× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Hagyományos verseny, nem hagyományos ízekkel

|
2022. március 08. | Kultúra

Idén is nagyon jó hangulatban telt a Gyevikult Nkft. által szervezett Kolbásztöltő verseny, amelyen a hagyományos ízek mellett igazi különlegességeket is kóstolhatott a zsűri.

A február 5-én tartott versenyre kilenc csapat nevezett és mérettette meg magát. Algyő Nagyközség Önkormányzata mellett az ALTE, a Borbarátok, a Pálinkabarátok, a Szőke Tisza Nyugdíjasklub, az Algyői Vízisport Egyesület, a Tömlőhuszárok, a Reptér és Pajkaszög-Gyeviép elnevezésű csapatok töltöttek kolbászt és készítettek egyéb finomságokat.

Az ételeket szakmai zsűri bírálta Kothencz Tibor, Kovács Dezsőné Marika, Kószóné Szatmári Tímea és Vidács Éva személyében. Nemcsak az ízvilágot, hanem a tálalást és az ételek elkészítésének körülményeit is pontozták. A díjazottak erdélyi fatál készletet vihettek haza, illetve a Mangalica Húsbolt felajánlásával egy parasztsonkát tudhatott magáénak a verseny különdíjasa.

A megmérettetés egyik különlegességét a Reptér csapata nyújtotta, hiszen egy smoker-ban készítették el kolbászaikat. Nagy Róbert, a csapat egyik tagja elmondta, hogy bevált recept alapján keverték be tölteléküket, majd több órán keresztül készült el a végeredmény. A smoker ínyencsége, hogy 130-150 fok között tartva, forró füstön sül meg a kolbász, amelynek így teljesen más lesz az állaga, mint a hagyományos módon készülőknek. A Tömlőhuszárok csapata pedig nem az eljárásban, hanem a töltelékben újított, hiszen Patai Péter elárulta, hogy halkolbászt is készítettek. A verseny rendszeres résztvevői az Algyői Szőke Tisza Nyugdíjasklub tagjai, akik idén tízen készítettek kolbászt, hurkát és fűszeres apróhúst. Az ízesítésnek van egy titkos összetevője, amelyet Kneip Ferencné Marika nem árult el, hiszen mint mondta, ettől titkos összetevő a titkos összetevő.

A 2022-es kolbásztöltő versenyen 1. helyezést ért el Algyő Nagyközség Önkormányzata, 2. helyet vitte el a Reptér csapata, 3. helyen pedig a Pálinkabarátok végeztek. Különdíjat a legszebb tálalásért az ALTE vihetett haza, a parasztsonkát pedig a hagyományos ízvilágért az Algyői Vízisport Egyesület kapta meg.

A rendezvény amellett, hogy komoly megmérettetést jelent az egyébként teljesen más elfoglaltságot űző baráti társaságoknak, civil szervezeteknek, remek csapatépítő nap is egyben, hiszen a szervezés, a kivitelezés és az ételek elfogyasztása is része a programnak. A 12 órás eredményhirdetést követően sem oszlott el a résztvevők serege, hiszen egymás ételeit kóstolgatva, szinte közös ebéddel zárult a nap.


Kapcsolódó galéria: Hagyományos verseny, nem hagyományos ízekkel (9 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

Algyőn két helyszín, vállalkozás, a Levendula Szálloda és a Vámos cukrászda szerezte meg a kerékpárosbarát szolgáltató címet. Ezen a két helyen a kerékpárosok számára összekészített szerszámokkal, eszközökkel teli láda áll majd a biciklisek rendelkezésére, amelyekkel orvosolhatóak lesznek a tekerés közben felmerülő problémák.

2023. március 22. | Egészség, életmód Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00747-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. április 1. – 2023. április 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. március 21. | Gazdaság Bővebben

Március 11-én rendezték meg Veszprémben az év egyik legnagyobb hazai ITF Taekwon-do eseményét, a 2023. évi Gyermek, Serdülő, Ifjúsági és Felnőtt Magyar Bajnokságot. A rendezvényre az ország minden tájáról, 36 klub 351 versenyzője nevezett.

2023. március 21. | Sport Bővebben

A február 25-én tartott Sportbál keretein belül adták át az Algyő Jó Tanulója–Jó Sportolója kitüntetéseket, amelyet mind a sportban, mind a tanulásban eredményesen szereplő fiatalok kaptak meg.

2023. március 14. | Sport Bővebben

Elfogadták a nagyközség idei költségvetését és döntöttek a képviselők a civil szervezetek támogatásáról is a testület februári ülésén. Az is eldőlt, hogy TAO-s finanszírozással egy hektáros napelemparkot létesítenek a Borbála fürdőnél, amivel az energiafüggőségét csökkenti a település.

2023. március 13. | Önkormányzat Bővebben

×