× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az ipari park értékei

|
2014. június 24. | Gazdaság
Az Algyő Park Kft. múlt évéről szóló beszámolót is megvitatták az algyői önkormányzati képviselők. Ebben a 353 millió forint törzstőkével rendelkező cégben Algyő Nagyközség Önkormányzat 10 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezik. Megállapították, hogy tavaly márciusra befejeződött egy új raktárcsarnok beruházás. Ennek hátterében ott a társaság nyertes DAOP pályázata, amellyel 193 millió 720 ezer forint vissza nem térítendő uniós támogatással 387 millió 439 ezer forint értékű beruházást valósított meg. Tavaly elkezdték, idén befejeződik a földszintes ipari csarnok és az ehhez kapcsolódó szociális helyiségek és iroda építése is.

Folytatódott a terület benépesülése: például az APK építési telket adott el. Ugyanakkor az ingatlanok értékéből a telek értéke 428 millió 216 ezer forint volt és maradt, mert nem amortizálódik.

Tavaly helyezték üzembe a beruházások közül például a felújított búvárszivattyút, a fűkaszát, a klímaberendezést, kialakítottak egy mosodát, konyhabútort vásároltak, bővítettek egy csarnokot, korszerűsítették a fűtés egy részét, kamerás figyelő rendszert bővítettek. Kutatásfejlesztésre 4 millió 800 ezer forintot költöttek. A társaság adófizetési kötelezettsége 2013-ban 2 millió 437 ezer forint volt, a mérleg szerinti eredménye: 83 millió 276 ezer forint.
 

További hírek

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

A nők tovább meneteltek, a férfiak pedig lerohanásgólokkal nyertek a kézilabda Csongrád-Csanád megye második, harmadik vonalában.

2021. április 07. | Sport Bővebben

Nem változott érdemben Algyő idei költségvetése: a hárommilliárdos büdzsé nagyjából megfelel az elmúlt évek gyakorlatának, csak a szerkezete változik. Az idén tovább kell csökkenteni a település működtetésének kiadásait, és a fejlesztéseket is rangsorolni kellett.

2021. április 05. | Önkormányzat Bővebben

×