× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az ünnepek alatt sem áll meg az élet az AESZI-nél

|
2020. december 23. | Önkormányzat

Telefonos ügyeletet tart az Algyő Egyesített Szociális Intézmény az ünnepek alatt is, ám a lakosságot arra kérik, csak krízishelyzetben keressék őket karácsony és újév idején. A két ünnep között szintén működik az intézmény, a megszokott nyitva tartással.

Közeledik a karácsony, erre pedig már készül az AESZI is. Az intézmény életében jelentős változásokat nem hoz az idei adventi időszak. Mint azt Jankovicsné Veres Katalin elmondta, úgy készülnek és az a céljuk, hogy minden szolgáltatásukat biztosítani tudják az ünnepek alatt. A bölcsőde december 23-ig üzemel, majd a téli szünetet követően nyit újra, azaz a korábbi években megszokottak szerint zajlik az élet.

A többi ellátás folyamatos az AESZI-nél, csak a két hosszú hétvége alatt tartanak szünetet, de a két ünnep között az intézmény által nyújtott ellátások, azaz a szociális étkeztetés, a nappali ellátás, a házi segítségnyújtás, a család-és gyermekjóléti szolgálat és a védőnői szolgálat is a megszokott rendben működik.

„Ha nem is teljes létszámmal, de üzemelünk majd, biztosítani tudjuk a szolgáltatásokat. Akárcsak tavasszal, egy központi telefonszámon folyamatosan, az ünnepnapok alatt is elérhetőek leszünk, de ezúttal is azt kérjük a lakosságtól, hogy csak krízishelyzet esetén telefonáljanak” – mondta az AESZI vezetője.

Kitért rá, a munkájuk és lehetőségeik persze sokban függenek attól, a kormány milyen intézkedéseket hoz addig, és miként tudnak majd ezekhez alkalmazkodni.

„A tavaszi időszakhoz képest, amikor a minisztériumok adtak iránymutatást azt illetően, az ellátások tekintetében mit hogyan kell megszervezni, most szabadabb kezet kaptak az intézményvezetők, meglátjuk, így marad-e. Ennek persze az az előnye, hogy minden településen az intézmények a valós lakossági igényekhez tudják igazítani feladatellátásukat” – fejtette ki Jankovicsné Veres Katalin.

Hozzátette, rendezvényeik elmaradnak, ám az önkormányzattal együttműködve a 75 éven felüliek karácsonyi csomagjának eljuttatásában segítenek, akárcsak a nagycsaládosok számára felajánlott adományok eljuttatásában. Igaz, sokaknak hiányozhat az ünnepélyes keret, ezeket jövőre szeretnék pótolni.

 

További hírek

Második alkalommal került megrendezésre Algyőn a Finta János Emlékverseny. Az Algyői SK Asztalitenisz szakosztálya szervezte az eseményt, ahol vendégcsapat volt a Pincehelyi Asztalitenisz szakosztály.

2024. május 16. | Sport Bővebben

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Magánbiztonsági és Önkormányzati Tanszék május 15-én ünnepelte 10 éves fennállását. Algyő biztonsága, a megfelelő intézkedések tervezése érdekében Dr. Füzesy István alpolgármester közreműködésével folyamatosan együttműködünk a Tanszékkel.

2024. május 16. | Rendőrség Bővebben

Gerendáson rendezte meg a Spárta Taekwon-do Klub a VII. Fehér Kupa és VII. Spárta Kupa nevű ITF Taekwon-do versenyt, melyen a Csongrád és Békés megyéből érkező klubok mellett, az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do szakosztálya is 5 versenyzővel képviseltette magát.

2024. május 15. | Sport Bővebben

Algyőn a horgásztavakon került megrendezésre Sarok Krisztián és az Önkormányzat szervezésében 2024 május 11-én szombaton az első Családi horgászverseny.

2024. május 14. | Sport Bővebben

Az Algyői horgásztavak halállománya ismét szép háromnyaras potykákkal bővült. Reméljük az újoncok jól megmozgatják az I-es és II-es tavak törzsállományát. A hétvégi versenyen szép fogást és sok örömöt okozhat a családoknak, illetve vasárnaptól minden horgászni vágyónak.

2024. május 10. | Gazdaság Bővebben

×