× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyői jégen gyakorolnak a vásárhelyi görkorisok is

|
2021. február 04. | Sport

Az egyéni sportágak legelszántabb versenyzői is sokat profitálhatnak abból, ha időről időre partnert kapnak maguk mellé. Mint például az All U Need SE görkorcsolyásai a jégtáncos edzéseken. 

A különféle mozgástípusok erősítik a sportolókat, a tánc például segíti a mozgáskoordinációt, a jeges technikával a gyorsasági görkorcsolyások is eredményesebbek – mondta kérdésünkre Pup Olivér, az All U Need Sportegyesület vezetője. A szervezet tagjai kezdetben az alapozó jégiskolában tanulnak, majd kipróbálnak valamennyi szakágat mire megmutatkoznak eredményeik és tehetségük. Az algyői jégpályán külön csoportokban, de egyszerre gyakorolnak a görkorcsolyások, a jégtáncosok, a műkorcsolyások és a jégkorongosok. Mindannyian kipróbálnak minden technikát.

Görkorcsolyások a jégen

Tavaly nyáron rendezték meg a hódtói pályán az I. Vásárhelyi Kupát, ahol közel hatvan görkorcsolyás nevezett be többféle kategóriában a rövid és hosszú távú, amatőr és profi gyorsasági körökre. Sőt, a fiatalok mellett szülők is pályára léptek. A versenyzők java a téli edzéseket sem hagyja ki, a nyári időszakhoz képest jóval zordabb körülmények, a hideg, korai vagy késői időpontok ellenére sem. Tóth Viven és Juhász Ádám éppen táncmozdulatokat gyakoroltak, de mindketten eredményes junior gyorsasági görkorcsolyázók. A páros fiú tagja szerint az egyensúlyérzék fejlesztéséhez tökéletes a jeges technika. Szeret párban dolgozni, mert közben figyelniük kell egymásra.

Vivien gyerekkora óta jégtánccal és görkorcsolyával is foglalkozik. Utóbbit jobban szereti, de szívesen jön a téli edzésekre, mert megtanulnak együttműködni és azt is, hogy megbízzanak a másikban.

A kerék és a penge íve

– Aki nem tanulja meg szépen, technikásan ellökni magát a jégen, vagy gyorsan mozogni, az nem lesz technikás gyorsasági görkorcsolyás – magyarázta Pup Olivér arról, szerinte miért szükséges a műfajok közötti átjárás. A görkorcsolyásoknak meg kell tanulniuk mondjuk balra és előre koszorúzni, illetve lendületesen lökni magukat, de kerékkel lehetetlen a pengéhez hasonló ívet bejárni. A jeges technikákat viszik át a pályára versenyzőink.

A egyesület vezetője szerint ösztönzik egymást az eltérő tudásúak, a profibbak motiválják a kezdőket.

– Valamennyi edzőnk azt a szellemiséget képviseli, amiben ők maguk is nevelkedtek: a kitartás, az együttműködés, az elfogadás példáját visszük tovább – mondta.

Pályán a szülők

A pályán gyakorló szülők egyike, Bán Róbert nyerte meg kategóriájában a nyári vásárhelyi kupát a görkorisok között. Ő is fiától kapott kedvet a műfajhoz, és szívesen jön a téli, jeges edzésekre is. Munka utáni kikapcsolódásként éli meg az alkalmakat. – Eleinte nagyon nehéz, de gyakorlással rá lehet érezni az ízére – magyarázta az édesapa, majd hozzátette: a technika körülbelül ugyanaz jég- és görkorival, de érzi, hogyan hatnak egymásra a különböző technikai fogások.

forrás: www.delmagyar.hu (T.Sz.)

 

További hírek

2023. augusztusában a Horgásztavak üzemeltetését a Gyeviép Nkft. vette át. A vízmennyiség és a környezet javítása érdekében akkor jelentős munkálatok indultak meg, amelyet vízügyi és halgazdálkodási szakemberek segítettek.

2024. március 28. | Önkormányzat Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00954-2/2024. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2024. március 30. – 2024. április 19-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2024. március 27. | Gazdaság Bővebben

A Magyar Vöröskereszt "Tedd a jót!" algyői alapszervezete húsvéti csomagosztást szervezett 2024. március 26-án. Az előre elkészített adományokkal 20 családnak tették szebbé az ünnepét, hiszen vannak, akik nehezen engedhetik meg maguknak a húsvéti finomságokat.

2024. március 27. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete nem támogatja az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola vezetője és a Szegedi Tankerületi Központ intézményi átszervezési törekvését.

2024. március 27. | Önkormányzat Bővebben

A Bartók Béla utcai és a Piac téri játszóterek új elemmel bővültek a gyerekek nagy örömére. Mind a két helyen drótkötélpályát alakított ki és épített meg a Gyeviép Nkft. A fejlesztésre 3,5 millió forintot költött Algyő Nagyközség Önkormányzata.

2024. március 26. | Önkormányzat Bővebben

×