× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Diáklányok helyett jeggyel számoltak

|
2014. december 15. | Gazdaság
Egy héten át számolta a Szeged és Algyő között közlekedő autóbuszok utasait a Tisza Volán.

Ez máskor úgy zajlott, hogy diáklányok húzták a strigulákat a mappájukba. Most a buszsofőr minden fölszállónak adott jegyet, a bérleteseknek is. A fölszállás emiatt lényegesen lassabban zajlott, mint máskor: Algyőn, a Bartók Béla utcai megállónál péntek reggel 7 óra körül harmincan szálltak föl, és ez közel négy percbe telt. A buszok lassabban értek oda mindenhová, emiatt a sofőrök már a számlálás első napjaiban azt tanácsolták, hogy aki teheti, húsz perccel korábban induljon munkába. Aki tehette, így is járt el. Aki az első busszal jár, annak erre nem volt esélye.

Káity Károly forgalomfejlesztési és koordinációs igazgató azt mondta, az algyői önkormányzat jelezte, szeretné módosíttatni a menetrendet. A döntést nem a szolgáltató Tisza Volán, hanem a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumon keresztül az állam hozza meg. A tárcához tartozó regionális közlekedésszervezési iroda utasította a Tisza Volánt arra, hogy számolja a forgalmat. Káity Károly elnézést kért az utasoktól az esetleges kellemetlenségért.

– Lakossági fórumon került szóba, hogy az algyőieknek nem tetszett, amikor körjárattá alakították a buszközlekedést – felelte kérdésünkre Molnár Áron polgármester. – Az önkormányzatnak ilyenkor az a feladata, hogy megnézze, lehet-e javítani a helyzeten. Ezért kezdtünk tárgyalni a szolgáltatóval és az irodával, ennek következménye volt a számlálás, amelynek módszeréről nem tudtunk. Remélem, sikerül megfelelő megoldást találni – jó lenne, ha visszaállhatna az eredeti állapot.
 

További hírek

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

A nők tovább meneteltek, a férfiak pedig lerohanásgólokkal nyertek a kézilabda Csongrád-Csanád megye második, harmadik vonalában.

2021. április 07. | Sport Bővebben

Nem változott érdemben Algyő idei költségvetése: a hárommilliárdos büdzsé nagyjából megfelel az elmúlt évek gyakorlatának, csak a szerkezete változik. Az idén tovább kell csökkenteni a település működtetésének kiadásait, és a fejlesztéseket is rangsorolni kellett.

2021. április 05. | Önkormányzat Bővebben

×