× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az ünnepek alatt sem áll meg az élet az AESZI-nél

|
2020. december 23. | Önkormányzat

Telefonos ügyeletet tart az Algyő Egyesített Szociális Intézmény az ünnepek alatt is, ám a lakosságot arra kérik, csak krízishelyzetben keressék őket karácsony és újév idején. A két ünnep között szintén működik az intézmény, a megszokott nyitva tartással.

Közeledik a karácsony, erre pedig már készül az AESZI is. Az intézmény életében jelentős változásokat nem hoz az idei adventi időszak. Mint azt Jankovicsné Veres Katalin elmondta, úgy készülnek és az a céljuk, hogy minden szolgáltatásukat biztosítani tudják az ünnepek alatt. A bölcsőde december 23-ig üzemel, majd a téli szünetet követően nyit újra, azaz a korábbi években megszokottak szerint zajlik az élet.

A többi ellátás folyamatos az AESZI-nél, csak a két hosszú hétvége alatt tartanak szünetet, de a két ünnep között az intézmény által nyújtott ellátások, azaz a szociális étkeztetés, a nappali ellátás, a házi segítségnyújtás, a család-és gyermekjóléti szolgálat és a védőnői szolgálat is a megszokott rendben működik.

„Ha nem is teljes létszámmal, de üzemelünk majd, biztosítani tudjuk a szolgáltatásokat. Akárcsak tavasszal, egy központi telefonszámon folyamatosan, az ünnepnapok alatt is elérhetőek leszünk, de ezúttal is azt kérjük a lakosságtól, hogy csak krízishelyzet esetén telefonáljanak” – mondta az AESZI vezetője.

Kitért rá, a munkájuk és lehetőségeik persze sokban függenek attól, a kormány milyen intézkedéseket hoz addig, és miként tudnak majd ezekhez alkalmazkodni.

„A tavaszi időszakhoz képest, amikor a minisztériumok adtak iránymutatást azt illetően, az ellátások tekintetében mit hogyan kell megszervezni, most szabadabb kezet kaptak az intézményvezetők, meglátjuk, így marad-e. Ennek persze az az előnye, hogy minden településen az intézmények a valós lakossági igényekhez tudják igazítani feladatellátásukat” – fejtette ki Jankovicsné Veres Katalin.

Hozzátette, rendezvényeik elmaradnak, ám az önkormányzattal együttműködve a 75 éven felüliek karácsonyi csomagjának eljuttatásában segítenek, akárcsak a nagycsaládosok számára felajánlott adományok eljuttatásában. Igaz, sokaknak hiányozhat az ünnepélyes keret, ezeket jövőre szeretnék pótolni.

 

További hírek

Ez az év sok szempontból más volt, de egy biztosan nem változott: az emberek szeretnek segíteni.

2021. január 22. | Napjaink Bővebben

Nem tudta megnehezíteni az NB II.-es Le­vendula Hotel FKSE-Algyő az NB I.-ben remeklő MTK Budapest dolgát a női kézilabda magyar kupa 3. fordulójában.

2021. január 17. | Sport Bővebben

Az Önkormányzat D-vitamin csomaggal támogatja a hivatal és intézményeinek dolgozóit. Molnár Áron polgármester elmondta, hogy fontosnak tartja a megelőzést és a szervezetünk támogatását ezekben az időkben.

2021. január 12. | Önkormányzat Bővebben

A tavalyi év nehézségeit nem kell bemutatnunk senkinek, a Fashion Street háza táján is kérdésessé vált, meg fog-e jelenni print magazinunk az évben. A limitált példányszám miatt a legizgalmasabb cikkeinket online is elérhetővé tesszük. Íme az egyik kedvenc anyagunk, egy rendkívül motiváló interjú egy nagyon fiatal, de annál eltökéltebb sportolóval.

2021. január 09. | Sport Bővebben

Utcán hagyott pótkocsinak ütközött egy jármű Algyőn. Ugyan a sofőr figyelmetlensége okozta a bajt, de a nemrégiben történt eset újra rávilágított ar­­ra a problémára a településen, hogy sokan az utcán tárolják a gépjárműveiket, olyan tehergépkocsikat, mezőgazdasági gépeket, pótkocsikat, amelyeknek az utcai tárolása a belterület döntő részén tilos.

2021. január 08. | Napjaink Bővebben

×