× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Határon átívelő gazdaságfejlesztés Algyő részvételével

|
2015. június 08. | Gazdaság
Regionális gazdaságfejlesztési folyamat újabb állomásán vett részt Algyő, illetve az algyői INNOVARIANT Kft. A Vajdaság irányába korábban már megkezdett kapcsolatépítés további erősítésére szolgált a 2015 június 4-6. között Szabadkán megrendezésre kerülő IX. Nemzetközi és Regionális Gazdasági Vásár.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere kifejtette: „Szabadka itt összekötő kapocsként jelenhet meg a régiók között. Az idei évben a Szerb Köztársaság képviselői vannak itt, ők is érdeklődnek a közép-európai régió irányába. Szabadka kapcsolatai Magyarország, Horvátország és Románia irányába egy nagyon jó referenciát adnak ennek a városnak és a környéknek arra vonatkozóan, hogy a többi régiókból is jelen legyenek a kiállítók.”

A Magyarkanizsán megrendezett üzletember találkozó folytatásaként, eredményeként élt a lehetőséggel az algyői nyomdaipari cég és kiállítóként bemutatta termékeit, kapacitását.

A vásáron megjelent több magyar és szerb gazdasági és politikai vezető. Ezt a lehetőséget kihasználva több egyeztető megbeszélést folytattunk Algyő gazdaságfejlesztő lehetőségeinek érdekében. Cél annak megismerése, hogy milyen módon tudja az önkormányzat a területén tevékenykedő vállalkozásokat támogatni, segíteni a fejlesztésben.

A folytatás szempontjából lényeges a regionális szintű kereslet, a folyamatokban résztvevő szereplők, vállalkozások kapacitásainak, tevékenységi hátterének megismerése.
 

További hírek

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

Az Algyői Falunap egyik kiemelt rendezvényeként az Algyői Foltvarrók Köre 15. jubileumi kiállítása nyílt meg. 2009-ben nyolc fővel indult a szakköri foglalkozás, jelenleg 15 fővel járnak tárlatokra, fesztiválokra.

2024. június 03. | Kultúra Bővebben

×