× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az ipari park értékei

|
2014. június 24. | Gazdaság
Az Algyő Park Kft. múlt évéről szóló beszámolót is megvitatták az algyői önkormányzati képviselők. Ebben a 353 millió forint törzstőkével rendelkező cégben Algyő Nagyközség Önkormányzat 10 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezik. Megállapították, hogy tavaly márciusra befejeződött egy új raktárcsarnok beruházás. Ennek hátterében ott a társaság nyertes DAOP pályázata, amellyel 193 millió 720 ezer forint vissza nem térítendő uniós támogatással 387 millió 439 ezer forint értékű beruházást valósított meg. Tavaly elkezdték, idén befejeződik a földszintes ipari csarnok és az ehhez kapcsolódó szociális helyiségek és iroda építése is.

Folytatódott a terület benépesülése: például az APK építési telket adott el. Ugyanakkor az ingatlanok értékéből a telek értéke 428 millió 216 ezer forint volt és maradt, mert nem amortizálódik.

Tavaly helyezték üzembe a beruházások közül például a felújított búvárszivattyút, a fűkaszát, a klímaberendezést, kialakítottak egy mosodát, konyhabútort vásároltak, bővítettek egy csarnokot, korszerűsítették a fűtés egy részét, kamerás figyelő rendszert bővítettek. Kutatásfejlesztésre 4 millió 800 ezer forintot költöttek. A társaság adófizetési kötelezettsége 2013-ban 2 millió 437 ezer forint volt, a mérleg szerinti eredménye: 83 millió 276 ezer forint.
 

További hírek

Algyőnek számos olyan lakosa volt az idők folyamán, akik hírét vitték községünknek. Tehetségükkel, munkájukkal és odaadásukkal példát állítva mindenki elé. Egy elhivatott algyői fiatalember is erre az útra lépett, és hétről hétre méretteti majd meg magát a TV2 Dancing with the Stars – Mindenki táncol című műsorában...

2020. október 20. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Búvár u. 9. emelet 6. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására.

2020. október 19. | Önkormányzat Bővebben

Régi edények és különböző használati tárgyak, de még a nyolcvanas évekből származó Grundig tévé is van abban – a hétvégén átadott – algyői Látványraktárban, aminek a tájházban találtak helyet.

2020. október 19. | Kultúra Bővebben

Egy török pipát is rejtett a kert Algyőn, még mindig egészben van, a tulipános minta is látszik rajta. Emellett Árpád-, bronz- és avarkori tárgyak maradványai is előkerültek a föld alól, tárlaton mutatják be ezeket.

2020. október 16. | Kultúra Bővebben

Mórahalom–Algyő 0–2 (0–0)

2020. október 14. | Sport Bővebben

×