× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az algyői játékvezető, Kiss Olivér világbajnoki szereplése egy peches teszten múlott

|
2021. április 10. | Sport

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

A franciaországi Montpellier-­ben megrendezett férfi olimpiai selejtezőn kapott megbízást a Kiss Olivér–Bíró Ádám játékvezető-páros. Az algyői bíró olyan nemzeti csapatokkal ke­­rülhetett kapcsolatba, mint Franciaország, Tunézia, Portugália és Horvátország. A torna során a házigazdák Tunézia elleni meccsét fújhatták, amelyet 40–29-re a végül a csoportot is megnyerő franciák nyertek meg.

– Hatalmas elismerés, hiszen olimpia közelében 2000 óta nem járt magyar játékvezető. Az egyik legnehezebb csoportban dolgozhattunk, viszont szakmailag az egyik legkönnyebb meccs volt a miénk, de talán a mi szempontunkból ez jól jött ki. Megismerkedhettünk a légkörrel és a csapatokkal és ők is velünk. Hatalmas dolog egy ekkora nevű válogatottnak fújni, de mi szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen a hazai porondon is hétről-hétre olyan csapatoknak vezethetünk, akiknek játékosai mind férfi, mind női vonalon a világ legjobb válogatottjaiban szerepelnek. Nem ért minket semmi váratlanul a franciák meccsén – összegezte az francia túrát Kiss Olivér.

A játékosként kapusposzton szereplő játékvezető továbbra is a párizsi olimpiát látja reálisnak, amelyre eljuthatnak: ugyanakkor az idei, tokiói játékok listáján is ott van a nevük. Az idei, egyiptomi világbajnoki részvétel sem múlt sokon.

– Mehettünk volna a vb-re, csak a társam produkált egy kósza pozitív PCR-tesztet. Két napra rá már negatív tesztet adott… Iszonyatosan váratlanul ért ez a dolog, sosem gondolná az ember, hogy ez pont vele fordulhat elő. Napok teltek el, míg helyre tudtuk ezt magunkban tenni, de már csak a jövőbeli feladatainkra koncentrálunk – mondta az eset kapcsán.

Az, hogy végül ki utazhat majd az idén nyáron esedékes tokiói játékokra, még nagyon képlékeny. Egyrészt erről a bizonyos listáról le is lehet kerülni, hétről hétre elemzik a teljesítményt a nemzetközi szövetség, az IHF munkatársai.

– Nagyon könnyen ki lehet kerülni erről a listáról. Végleges döntés legkésőbb késő tavasszal, kora nyáron jöhet, hiszen ezt követően még egy hosszú online képzésen kell részt venni. Ilyen volt a világbajnokság előtt is, ott az online workshopban mi is részt vettünk – tette hozzá Kiss Olivér.

Játékvezetőtársával húsvét­hétfőn is a síp játszotta a főszerepet, hiszen debütálhattak a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A magyar páros vezette ugyanis a Barcelona–Elverum (39–19) nyolcaddöntőt. Mint ennek kapcsán Kiss Olivér elmondta, óriási élmény volt egy ilyen nívós csapatnak fújni a sípot, és mindenképpen nagy dolognak tartja, hogy a női BL után a férfiak elitsorozatában is debütálhattak társával.

forrás: www.delmagyar.hu (Vajgely Pál)

 

További hírek

Május elsejétől az algyői Borbála fürdő is újra várja vendégeit, akik már a megújult beléptetőrendszeren keresztül jutnak be, ugyanis a járványhelyzet alatt lecserélték a karórás rendszert.

2021. május 07. | Sport Bővebben

Kitakarítják a fokokat és leeresztik a vizet a kubikgödrökből, amelyekben a szúnyogok szaporodni szoktak. Az invázió elleni védekezésben a katasztrófavédelem is segített. 

2021. május 05. | Önkormányzat Bővebben

Megkezdődött az Atka felé vezető út 47-es főút és a vasúti átjáró közötti szakaszának javítása, a kátyúzás és padka javítás idején forgalom terelésre, időszakos fennakadásokra lehet számítani az elkövetkező egy-két napban.

2021. május 05. | Önkormányzat Bővebben

Algyőn kinyitottak a szabadidős és kulturális intézmények is.

2021. május 04. | Kultúra Bővebben

Egyre többen költöznek a délnyugati lakóövezetbe Algyőn, így égető problémává vált a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése a Pipacs és a Gólya utcában.

2021. május 04. | Önkormányzat Bővebben

×