× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyői alkotókat is beválogattak az AMKA országos kézműves pályázatába

|
2014. augusztus 26. | Kultúra
A Magyar Kézművességért Alapítvány (AMKA) az Ipartestületek Országos Szövetségével (IPOSZ) és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Kézműipari Tagozatával együttműködve Magyar Kézművesség – 2014. valamint Kézművesség a vendéglátásban címmel kettős, nyílt pályázatot hirdetett. A pályázaton hazai és határon túli magyar alkotók egyaránt részt vehettek olyan egyedi alkotással, mely természetes alapanyagból, kézműves technikával készült.

Az országos kézműves pályázatba algyői alkotókat is beválogattak. Általános népművészeti kategóriában indult a Gyevi Art Kulturális Egyesület Algyői Tojásműhelye: Bakos Dorina, Balázs Dóra, Balázs Petra, Klatka Eszter, Klatka Tünde, Nacsa Izabella, Pigniczki Kata, Szabó Beáta és Szilágyi Anna Virág: "Hagyományos hímes tojások többféle technikával" című pályázatával.

Ugyancsak a fenti kategóriában Bereczné Lázár Nóra "Tulipán voltál – saját tervezésű tulipános motívumok háromszéki írott tojásokon nagymamám emlékére" című pályázati anyagát fogadta be a zsűri.

Általános képzőművészet kategóriában Magyarné Varga Anna: "Lángoló pipacsok" című akvarellje jutott be.

Míg a Kézművesség a vendéglátásban kategóriában Szalmáné Simon Éva: "Pálinkás jó reggelt!" fonott pálinkás készlete került kiállításra.

A hivatalos megnyitóra 2014. augusztus 7-én került sor Budapesten a Duna Palota dísztermében, ahol köszöntőt mondott Csomós Miklós, Budapest főpolgármester-helyettese, Birinyi József, a Hungarikum Szövetség elnöke és Semmelweis Tibor, a BKIK Kézműipari Tagozatának alelnöke.

A nap folyamán az Algyői Tojásműhely tagjai divatbemutató keretében mutathatták be Bucsuházy Piroska, Gisztl Anna és Szabó Gyula divattervező ruhakölteményeit, valamint Bánky Zsuzsanna és Jagasicsné Gábor Ildikó egyedi gyöngyékszereit.

A beválogatott és kiállított munkákból háromnyelvű színes fotóalbum is készült, melyben a Gyevi Art Kulturális Egyesület alkotói is bemutatkoznak.

Ajánlott internetes oldalak: www.amka.hu, www.iposz.hu, www.bkik.hu, www.dunapalota.hu, www.gyeviart.hu.

 

További hírek

Végéhez értek a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokságok az ifjúságiaknál: a B csoportban komoly harcot hozhat az idény második fele, és az őszi bajnoki cím kérdése is nyitott.

2021. december 02. | Sport Bővebben

A lényeg, hogy nyertek a férfiak, míg a női csapat mindenben alul maradt Orosházán.

2021. december 02. | Sport Bővebben

Az Algyői Nőegylet a hagyományokhoz híven idén is elkészítette a falu adventi koszorúját. A csodálatos alkotás adventben a Fő teret dísziti.

2021. november 30. | Kultúra Bővebben

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott.

2021. november 29. | Sport Bővebben

Egy korábbról elhalasztott találkozót pótoltak a labdarúgó megyei I.-ben, ahol az Algyő a sereghajtó ContiTech-Apátfalvát fogadta.

2021. november 29. | Sport Bővebben

×