× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Diáklányok helyett jeggyel számoltak

|
2014. december 15. | Gazdaság
Egy héten át számolta a Szeged és Algyő között közlekedő autóbuszok utasait a Tisza Volán.

Ez máskor úgy zajlott, hogy diáklányok húzták a strigulákat a mappájukba. Most a buszsofőr minden fölszállónak adott jegyet, a bérleteseknek is. A fölszállás emiatt lényegesen lassabban zajlott, mint máskor: Algyőn, a Bartók Béla utcai megállónál péntek reggel 7 óra körül harmincan szálltak föl, és ez közel négy percbe telt. A buszok lassabban értek oda mindenhová, emiatt a sofőrök már a számlálás első napjaiban azt tanácsolták, hogy aki teheti, húsz perccel korábban induljon munkába. Aki tehette, így is járt el. Aki az első busszal jár, annak erre nem volt esélye.

Káity Károly forgalomfejlesztési és koordinációs igazgató azt mondta, az algyői önkormányzat jelezte, szeretné módosíttatni a menetrendet. A döntést nem a szolgáltató Tisza Volán, hanem a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumon keresztül az állam hozza meg. A tárcához tartozó regionális közlekedésszervezési iroda utasította a Tisza Volánt arra, hogy számolja a forgalmat. Káity Károly elnézést kért az utasoktól az esetleges kellemetlenségért.

– Lakossági fórumon került szóba, hogy az algyőieknek nem tetszett, amikor körjárattá alakították a buszközlekedést – felelte kérdésünkre Molnár Áron polgármester. – Az önkormányzatnak ilyenkor az a feladata, hogy megnézze, lehet-e javítani a helyzeten. Ezért kezdtünk tárgyalni a szolgáltatóval és az irodával, ennek következménye volt a számlálás, amelynek módszeréről nem tudtunk. Remélem, sikerül megfelelő megoldást találni – jó lenne, ha visszaállhatna az eredeti állapot.
 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×