× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az ünnepek alatt sem áll meg az élet az AESZI-nél

|
2020. december 23. | Önkormányzat

Telefonos ügyeletet tart az Algyő Egyesített Szociális Intézmény az ünnepek alatt is, ám a lakosságot arra kérik, csak krízishelyzetben keressék őket karácsony és újév idején. A két ünnep között szintén működik az intézmény, a megszokott nyitva tartással.

Közeledik a karácsony, erre pedig már készül az AESZI is. Az intézmény életében jelentős változásokat nem hoz az idei adventi időszak. Mint azt Jankovicsné Veres Katalin elmondta, úgy készülnek és az a céljuk, hogy minden szolgáltatásukat biztosítani tudják az ünnepek alatt. A bölcsőde december 23-ig üzemel, majd a téli szünetet követően nyit újra, azaz a korábbi években megszokottak szerint zajlik az élet.

A többi ellátás folyamatos az AESZI-nél, csak a két hosszú hétvége alatt tartanak szünetet, de a két ünnep között az intézmény által nyújtott ellátások, azaz a szociális étkeztetés, a nappali ellátás, a házi segítségnyújtás, a család-és gyermekjóléti szolgálat és a védőnői szolgálat is a megszokott rendben működik.

„Ha nem is teljes létszámmal, de üzemelünk majd, biztosítani tudjuk a szolgáltatásokat. Akárcsak tavasszal, egy központi telefonszámon folyamatosan, az ünnepnapok alatt is elérhetőek leszünk, de ezúttal is azt kérjük a lakosságtól, hogy csak krízishelyzet esetén telefonáljanak” – mondta az AESZI vezetője.

Kitért rá, a munkájuk és lehetőségeik persze sokban függenek attól, a kormány milyen intézkedéseket hoz addig, és miként tudnak majd ezekhez alkalmazkodni.

„A tavaszi időszakhoz képest, amikor a minisztériumok adtak iránymutatást azt illetően, az ellátások tekintetében mit hogyan kell megszervezni, most szabadabb kezet kaptak az intézményvezetők, meglátjuk, így marad-e. Ennek persze az az előnye, hogy minden településen az intézmények a valós lakossági igényekhez tudják igazítani feladatellátásukat” – fejtette ki Jankovicsné Veres Katalin.

Hozzátette, rendezvényeik elmaradnak, ám az önkormányzattal együttműködve a 75 éven felüliek karácsonyi csomagjának eljuttatásában segítenek, akárcsak a nagycsaládosok számára felajánlott adományok eljuttatásában. Igaz, sokaknak hiányozhat az ünnepélyes keret, ezeket jövőre szeretnék pótolni.

 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×