× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyői alkotókat is beválogattak az AMKA országos kézműves pályázatába

|
2014. augusztus 26. | Kultúra
A Magyar Kézművességért Alapítvány (AMKA) az Ipartestületek Országos Szövetségével (IPOSZ) és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Kézműipari Tagozatával együttműködve Magyar Kézművesség – 2014. valamint Kézművesség a vendéglátásban címmel kettős, nyílt pályázatot hirdetett. A pályázaton hazai és határon túli magyar alkotók egyaránt részt vehettek olyan egyedi alkotással, mely természetes alapanyagból, kézműves technikával készült.

Az országos kézműves pályázatba algyői alkotókat is beválogattak. Általános népművészeti kategóriában indult a Gyevi Art Kulturális Egyesület Algyői Tojásműhelye: Bakos Dorina, Balázs Dóra, Balázs Petra, Klatka Eszter, Klatka Tünde, Nacsa Izabella, Pigniczki Kata, Szabó Beáta és Szilágyi Anna Virág: "Hagyományos hímes tojások többféle technikával" című pályázatával.

Ugyancsak a fenti kategóriában Bereczné Lázár Nóra "Tulipán voltál – saját tervezésű tulipános motívumok háromszéki írott tojásokon nagymamám emlékére" című pályázati anyagát fogadta be a zsűri.

Általános képzőművészet kategóriában Magyarné Varga Anna: "Lángoló pipacsok" című akvarellje jutott be.

Míg a Kézművesség a vendéglátásban kategóriában Szalmáné Simon Éva: "Pálinkás jó reggelt!" fonott pálinkás készlete került kiállításra.

A hivatalos megnyitóra 2014. augusztus 7-én került sor Budapesten a Duna Palota dísztermében, ahol köszöntőt mondott Csomós Miklós, Budapest főpolgármester-helyettese, Birinyi József, a Hungarikum Szövetség elnöke és Semmelweis Tibor, a BKIK Kézműipari Tagozatának alelnöke.

A nap folyamán az Algyői Tojásműhely tagjai divatbemutató keretében mutathatták be Bucsuházy Piroska, Gisztl Anna és Szabó Gyula divattervező ruhakölteményeit, valamint Bánky Zsuzsanna és Jagasicsné Gábor Ildikó egyedi gyöngyékszereit.

A beválogatott és kiállított munkákból háromnyelvű színes fotóalbum is készült, melyben a Gyevi Art Kulturális Egyesület alkotói is bemutatkoznak.

Ajánlott internetes oldalak: www.amka.hu, www.iposz.hu, www.bkik.hu, www.dunapalota.hu, www.gyeviart.hu.

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×