfejlesztés Algyő részvételével

|
2015. június 08. | Gazdaság
Regionális gazdaságfejlesztési folyamat újabb állomásán vett részt Algyő, illetve az algyői INNOVARIANT Kft. A Vajdaság irányába korábban már megkezdett kapcsolatépítés további erősítésére szolgált a 2015 június 4-6. között Szabadkán megrendezésre kerülő IX. Nemzetközi és Regionális Gazdasági Vásár.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere kifejtette: „Szabadka itt összekötő kapocsként jelenhet meg a régiók között. Az idei évben a Szerb Köztársaság képviselői vannak itt, ők is érdeklődnek a közép-európai régió irányába. Szabadka kapcsolatai Magyarország, Horvátország és Románia irányába egy nagyon jó referenciát adnak ennek a városnak és a környéknek arra vonatkozóan, hogy a többi régiókból is jelen legyenek a kiállítók.”

A Magyarkanizsán megrendezett üzletember találkozó folytatásaként, eredményeként élt a lehetőséggel az algyői nyomdaipari cég és kiállítóként bemutatta termékeit, kapacitását.

A vásáron megjelent több magyar és szerb gazdasági és politikai vezető. Ezt a lehetőséget kihasználva több egyeztető megbeszélést folytattunk Algyő gazdaságfejlesztő lehetőségeinek érdekében. Cél annak megismerése, hogy milyen módon tudja az önkormányzat a területén tevékenykedő vállalkozásokat támogatni, segíteni a fejlesztésben.

A folytatás szempontjából lényeges a regionális szintű kereslet, a folyamatokban résztvevő szereplők, vállalkozások kapacitásainak, tevékenységi hátterének megismerése.
 

További hírek

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

A nők tovább meneteltek, a férfiak pedig lerohanásgólokkal nyertek a kézilabda Csongrád-Csanád megye második, harmadik vonalában.

2021. április 07. | Sport Bővebben

Nem változott érdemben Algyő idei költségvetése: a hárommilliárdos büdzsé nagyjából megfelel az elmúlt évek gyakorlatának, csak a szerkezete változik. Az idén tovább kell csökkenteni a település működtetésének kiadásait, és a fejlesztéseket is rangsorolni kellett.

2021. április 05. | Önkormányzat Bővebben

×