× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Hagyományos verseny, nem hagyományos ízekkel

|
2022. március 08. | Kultúra

Idén is nagyon jó hangulatban telt a Gyevikult Nkft. által szervezett Kolbásztöltő verseny, amelyen a hagyományos ízek mellett igazi különlegességeket is kóstolhatott a zsűri.

A február 5-én tartott versenyre kilenc csapat nevezett és mérettette meg magát. Algyő Nagyközség Önkormányzata mellett az ALTE, a Borbarátok, a Pálinkabarátok, a Szőke Tisza Nyugdíjasklub, az Algyői Vízisport Egyesület, a Tömlőhuszárok, a Reptér és Pajkaszög-Gyeviép elnevezésű csapatok töltöttek kolbászt és készítettek egyéb finomságokat.

Az ételeket szakmai zsűri bírálta Kothencz Tibor, Kovács Dezsőné Marika, Kószóné Szatmári Tímea és Vidács Éva személyében. Nemcsak az ízvilágot, hanem a tálalást és az ételek elkészítésének körülményeit is pontozták. A díjazottak erdélyi fatál készletet vihettek haza, illetve a Mangalica Húsbolt felajánlásával egy parasztsonkát tudhatott magáénak a verseny különdíjasa.

A megmérettetés egyik különlegességét a Reptér csapata nyújtotta, hiszen egy smoker-ban készítették el kolbászaikat. Nagy Róbert, a csapat egyik tagja elmondta, hogy bevált recept alapján keverték be tölteléküket, majd több órán keresztül készült el a végeredmény. A smoker ínyencsége, hogy 130-150 fok között tartva, forró füstön sül meg a kolbász, amelynek így teljesen más lesz az állaga, mint a hagyományos módon készülőknek. A Tömlőhuszárok csapata pedig nem az eljárásban, hanem a töltelékben újított, hiszen Patai Péter elárulta, hogy halkolbászt is készítettek. A verseny rendszeres résztvevői az Algyői Szőke Tisza Nyugdíjasklub tagjai, akik idén tízen készítettek kolbászt, hurkát és fűszeres apróhúst. Az ízesítésnek van egy titkos összetevője, amelyet Kneip Ferencné Marika nem árult el, hiszen mint mondta, ettől titkos összetevő a titkos összetevő.

A 2022-es kolbásztöltő versenyen 1. helyezést ért el Algyő Nagyközség Önkormányzata, 2. helyet vitte el a Reptér csapata, 3. helyen pedig a Pálinkabarátok végeztek. Különdíjat a legszebb tálalásért az ALTE vihetett haza, a parasztsonkát pedig a hagyományos ízvilágért az Algyői Vízisport Egyesület kapta meg.

A rendezvény amellett, hogy komoly megmérettetést jelent az egyébként teljesen más elfoglaltságot űző baráti társaságoknak, civil szervezeteknek, remek csapatépítő nap is egyben, hiszen a szervezés, a kivitelezés és az ételek elfogyasztása is része a programnak. A 12 órás eredményhirdetést követően sem oszlott el a résztvevők serege, hiszen egymás ételeit kóstolgatva, szinte közös ebéddel zárult a nap.


Kapcsolódó galéria: Hagyományos verseny, nem hagyományos ízekkel (9 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

Lovászi Péter, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület gólyavédelmi programjának vezetője 3 fiókát gyűrűzött ma meg az Algyői Könyvtárnál. Nemcsak a gyűrűzés menetét mutatta be az érdeklődőknek, az egyik gólyafiókát testközelből is meg lehetett tekinteni.

2022. június 30. | Napjaink Bővebben

Meghívó Algyő Nagyközség Településrendezési eszközeinek (településszerkezeti terv, helyi építési szabályzat) 2022. évi részleges módosítása ügyében tartandó lakossági fórumára.

2022. június 29. | Önkormányzat Bővebben

Értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy 2022. július 1-jén, pénteken Köztisztviselők Napján az Algyői Polgármesteri Hivatal zárva tart. Az ügyfélfogadás ezen a napon szünetel.

2022. június 28. | Önkormányzat Bővebben

Az MVM Áramhálózati Kft. tájékoztatása alapján hálózatfejlesztési munkákat végzése miatt áramszünet lesz 2022. július 1-én, 15-én és 28-án 8 és 16 óra között.

2022. június 27. | Gazdaság Bővebben

A védőnői két körzetet ellátó védőnőknél májusban személyváltozás történt.

2022. június 23. | Egészség, életmód Bővebben

×