× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az ünnepek alatt sem áll meg az élet az AESZI-nél

|
2020. december 23. | Önkormányzat

Telefonos ügyeletet tart az Algyő Egyesített Szociális Intézmény az ünnepek alatt is, ám a lakosságot arra kérik, csak krízishelyzetben keressék őket karácsony és újév idején. A két ünnep között szintén működik az intézmény, a megszokott nyitva tartással.

Közeledik a karácsony, erre pedig már készül az AESZI is. Az intézmény életében jelentős változásokat nem hoz az idei adventi időszak. Mint azt Jankovicsné Veres Katalin elmondta, úgy készülnek és az a céljuk, hogy minden szolgáltatásukat biztosítani tudják az ünnepek alatt. A bölcsőde december 23-ig üzemel, majd a téli szünetet követően nyit újra, azaz a korábbi években megszokottak szerint zajlik az élet.

A többi ellátás folyamatos az AESZI-nél, csak a két hosszú hétvége alatt tartanak szünetet, de a két ünnep között az intézmény által nyújtott ellátások, azaz a szociális étkeztetés, a nappali ellátás, a házi segítségnyújtás, a család-és gyermekjóléti szolgálat és a védőnői szolgálat is a megszokott rendben működik.

„Ha nem is teljes létszámmal, de üzemelünk majd, biztosítani tudjuk a szolgáltatásokat. Akárcsak tavasszal, egy központi telefonszámon folyamatosan, az ünnepnapok alatt is elérhetőek leszünk, de ezúttal is azt kérjük a lakosságtól, hogy csak krízishelyzet esetén telefonáljanak” – mondta az AESZI vezetője.

Kitért rá, a munkájuk és lehetőségeik persze sokban függenek attól, a kormány milyen intézkedéseket hoz addig, és miként tudnak majd ezekhez alkalmazkodni.

„A tavaszi időszakhoz képest, amikor a minisztériumok adtak iránymutatást azt illetően, az ellátások tekintetében mit hogyan kell megszervezni, most szabadabb kezet kaptak az intézményvezetők, meglátjuk, így marad-e. Ennek persze az az előnye, hogy minden településen az intézmények a valós lakossági igényekhez tudják igazítani feladatellátásukat” – fejtette ki Jankovicsné Veres Katalin.

Hozzátette, rendezvényeik elmaradnak, ám az önkormányzattal együttműködve a 75 éven felüliek karácsonyi csomagjának eljuttatásában segítenek, akárcsak a nagycsaládosok számára felajánlott adományok eljuttatásában. Igaz, sokaknak hiányozhat az ünnepélyes keret, ezeket jövőre szeretnék pótolni.

 

További hírek

Vajda Attila olimpiai bajnok kenus is a település vendége volt augusztus elején, Algyőn szálltak meg ugyanis már ötödik alkalommal a kajak-kenu szerelmesei. Az ALTE és a civil szervezetek gyümölccsel, süteménnyel és programmal készültek fogadásukra.

2021. szeptember 20. | Sport Bővebben

Női kézilabda NB I./B, Keleti csoport, 1. forduló: Levendula Hotel FKSE-Algyő–Kispest 36–31 (20–17)

2021. szeptember 15. | Sport Bővebben

Már csak az Algyő áll pontveszteség nélkül a megyei I. osztályban. A negyedik fordulóban a Tiszasziget elveszítette a veretlenségét, a péntek esti szegedi rangadó pedig döntetlennel ért véget.

2021. szeptember 15. | Sport Bővebben

A végéhez ért a Levendula Hotel FKSE-Algyő NB I/B-s női kézilabdacsapatának felkészülése. Farkas József tanítványai a hétvégén bemutatkozhatnak az új osztályban, az előző kiírás bronzérmese lesz a vendég a Fehér Ignác Általános Iskola Sportcsarnokában.

2021. szeptember 10. | Sport Bővebben

Megvan az Algyő szezonbeli első győzelme. Az algyőiek korábban is lezárhatták volna a találkozót a játékot bátran felvállaló deszkiekkel szemben, végül egy öngóllal dőlt el végleg a három pont sorsa.

2021. szeptember 10. | Sport Bővebben

×