× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Dől a földgáz a tárolóba

|
2014. június 23. | Gazdaság
Rohamtempóban töltik fel a biztonsági gáztárolókat az orosz–ukrán helyzet miatt, köztük az algyőit is, a jelenlegi országos készlet vészhelyzet esetén több hónapig kitartana.

– A földgázszállítás Ukrajna felől folyamatos, az Ukrajnába irányuló orosz földgázexport ideiglenes szüneteltetése nem okoz zavart Európa orosz földgázzal való ellátásában – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). Hozzátették: a Magyar Földgáztároló Zrt. és az MMBF Földgáztároló Zrt. 5 tárolójában jelenleg bent lévő 2 milliárd köbméternyi földgázkészlet több hónapra elegendő.

A Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség már májusban 300 millió köbméter földgáz visszapótlását kezdte meg az algyői stratégiai gáztárolóba: most 814 millió köbméternél tartanak. Egy NFM-rendeletben határozták meg, hogy idén júliustól 915 millió köbméter legyen a szőregi tároló biztonsági készlete. Ez teljesíthetőnek tűnik, hiszen május 31. és június 16. között 75 millió köbmétert tápláltak be.


Az algyői vésztározó átadásakor, 2009 októberében írtuk: összesen 1,9 milliárd köbméter földgáz fér el benne. Ebből 1,2 milliárd köbméter a biztonsági készlet. Ezt a mennyiséget a rendelet értelmében csak jövő júliusra kell elérni. A fennmaradó 700 millió köbméter kereskedelmi célú. Az 1,2 milliárd köbméternyi fűtőanyag 45 napra elegendő.
 

További hírek

2022. augusztus 9-én a Kastélykert u. 44 előtt csőtörés történt, ezért a Szegedi Vízmű Zrt. közlése alapján időszakos vízhiány tapasztalható a Géza utca és a Szamóca utca között. A hiba elhárítása folyamatban van, a javítás körülbelül 3 órát vesz majd igénybe.

2022. augusztus 09. | Gazdaság Bővebben

A magyar versenyzők négy érmet, közte két aranyat szereztek szombaton a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokság első döntős napján, írta az MTI. Kopasz Bálint visszaszerezte világbajnoki címét K-1 1000 méteren és a Kiss Blanka, Lucz Anna duó is remek teljesítménnyel nyerte meg a K-2 200 métert.

2022. augusztus 07. | Sport Bővebben

50 kilogrammnyi csirkehúst lopott a házból a 45 éves férfi.

2022. augusztus 05. | Rendőrség Bővebben

Szingapúrból érkeztek fiatal edzők az Algyői Vizisport Egyesülethez, hogy megnézzék, hogyan lehet egy ötletből egy remek egyesületet építeni. A fiatalok nagyon lelkesen és nyitottan ismerkednek a hazánkban működő kajak-kenu sport struktúrájával és az edzések módszertanával.

2022. augusztus 03. | Sport Bővebben

Befizetés, beiratkozás, szünet, családi délelőtt, ballagás a Bóbita Bölcsődében

2022. augusztus 01. | Oktatás Bővebben

×