× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Dől a földgáz a tárolóba

|
2014. június 23. | Gazdaság
Rohamtempóban töltik fel a biztonsági gáztárolókat az orosz–ukrán helyzet miatt, köztük az algyőit is, a jelenlegi országos készlet vészhelyzet esetén több hónapig kitartana.

– A földgázszállítás Ukrajna felől folyamatos, az Ukrajnába irányuló orosz földgázexport ideiglenes szüneteltetése nem okoz zavart Európa orosz földgázzal való ellátásában – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). Hozzátették: a Magyar Földgáztároló Zrt. és az MMBF Földgáztároló Zrt. 5 tárolójában jelenleg bent lévő 2 milliárd köbméternyi földgázkészlet több hónapra elegendő.

A Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség már májusban 300 millió köbméter földgáz visszapótlását kezdte meg az algyői stratégiai gáztárolóba: most 814 millió köbméternél tartanak. Egy NFM-rendeletben határozták meg, hogy idén júliustól 915 millió köbméter legyen a szőregi tároló biztonsági készlete. Ez teljesíthetőnek tűnik, hiszen május 31. és június 16. között 75 millió köbmétert tápláltak be.


Az algyői vésztározó átadásakor, 2009 októberében írtuk: összesen 1,9 milliárd köbméter földgáz fér el benne. Ebből 1,2 milliárd köbméter a biztonsági készlet. Ezt a mennyiséget a rendelet értelmében csak jövő júliusra kell elérni. A fennmaradó 700 millió köbméter kereskedelmi célú. Az 1,2 milliárd köbméternyi fűtőanyag 45 napra elegendő.
 

További hírek

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

A nők tovább meneteltek, a férfiak pedig lerohanásgólokkal nyertek a kézilabda Csongrád-Csanád megye második, harmadik vonalában.

2021. április 07. | Sport Bővebben

Nem változott érdemben Algyő idei költségvetése: a hárommilliárdos büdzsé nagyjából megfelel az elmúlt évek gyakorlatának, csak a szerkezete változik. Az idén tovább kell csökkenteni a település működtetésének kiadásait, és a fejlesztéseket is rangsorolni kellett.

2021. április 05. | Önkormányzat Bővebben

×