× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyői alkotókat is beválogattak az AMKA országos kézműves pályázatába

|
2014. augusztus 26. | Kultúra
A Magyar Kézművességért Alapítvány (AMKA) az Ipartestületek Országos Szövetségével (IPOSZ) és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Kézműipari Tagozatával együttműködve Magyar Kézművesség – 2014. valamint Kézművesség a vendéglátásban címmel kettős, nyílt pályázatot hirdetett. A pályázaton hazai és határon túli magyar alkotók egyaránt részt vehettek olyan egyedi alkotással, mely természetes alapanyagból, kézműves technikával készült.

Az országos kézműves pályázatba algyői alkotókat is beválogattak. Általános népművészeti kategóriában indult a Gyevi Art Kulturális Egyesület Algyői Tojásműhelye: Bakos Dorina, Balázs Dóra, Balázs Petra, Klatka Eszter, Klatka Tünde, Nacsa Izabella, Pigniczki Kata, Szabó Beáta és Szilágyi Anna Virág: "Hagyományos hímes tojások többféle technikával" című pályázatával.

Ugyancsak a fenti kategóriában Bereczné Lázár Nóra "Tulipán voltál – saját tervezésű tulipános motívumok háromszéki írott tojásokon nagymamám emlékére" című pályázati anyagát fogadta be a zsűri.

Általános képzőművészet kategóriában Magyarné Varga Anna: "Lángoló pipacsok" című akvarellje jutott be.

Míg a Kézművesség a vendéglátásban kategóriában Szalmáné Simon Éva: "Pálinkás jó reggelt!" fonott pálinkás készlete került kiállításra.

A hivatalos megnyitóra 2014. augusztus 7-én került sor Budapesten a Duna Palota dísztermében, ahol köszöntőt mondott Csomós Miklós, Budapest főpolgármester-helyettese, Birinyi József, a Hungarikum Szövetség elnöke és Semmelweis Tibor, a BKIK Kézműipari Tagozatának alelnöke.

A nap folyamán az Algyői Tojásműhely tagjai divatbemutató keretében mutathatták be Bucsuházy Piroska, Gisztl Anna és Szabó Gyula divattervező ruhakölteményeit, valamint Bánky Zsuzsanna és Jagasicsné Gábor Ildikó egyedi gyöngyékszereit.

A beválogatott és kiállított munkákból háromnyelvű színes fotóalbum is készült, melyben a Gyevi Art Kulturális Egyesület alkotói is bemutatkoznak.

Ajánlott internetes oldalak: www.amka.hu, www.iposz.hu, www.bkik.hu, www.dunapalota.hu, www.gyeviart.hu.

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzata Algyő településrendezési eszközeinek (településszerkezeti terv, helyi építési szabályzat) módosítását tervezi a Bartók Béla utca – Tiszavirág utca találkozásánál lévő beépítetlen telekre vonatkozóan.

2021. július 23. | Önkormányzat Bővebben

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a járda és bejáró építésére meghirdetett pályázatot az önkormányzat felfüggeszti mert a beérkezett igények meghaladták a rendelkezésre álló térkő mennyiségét.

2021. július 23. | Önkormányzat Bővebben

Csütörtökön délután 16 óra után nagy területen kapott lángra a tarló és a lábon álló gabona Algyő külterületén. A tűz két pótkocsira is átterjedt.

2021. július 23. | Rendőrség Bővebben

Az óvoda vezetőjét, Ozsváth Lászlóné Valikát a pandémiás helyzet változtatásra késztette, ezért a megszokott karácsonyi ünnepség helyett kerti parti szervezésével igyekezett vidámságot, örömet szerezni a régi kolléganőknek.

2021. július 21. | Oktatás Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata megbízásából, a településüzemeltetést végző Gyeviép Nkft. földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség egyes területein. A szúnyoggyérítés elvégzése: 2021. július 22. (csütörtök) a napnyugta utáni időszakban.

2021. július 20. | Önkormányzat Bővebben

×