× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az ipari park értékei

|
2014. június 24. | Gazdaság
Az Algyő Park Kft. múlt évéről szóló beszámolót is megvitatták az algyői önkormányzati képviselők. Ebben a 353 millió forint törzstőkével rendelkező cégben Algyő Nagyközség Önkormányzat 10 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezik. Megállapították, hogy tavaly márciusra befejeződött egy új raktárcsarnok beruházás. Ennek hátterében ott a társaság nyertes DAOP pályázata, amellyel 193 millió 720 ezer forint vissza nem térítendő uniós támogatással 387 millió 439 ezer forint értékű beruházást valósított meg. Tavaly elkezdték, idén befejeződik a földszintes ipari csarnok és az ehhez kapcsolódó szociális helyiségek és iroda építése is.

Folytatódott a terület benépesülése: például az APK építési telket adott el. Ugyanakkor az ingatlanok értékéből a telek értéke 428 millió 216 ezer forint volt és maradt, mert nem amortizálódik.

Tavaly helyezték üzembe a beruházások közül például a felújított búvárszivattyút, a fűkaszát, a klímaberendezést, kialakítottak egy mosodát, konyhabútort vásároltak, bővítettek egy csarnokot, korszerűsítették a fűtés egy részét, kamerás figyelő rendszert bővítettek. Kutatásfejlesztésre 4 millió 800 ezer forintot költöttek. A társaság adófizetési kötelezettsége 2013-ban 2 millió 437 ezer forint volt, a mérleg szerinti eredménye: 83 millió 276 ezer forint.
 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×