× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Hamarosan elkészül a jégpálya Algyőn

|
2020. június 11. | Sport

Közösen épít jégpályát Algyőn a helyi önkormányzat és a szegedi jégkorongklub. A munkálatok elkezdődtek, szeptemberre használható lesz a létesítmény. A plusz jégfelülettel az algyői és a szegedi gyerekek mellett a környékbeliek is jól járhatnak.

Évek óta tervezte egy algyői jégpálya felépítését a szegedi jégkorongklub. Az előkészüle­tek után a múlt héten elkezdődött az építkezés a Borbála fürdő mögötti területen, a ter­­vek szerint szeptemberben adják át a szabványméretű jégfelületet.

– Hamar egymásra találtunk, az algyői önkormányzat végig nyitott volt a fejlesztésre, ezúton is köszönjük nekik. A beruházást a Magyar Jégkorong Szövetség szintén támogatta, nekik is fontos, hogy egyre erősebb legyen a szegedi régió. A jégpályán az algyőiek mellett a szegedi gyerekeknek is rendszeres lehetőségük lesz edzeni, hiszen egyre több a já­­tékosunk az utánpótlásban, a szegedi műjégpályát már ki­­nőttük. Emellett szeretnénk bevonzani a hódmezővásárhe­lyi és környékbeli gyermekeket, iskolákat és óvodákat, hogy mindenki meg tudjon tanulni korcsolyázni, jégkorongozni – mondta Pápai Miklós, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű szakosztály-igazgatója a klubhonlapon.

20200611-koripalya_algyoiterv-2.jpg (107 KB)Hozzátette: a beruházás nagy előrelépés, a következő feladat, hogy tartalommal töltsék meg a létesítményt. A látványterv két ütemben valósul meg, szeptemberre a pálya készül el, ezt követi majd az öltöző kialakítása.

– Ez egy pozitív üzenet a sportág jövője szempontjából a régióban, nemcsak a jégkorongra, az összes jeges sportra igaz ez a megállapítás. A fejlesztésnek köszönhetően a szegedi klubnál is bátrabban tervezhetünk – fogalmazott Pápai Miklós.

A koronavírus-járvány miatt hathetes kényszerszünet után indultak el újra az edzések a Goodwill Pharma Szegedi Víz­mű jégkorongcsapatánál, ahol az egészségügyi előírások szigorú betartása mellett kezdték el lassan már egy hónapja a kiscsoportos tréningeket. A szá­­razedzések szabadtéren, a Ke­­nyérgyári úti Mocorgó szabadtéri edzőpályán zajlanak.

Közben már gőzerővel ké­szülnek a klubnál a 2020–2021-es szezonra. Folyamatosan állnak át a következő idényben ér­­vényes korcsoportokra, amelyekhez az edzők is igazodnak.

forrás: www.delmagyar.hu 

 

További hírek

Algyőnek számos olyan lakosa volt az idők folyamán, akik hírét vitték községünknek. Tehetségükkel, munkájukkal és odaadásukkal példát állítva mindenki elé. Egy elhivatott algyői fiatalember is erre az útra lépett, és hétről hétre méretteti majd meg magát a TV2 Dancing with the Stars – Mindenki táncol című műsorában...

2020. október 20. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Búvár u. 9. emelet 6. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására.

2020. október 19. | Önkormányzat Bővebben

Régi edények és különböző használati tárgyak, de még a nyolcvanas évekből származó Grundig tévé is van abban – a hétvégén átadott – algyői Látványraktárban, aminek a tájházban találtak helyet.

2020. október 19. | Kultúra Bővebben

Egy török pipát is rejtett a kert Algyőn, még mindig egészben van, a tulipános minta is látszik rajta. Emellett Árpád-, bronz- és avarkori tárgyak maradványai is előkerültek a föld alól, tárlaton mutatják be ezeket.

2020. október 16. | Kultúra Bővebben

Mórahalom–Algyő 0–2 (0–0)

2020. október 14. | Sport Bővebben

×