× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Diáklányok helyett jeggyel számoltak

|
2014. december 15. | Gazdaság
Egy héten át számolta a Szeged és Algyő között közlekedő autóbuszok utasait a Tisza Volán.

Ez máskor úgy zajlott, hogy diáklányok húzták a strigulákat a mappájukba. Most a buszsofőr minden fölszállónak adott jegyet, a bérleteseknek is. A fölszállás emiatt lényegesen lassabban zajlott, mint máskor: Algyőn, a Bartók Béla utcai megállónál péntek reggel 7 óra körül harmincan szálltak föl, és ez közel négy percbe telt. A buszok lassabban értek oda mindenhová, emiatt a sofőrök már a számlálás első napjaiban azt tanácsolták, hogy aki teheti, húsz perccel korábban induljon munkába. Aki tehette, így is járt el. Aki az első busszal jár, annak erre nem volt esélye.

Káity Károly forgalomfejlesztési és koordinációs igazgató azt mondta, az algyői önkormányzat jelezte, szeretné módosíttatni a menetrendet. A döntést nem a szolgáltató Tisza Volán, hanem a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumon keresztül az állam hozza meg. A tárcához tartozó regionális közlekedésszervezési iroda utasította a Tisza Volánt arra, hogy számolja a forgalmat. Káity Károly elnézést kért az utasoktól az esetleges kellemetlenségért.

– Lakossági fórumon került szóba, hogy az algyőieknek nem tetszett, amikor körjárattá alakították a buszközlekedést – felelte kérdésünkre Molnár Áron polgármester. – Az önkormányzatnak ilyenkor az a feladata, hogy megnézze, lehet-e javítani a helyzeten. Ezért kezdtünk tárgyalni a szolgáltatóval és az irodával, ennek következménye volt a számlálás, amelynek módszeréről nem tudtunk. Remélem, sikerül megfelelő megoldást találni – jó lenne, ha visszaállhatna az eredeti állapot.
 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×