× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Határon átívelő gazdaságfejlesztés Algyő részvételével

|
2015. június 08. | Gazdaság
Regionális gazdaságfejlesztési folyamat újabb állomásán vett részt Algyő, illetve az algyői INNOVARIANT Kft. A Vajdaság irányába korábban már megkezdett kapcsolatépítés további erősítésére szolgált a 2015 június 4-6. között Szabadkán megrendezésre kerülő IX. Nemzetközi és Regionális Gazdasági Vásár.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere kifejtette: „Szabadka itt összekötő kapocsként jelenhet meg a régiók között. Az idei évben a Szerb Köztársaság képviselői vannak itt, ők is érdeklődnek a közép-európai régió irányába. Szabadka kapcsolatai Magyarország, Horvátország és Románia irányába egy nagyon jó referenciát adnak ennek a városnak és a környéknek arra vonatkozóan, hogy a többi régiókból is jelen legyenek a kiállítók.”

A Magyarkanizsán megrendezett üzletember találkozó folytatásaként, eredményeként élt a lehetőséggel az algyői nyomdaipari cég és kiállítóként bemutatta termékeit, kapacitását.

A vásáron megjelent több magyar és szerb gazdasági és politikai vezető. Ezt a lehetőséget kihasználva több egyeztető megbeszélést folytattunk Algyő gazdaságfejlesztő lehetőségeinek érdekében. Cél annak megismerése, hogy milyen módon tudja az önkormányzat a területén tevékenykedő vállalkozásokat támogatni, segíteni a fejlesztésben.

A folytatás szempontjából lényeges a regionális szintű kereslet, a folyamatokban résztvevő szereplők, vállalkozások kapacitásainak, tevékenységi hátterének megismerése.
 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×