× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Elkezdődik a 47-es főút felújítása Szeged és Algyő között

|
2015. március 14. | Gazdaság
Vasárnap elkezdődik a 47-es út felújítása Szeged és Algyő között, a kivitelezés miatt 2,5 kilométeren keresztül 2×2 sáv helyett a forgalom 2×1 sávon haladhat majd – tájékoztatta a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. az MTI-t.

A közlemény szerint az Algyő és Szeged közötti 7 kilométer hosszú szakaszon vasárnaptól Algyőn, a Kastélykerti bekötőúttól az M43-as autópálya csomópontjáig kezdődnek el az útépítési munkálatok. Emiatt Szeged felé haladva a jobb oldali két sávot a kivitelező lezárja mintegy 2,5 kilométeres útszakaszon, ahol óránként 40–60 kilométeres sebességkorlátozás várható.

A 47-es főút Algyő és Szeged közötti 7 kilométeres szakaszának megerősítését a Duna Aszfalt Kft. végzi el nettó 7,802 milliárd forintért. A 47-es főút 11,5 tonnás burkolaterősítési munkálatai több mint 60 kilométeres szakaszon zajlanak Békés és Csongrád megyében. A beruházás 85 százalékban uniós forrásból valósul meg.
 

További hírek

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

A nők tovább meneteltek, a férfiak pedig lerohanásgólokkal nyertek a kézilabda Csongrád-Csanád megye második, harmadik vonalában.

2021. április 07. | Sport Bővebben

Nem változott érdemben Algyő idei költségvetése: a hárommilliárdos büdzsé nagyjából megfelel az elmúlt évek gyakorlatának, csak a szerkezete változik. Az idén tovább kell csökkenteni a település működtetésének kiadásait, és a fejlesztéseket is rangsorolni kellett.

2021. április 05. | Önkormányzat Bővebben

×