× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyői jégen gyakorolnak a vásárhelyi görkorisok is

|
2021. február 04. | Sport

Az egyéni sportágak legelszántabb versenyzői is sokat profitálhatnak abból, ha időről időre partnert kapnak maguk mellé. Mint például az All U Need SE görkorcsolyásai a jégtáncos edzéseken. 

A különféle mozgástípusok erősítik a sportolókat, a tánc például segíti a mozgáskoordinációt, a jeges technikával a gyorsasági görkorcsolyások is eredményesebbek – mondta kérdésünkre Pup Olivér, az All U Need Sportegyesület vezetője. A szervezet tagjai kezdetben az alapozó jégiskolában tanulnak, majd kipróbálnak valamennyi szakágat mire megmutatkoznak eredményeik és tehetségük. Az algyői jégpályán külön csoportokban, de egyszerre gyakorolnak a görkorcsolyások, a jégtáncosok, a műkorcsolyások és a jégkorongosok. Mindannyian kipróbálnak minden technikát.

Görkorcsolyások a jégen

Tavaly nyáron rendezték meg a hódtói pályán az I. Vásárhelyi Kupát, ahol közel hatvan görkorcsolyás nevezett be többféle kategóriában a rövid és hosszú távú, amatőr és profi gyorsasági körökre. Sőt, a fiatalok mellett szülők is pályára léptek. A versenyzők java a téli edzéseket sem hagyja ki, a nyári időszakhoz képest jóval zordabb körülmények, a hideg, korai vagy késői időpontok ellenére sem. Tóth Viven és Juhász Ádám éppen táncmozdulatokat gyakoroltak, de mindketten eredményes junior gyorsasági görkorcsolyázók. A páros fiú tagja szerint az egyensúlyérzék fejlesztéséhez tökéletes a jeges technika. Szeret párban dolgozni, mert közben figyelniük kell egymásra.

Vivien gyerekkora óta jégtánccal és görkorcsolyával is foglalkozik. Utóbbit jobban szereti, de szívesen jön a téli edzésekre, mert megtanulnak együttműködni és azt is, hogy megbízzanak a másikban.

A kerék és a penge íve

– Aki nem tanulja meg szépen, technikásan ellökni magát a jégen, vagy gyorsan mozogni, az nem lesz technikás gyorsasági görkorcsolyás – magyarázta Pup Olivér arról, szerinte miért szükséges a műfajok közötti átjárás. A görkorcsolyásoknak meg kell tanulniuk mondjuk balra és előre koszorúzni, illetve lendületesen lökni magukat, de kerékkel lehetetlen a pengéhez hasonló ívet bejárni. A jeges technikákat viszik át a pályára versenyzőink.

A egyesület vezetője szerint ösztönzik egymást az eltérő tudásúak, a profibbak motiválják a kezdőket.

– Valamennyi edzőnk azt a szellemiséget képviseli, amiben ők maguk is nevelkedtek: a kitartás, az együttműködés, az elfogadás példáját visszük tovább – mondta.

Pályán a szülők

A pályán gyakorló szülők egyike, Bán Róbert nyerte meg kategóriájában a nyári vásárhelyi kupát a görkorisok között. Ő is fiától kapott kedvet a műfajhoz, és szívesen jön a téli, jeges edzésekre is. Munka utáni kikapcsolódásként éli meg az alkalmakat. – Eleinte nagyon nehéz, de gyakorlással rá lehet érezni az ízére – magyarázta az édesapa, majd hozzátette: a technika körülbelül ugyanaz jég- és görkorival, de érzi, hogyan hatnak egymásra a különböző technikai fogások.

forrás: www.delmagyar.hu (T.Sz.)

 

További hírek

Az Algyői Könyvtár könyvtárosai Olvasó Klubot indítottak a könyvek szerelmeseinek és azoknak is, akik még próbálgatják a könyvek varázsát magukba szívni.

2022. január 19. | Kultúra Bővebben

Több lakosunk jelezte, hogy gázszagot érez. A problémát jeleztük az illetékes hatóságok felé, akik megkezdték a probléma okának felderítését.

2022. január 19. | Gazdaság Bővebben

Az évi egy alkalom megszervezett lomtalanítás helyett a házhoz menő lomtalanításra tért át a szolgáltató az önkormányzattal történő egyeztetést követően.

2022. január 13. | Gazdaság Bővebben

Az ünnepek után a fenyőfák elszállítását a Településtisztasági Nonprofit Kft. térítési díj nélkül, az ingatlanok elől elszállítja.

2022. január 08. | Napjaink Bővebben

Szentesen a lángok martalékává vált a városi sportcsarnok.

2022. január 02. | Sport Bővebben

×