× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyői alkotókat is beválogattak az AMKA országos kézműves pályázatába

|
2014. augusztus 26. | Kultúra
A Magyar Kézművességért Alapítvány (AMKA) az Ipartestületek Országos Szövetségével (IPOSZ) és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Kézműipari Tagozatával együttműködve Magyar Kézművesség – 2014. valamint Kézművesség a vendéglátásban címmel kettős, nyílt pályázatot hirdetett. A pályázaton hazai és határon túli magyar alkotók egyaránt részt vehettek olyan egyedi alkotással, mely természetes alapanyagból, kézműves technikával készült.

Az országos kézműves pályázatba algyői alkotókat is beválogattak. Általános népművészeti kategóriában indult a Gyevi Art Kulturális Egyesület Algyői Tojásműhelye: Bakos Dorina, Balázs Dóra, Balázs Petra, Klatka Eszter, Klatka Tünde, Nacsa Izabella, Pigniczki Kata, Szabó Beáta és Szilágyi Anna Virág: "Hagyományos hímes tojások többféle technikával" című pályázatával.

Ugyancsak a fenti kategóriában Bereczné Lázár Nóra "Tulipán voltál – saját tervezésű tulipános motívumok háromszéki írott tojásokon nagymamám emlékére" című pályázati anyagát fogadta be a zsűri.

Általános képzőművészet kategóriában Magyarné Varga Anna: "Lángoló pipacsok" című akvarellje jutott be.

Míg a Kézművesség a vendéglátásban kategóriában Szalmáné Simon Éva: "Pálinkás jó reggelt!" fonott pálinkás készlete került kiállításra.

A hivatalos megnyitóra 2014. augusztus 7-én került sor Budapesten a Duna Palota dísztermében, ahol köszöntőt mondott Csomós Miklós, Budapest főpolgármester-helyettese, Birinyi József, a Hungarikum Szövetség elnöke és Semmelweis Tibor, a BKIK Kézműipari Tagozatának alelnöke.

A nap folyamán az Algyői Tojásműhely tagjai divatbemutató keretében mutathatták be Bucsuházy Piroska, Gisztl Anna és Szabó Gyula divattervező ruhakölteményeit, valamint Bánky Zsuzsanna és Jagasicsné Gábor Ildikó egyedi gyöngyékszereit.

A beválogatott és kiállított munkákból háromnyelvű színes fotóalbum is készült, melyben a Gyevi Art Kulturális Egyesület alkotói is bemutatkoznak.

Ajánlott internetes oldalak: www.amka.hu, www.iposz.hu, www.bkik.hu, www.dunapalota.hu, www.gyeviart.hu.

 

További hírek

Nagyon jó hangulatban zajlott az Algyői Könyvtár szervezésében megrendezésre került 2. "Kocsmakvíz" est a Szent Anna Teraszon. A nyertes csapatok a 'Csontdarálók' Nagy Sanyi kapitánnyal és a 'Tolni' csapat Boros Kriszta kapitánnyal. Szoros verseny volt az újonc 'Első helyezett' csapattal, akik a legjobb gyüttmönt csapat címet vihették haza.

2023. szeptember 29. | Kultúra Bővebben

Az Algyői Parlando Énekegyüttes felvételt nyert a Csongrád-Csanád Vármegyei Értéktárba. Az együttes 22 éve ápolja és törekszik megőrizni a magyar operett hagyományait. Fellépéseikkel sokakkal megszerettették ezt a műfajt. A kulturális örökség szakkategóriába sorolt Parlando munkájának méltó elismerése ez.

2023. szeptember 28. | Kultúra Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár irodalmi és grafika pályázatot hirdet „Amikor a toll kibicsaklik” címmel.

2023. szeptember 27. | Kultúra Bővebben

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

×