× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Gombászás

|
2014. május 15. | Napjaink
2014. március 30-án nagyszerű program lehetőséget kínált az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola. Reggel találkoztunk a Szabadidőközpontnál, ahonnan tovább gördült a népes csapat. A közeli réten Hajdú Mihály algyői gombaszakértő tartott eligazítást. Felhívta figyelmünket, hogyan védekezzünk a kullancsok ellen, és ha találunk gombát, hogyan kell azt a földről felszedni. A nagy réten elfértünk sokan, de bizony a gombákat nagyon kellett keresni. Az első gombát Üveges László találta meg, ami egy lila szárú pereszke gomba fajta volt.

A gombászás mellett sok élményben volt részünk, hiszen Berek Ágota néni az Ezerjófű egyesület vezetője fűszernövényeket talált. Rengeteg kisállatot láttunk, főleg a gyíkok tetszettek nekünk; a szalmabálák is sok örömet okoztak.

Végül összegyűltünk és mindenki megmutatta Misi bácsinak a portékáját. Volt köztük ehető és mérgező is. Íme, a lista, milyen gombákat találtunk az algyői réten: lila tönkű pereszke, sárga géva gomba (száraz), szekszárdi csiperke, gyapjas tintagomba, kerti tintagomba, széles szájú pöfeteg (száraz). A legszerencsésebb és a legügyesebb Pácza Dániel 1.a osztályos tanuló volt, ő gyûjtötte a legtöbb gombát ezen a délelőttön.

Boldogan ültünk fel a biciklikre és vittük haza a gombát. Aki szerencsés volt, otthon finom ennivalót készíthetett belőle. Köszönjük ezt a nagyszerű vasárnapi programot!
 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×