× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Hagyományos verseny, nem hagyományos ízekkel

|
2022. március 08. | Kultúra

Idén is nagyon jó hangulatban telt a Gyevikult Nkft. által szervezett Kolbásztöltő verseny, amelyen a hagyományos ízek mellett igazi különlegességeket is kóstolhatott a zsűri.

A február 5-én tartott versenyre kilenc csapat nevezett és mérettette meg magát. Algyő Nagyközség Önkormányzata mellett az ALTE, a Borbarátok, a Pálinkabarátok, a Szőke Tisza Nyugdíjasklub, az Algyői Vízisport Egyesület, a Tömlőhuszárok, a Reptér és Pajkaszög-Gyeviép elnevezésű csapatok töltöttek kolbászt és készítettek egyéb finomságokat.

Az ételeket szakmai zsűri bírálta Kothencz Tibor, Kovács Dezsőné Marika, Kószóné Szatmári Tímea és Vidács Éva személyében. Nemcsak az ízvilágot, hanem a tálalást és az ételek elkészítésének körülményeit is pontozták. A díjazottak erdélyi fatál készletet vihettek haza, illetve a Mangalica Húsbolt felajánlásával egy parasztsonkát tudhatott magáénak a verseny különdíjasa.

A megmérettetés egyik különlegességét a Reptér csapata nyújtotta, hiszen egy smoker-ban készítették el kolbászaikat. Nagy Róbert, a csapat egyik tagja elmondta, hogy bevált recept alapján keverték be tölteléküket, majd több órán keresztül készült el a végeredmény. A smoker ínyencsége, hogy 130-150 fok között tartva, forró füstön sül meg a kolbász, amelynek így teljesen más lesz az állaga, mint a hagyományos módon készülőknek. A Tömlőhuszárok csapata pedig nem az eljárásban, hanem a töltelékben újított, hiszen Patai Péter elárulta, hogy halkolbászt is készítettek. A verseny rendszeres résztvevői az Algyői Szőke Tisza Nyugdíjasklub tagjai, akik idén tízen készítettek kolbászt, hurkát és fűszeres apróhúst. Az ízesítésnek van egy titkos összetevője, amelyet Kneip Ferencné Marika nem árult el, hiszen mint mondta, ettől titkos összetevő a titkos összetevő.

A 2022-es kolbásztöltő versenyen 1. helyezést ért el Algyő Nagyközség Önkormányzata, 2. helyet vitte el a Reptér csapata, 3. helyen pedig a Pálinkabarátok végeztek. Különdíjat a legszebb tálalásért az ALTE vihetett haza, a parasztsonkát pedig a hagyományos ízvilágért az Algyői Vízisport Egyesület kapta meg.

A rendezvény amellett, hogy komoly megmérettetést jelent az egyébként teljesen más elfoglaltságot űző baráti társaságoknak, civil szervezeteknek, remek csapatépítő nap is egyben, hiszen a szervezés, a kivitelezés és az ételek elfogyasztása is része a programnak. A 12 órás eredményhirdetést követően sem oszlott el a résztvevők serege, hiszen egymás ételeit kóstolgatva, szinte közös ebéddel zárult a nap.


Kapcsolódó galéria: Hagyományos verseny, nem hagyományos ízekkel (9 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde 2022.12.24.-2023.01.01. között zárva tart. Nyitás 2023.01.02. Az algyői Bóbita Bölcsődében jelenleg minden hely foglalt. Az intézmény teltházzal működik. 

2022. december 08. | Oktatás Bővebben

2022. december 06.-án 11:00-15:00 óra között lezárásra kerül a Tisza töltésének az algyői vasúti híd és az Algyői-főcsatorna közötti szakasza, az Algyői szvtp-en végzendő műszaki feladatok miatt. 

2022. december 02. | Gazdaság Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet a Gyevikult NKft. ügyvezető igazgatói álláshely betöltésére.

2022. november 29. | Önkormányzat Bővebben

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2022. december 19. napjától 2023. január 6. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2022. november 29. | Önkormányzat Bővebben

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Társaságunk, az MVM Démász Áramhálózati Kft. a közcélú villamos hálózaton előre tervezett munkálatokat fog végezni, az alábbi időszakokban és területeken. Ezen időszakokban a villamosenergia-szolgáltatás szünetelni fog.

2022. november 29. | Gazdaság Bővebben

×