× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Dől a földgáz a tárolóba

|
2014. június 23. | Gazdaság
Rohamtempóban töltik fel a biztonsági gáztárolókat az orosz–ukrán helyzet miatt, köztük az algyőit is, a jelenlegi országos készlet vészhelyzet esetén több hónapig kitartana.

– A földgázszállítás Ukrajna felől folyamatos, az Ukrajnába irányuló orosz földgázexport ideiglenes szüneteltetése nem okoz zavart Európa orosz földgázzal való ellátásában – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). Hozzátették: a Magyar Földgáztároló Zrt. és az MMBF Földgáztároló Zrt. 5 tárolójában jelenleg bent lévő 2 milliárd köbméternyi földgázkészlet több hónapra elegendő.

A Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség már májusban 300 millió köbméter földgáz visszapótlását kezdte meg az algyői stratégiai gáztárolóba: most 814 millió köbméternél tartanak. Egy NFM-rendeletben határozták meg, hogy idén júliustól 915 millió köbméter legyen a szőregi tároló biztonsági készlete. Ez teljesíthetőnek tűnik, hiszen május 31. és június 16. között 75 millió köbmétert tápláltak be.


Az algyői vésztározó átadásakor, 2009 októberében írtuk: összesen 1,9 milliárd köbméter földgáz fér el benne. Ebből 1,2 milliárd köbméter a biztonsági készlet. Ezt a mennyiséget a rendelet értelmében csak jövő júliusra kell elérni. A fennmaradó 700 millió köbméter kereskedelmi célú. Az 1,2 milliárd köbméternyi fűtőanyag 45 napra elegendő.
 

További hírek

Algyőnek számos olyan lakosa volt az idők folyamán, akik hírét vitték községünknek. Tehetségükkel, munkájukkal és odaadásukkal példát állítva mindenki elé. Egy elhivatott algyői fiatalember is erre az útra lépett, és hétről hétre méretteti majd meg magát a TV2 Dancing with the Stars – Mindenki táncol című műsorában...

2020. október 20. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Búvár u. 9. emelet 6. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására.

2020. október 19. | Önkormányzat Bővebben

Régi edények és különböző használati tárgyak, de még a nyolcvanas évekből származó Grundig tévé is van abban – a hétvégén átadott – algyői Látványraktárban, aminek a tájházban találtak helyet.

2020. október 19. | Kultúra Bővebben

Egy török pipát is rejtett a kert Algyőn, még mindig egészben van, a tulipános minta is látszik rajta. Emellett Árpád-, bronz- és avarkori tárgyak maradványai is előkerültek a föld alól, tárlaton mutatják be ezeket.

2020. október 16. | Kultúra Bővebben

Mórahalom–Algyő 0–2 (0–0)

2020. október 14. | Sport Bővebben

×