× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Hamarosan elkészül a jégpálya Algyőn

|
2020. június 11. | Sport

Közösen épít jégpályát Algyőn a helyi önkormányzat és a szegedi jégkorongklub. A munkálatok elkezdődtek, szeptemberre használható lesz a létesítmény. A plusz jégfelülettel az algyői és a szegedi gyerekek mellett a környékbeliek is jól járhatnak.

Évek óta tervezte egy algyői jégpálya felépítését a szegedi jégkorongklub. Az előkészüle­tek után a múlt héten elkezdődött az építkezés a Borbála fürdő mögötti területen, a ter­­vek szerint szeptemberben adják át a szabványméretű jégfelületet.

– Hamar egymásra találtunk, az algyői önkormányzat végig nyitott volt a fejlesztésre, ezúton is köszönjük nekik. A beruházást a Magyar Jégkorong Szövetség szintén támogatta, nekik is fontos, hogy egyre erősebb legyen a szegedi régió. A jégpályán az algyőiek mellett a szegedi gyerekeknek is rendszeres lehetőségük lesz edzeni, hiszen egyre több a já­­tékosunk az utánpótlásban, a szegedi műjégpályát már ki­­nőttük. Emellett szeretnénk bevonzani a hódmezővásárhe­lyi és környékbeli gyermekeket, iskolákat és óvodákat, hogy mindenki meg tudjon tanulni korcsolyázni, jégkorongozni – mondta Pápai Miklós, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű szakosztály-igazgatója a klubhonlapon.

20200611-koripalya_algyoiterv-2.jpg (107 KB)Hozzátette: a beruházás nagy előrelépés, a következő feladat, hogy tartalommal töltsék meg a létesítményt. A látványterv két ütemben valósul meg, szeptemberre a pálya készül el, ezt követi majd az öltöző kialakítása.

– Ez egy pozitív üzenet a sportág jövője szempontjából a régióban, nemcsak a jégkorongra, az összes jeges sportra igaz ez a megállapítás. A fejlesztésnek köszönhetően a szegedi klubnál is bátrabban tervezhetünk – fogalmazott Pápai Miklós.

A koronavírus-járvány miatt hathetes kényszerszünet után indultak el újra az edzések a Goodwill Pharma Szegedi Víz­mű jégkorongcsapatánál, ahol az egészségügyi előírások szigorú betartása mellett kezdték el lassan már egy hónapja a kiscsoportos tréningeket. A szá­­razedzések szabadtéren, a Ke­­nyérgyári úti Mocorgó szabadtéri edzőpályán zajlanak.

Közben már gőzerővel ké­szülnek a klubnál a 2020–2021-es szezonra. Folyamatosan állnak át a következő idényben ér­­vényes korcsoportokra, amelyekhez az edzők is igazodnak.

forrás: www.delmagyar.hu 

 

További hírek

Végéhez értek a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokságok az ifjúságiaknál: a B csoportban komoly harcot hozhat az idény második fele, és az őszi bajnoki cím kérdése is nyitott.

2021. december 02. | Sport Bővebben

A lényeg, hogy nyertek a férfiak, míg a női csapat mindenben alul maradt Orosházán.

2021. december 02. | Sport Bővebben

Az Algyői Nőegylet a hagyományokhoz híven idén is elkészítette a falu adventi koszorúját. A csodálatos alkotás adventben a Fő teret dísziti.

2021. november 30. | Kultúra Bővebben

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott.

2021. november 29. | Sport Bővebben

Egy korábbról elhalasztott találkozót pótoltak a labdarúgó megyei I.-ben, ahol az Algyő a sereghajtó ContiTech-Apátfalvát fogadta.

2021. november 29. | Sport Bővebben

×