× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyő fekete aranya 50 éves

|
2015. július 21. | Gazdaság
Fél évszázaddal ezelőtt, 1965. július 7-én Algyőnél a kutatófúrások nyomán feltört a kőolaj. A Mol még ma is az algyői olajmezőn termeli ki a hazai kőolajmennyiség egyharmadát. Jubileumi ünnepséget tartottak a Szegedi Nemzeti Színházban.

– Algyő a magyarországi ipar egyik legfontosabb helyszíne, ahogy a Mol is a hazai gazdaság meghatározó szereplője. Büszke vagyok arra, hogy 15 éve vállalatvezetőként én is részt veszek az algyői sikertörténetben – mondta Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója. Tegnap az 50 éves évforduló alkalmából ünnepséget tartottak a nagyszínházban: Hernádi a beszédét követően 25 dolgozónak, köztük volt vezetőknek bronzplakettet adott át Szakál Tamással, a MOL Magyarország kutatás-termelés igazgatójával közösen.

Az algyői telephely az elmúlt fél évszázad alatt több ezer embernek adott munkát, fénykorában 3000 munkavállalója volt. Algyő és környéke az ország legnagyobb kőolajlelőhelye, nemzetközi mércével mérve is jelentős.

A régió jelenleg a hazai gáz- és kőolajtermelés közel harmadát adja. Az ország teljes földgázigényének 10, kőolajigényének 5 százalékát biztosítja. Nem messze fekszik innen az a 350 négyzetkilométeres koncessziós terület, amelyen jelenleg is kutatások folynak, és amelytől előzetes becslések szerint 25 millió hordó kőolaj felszínre hozását várják.
 

További hírek

Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2020. október 03. – október 23-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2020. szeptember 28. | Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata az Emberi Erőforrás Minisztériummal együttműködve kiírja a 2021. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot.

2020. szeptember 25. | Bővebben

Csaknem ötven babát köszöntöttek Algyőn, ahol kitűzött cél a településen élők számának folyamatos növelése. Az Anyatejes Táplálás Világnapjához csatlakoztak szeptember 19-én, értékes programokat kínáltak a családoknak.

2020. szeptember 21. | Egészség, életmód Bővebben

Tájékoztatom, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az ország valamennyi településére kiterjedő, általános mezőgazdasági összeírást hajt végre, „Agrárcenzus, 2020” elnevezéssel.

2020. szeptember 18. | Gazdaság Bővebben

Országos Felhasználói Elégedettségi Felmérést végeztet a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) a víziközmű-szolgáltatókkal együttműködve.

2020. szeptember 17. | Gazdaság Bővebben

×