× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyő fekete aranya 50 éves

|
2015. július 21. | Gazdaság
Fél évszázaddal ezelőtt, 1965. július 7-én Algyőnél a kutatófúrások nyomán feltört a kőolaj. A Mol még ma is az algyői olajmezőn termeli ki a hazai kőolajmennyiség egyharmadát. Jubileumi ünnepséget tartottak a Szegedi Nemzeti Színházban.

– Algyő a magyarországi ipar egyik legfontosabb helyszíne, ahogy a Mol is a hazai gazdaság meghatározó szereplője. Büszke vagyok arra, hogy 15 éve vállalatvezetőként én is részt veszek az algyői sikertörténetben – mondta Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója. Tegnap az 50 éves évforduló alkalmából ünnepséget tartottak a nagyszínházban: Hernádi a beszédét követően 25 dolgozónak, köztük volt vezetőknek bronzplakettet adott át Szakál Tamással, a MOL Magyarország kutatás-termelés igazgatójával közösen.

Az algyői telephely az elmúlt fél évszázad alatt több ezer embernek adott munkát, fénykorában 3000 munkavállalója volt. Algyő és környéke az ország legnagyobb kőolajlelőhelye, nemzetközi mércével mérve is jelentős.

A régió jelenleg a hazai gáz- és kőolajtermelés közel harmadát adja. Az ország teljes földgázigényének 10, kőolajigényének 5 százalékát biztosítja. Nem messze fekszik innen az a 350 négyzetkilométeres koncessziós terület, amelyen jelenleg is kutatások folynak, és amelytől előzetes becslések szerint 25 millió hordó kőolaj felszínre hozását várják.
 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×