× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Elkezdődik a 47-es főút felújítása Szeged és Algyő között

|
2015. március 14. | Gazdaság
Vasárnap elkezdődik a 47-es út felújítása Szeged és Algyő között, a kivitelezés miatt 2,5 kilométeren keresztül 2×2 sáv helyett a forgalom 2×1 sávon haladhat majd – tájékoztatta a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. az MTI-t.

A közlemény szerint az Algyő és Szeged közötti 7 kilométer hosszú szakaszon vasárnaptól Algyőn, a Kastélykerti bekötőúttól az M43-as autópálya csomópontjáig kezdődnek el az útépítési munkálatok. Emiatt Szeged felé haladva a jobb oldali két sávot a kivitelező lezárja mintegy 2,5 kilométeres útszakaszon, ahol óránként 40–60 kilométeres sebességkorlátozás várható.

A 47-es főút Algyő és Szeged közötti 7 kilométeres szakaszának megerősítését a Duna Aszfalt Kft. végzi el nettó 7,802 milliárd forintért. A 47-es főút 11,5 tonnás burkolaterősítési munkálatai több mint 60 kilométeres szakaszon zajlanak Békés és Csongrád megyében. A beruházás 85 százalékban uniós forrásból valósul meg.
 

További hírek

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

2024. június 13. | Oktatás Bővebben

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

×