× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Alapítványi bál

|
2014. március 10. | Oktatás
Február 15-én került megrendezésre az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában a 17. alapítványi bálunk. A bálra lelkesen készülődtek az algyői iskolások, a kicsik és a nagyok is. Az estét – hagyományainkhoz híven – Herczeg József Polgármester Úr nyitotta meg beszédével. A nyolcadikos diákok egy újszerű fényjáték alatt Johann Strauss: Kék Duna keringőjére mutatkoztak be párosával. Nyitótáncukat, az angol keringőt, Dolly Patron: Sandy’s song című dalára láthattuk tőlük, felkészítő tanáruk Újváriné Lőrincz Tünde; ruhájukat térítésmentesen a szentesi Szilver Tánccsoport Egyesület biztosította. A keringőt az iskolai néptáncosok Hegyen-völgyön című műsorszáma követte, felkészítő tanáruk Hegedűs Edit. A kicsik után a lelkes algyői anyukákból és apukákból verbuválódott Zsibongó Táncegyüttes adott elő Sárközi táncokat, a csoportot Hegedűs Edit vezette. Ezt követően a 2.a osztályos sportiskolások: a focisták, a kézilabdások mint pompon lányok és a lelkes szurkolók mutatkoztak be Shakira: Waka Waka című dalára, a műsor ötletgazdája Szebeni Lászlóné volt, a táncot betanította Pallagi Anna; köszönet a segítségért Varga Ágnesnek, a fellépő ruhákért Buráné Kovács Katalinnak és Sulyokné Tóth Csillának. Avicii: Hey brother című slágerére egy country stílusú tánccal szórakoztatta a közönséget a 4.a, 5.a, 5.b és 7. osztályosok kis csapata, felkészítőjük Kakuszi Ildikó és Koczka Ágnes. Ezután egy igazán vérpezsdítő, török eredetű klubtáncot adtak elő a 4.a osztályosok Yara-yara című zenére, a táncot betanította Kériné Bódi Judit és Nagy Csilla szülő. Az est zárásaként a 4., 5. és 6. osztályosok a Hungária együttes Napfény a jégen és a Gyere gyere Juli című számaira rock and rolloztak és twisteltek együtt, és végül a nézőközönséget is felkérték egy kis retro táncra, felkészítő tanáruk Újváriné Lőrincz Tünde, a fellépő ruhákat a Szilver Tánccsoport Egyesület Biztosította, a pántok varrásában segítségünkre volt Buráné Kovács Katalin.

Köszönöm az este folyamán szereplő diákoknak, szülőknek és felkészítő pedagógusaiknak a nagyon színvonalas előadásokat, a színes dekorációt és a segítséget az este folyamán; Süli Zakar Évának a konferálást és Joó Gábornak, Olajos Györgynek a technikai segítséget. A szenzációs mûsort követően a vendéglátásról (az ízletes vacsoráról és az italokról) az Algyői Halászcsárda, a vendégek szórakoztatásáról pedig Sándor Csaba gondoskodott egészen hajnalig.

A Szülői Szervezet nevében szeretnénk köszönetet mondani Herczeg Józsefnek és családjának, Némethné Vida Zsuzsannának és családjának, Katona Antalnak és a Gyeviép Nkft.-nek támogatásukért. Köszönet a következő magánszemélyeknek, intézményeknek, cégeknek, vállalkozóknak, mert tombolatárgyaikkal hozzájárultak a bál sikeréhez: Herczeg Józsefné, Dr. Tóth Mária, Németh László, Zombori Mariann, Sárdi Judit, Horváth Nándor, Kertész Mihály, Kecskeméti Zoltán, Nagy Csilla, Horváth József és Ilus, Csányi Anikó, Janecskó Andrea, Greksáné Kurucz Irma, Borbála Fürdő, Gyevi Art Kulturális Egyesület Alkotók, Ezerjófű Algyői Egészségvédő Kör Közhasznú Egyesület, Algyői Halászcsárda, Algyői Nőegylet, Szivárvány Óvoda.

A Szülői Szervezet nevében köszönöm a Faluvédőknek, hogy biztosították a bál zavartalan lebonyolítását és segítettek a pakolásban is, a Gyeviép Nkft. munkatársainak a tornacsarnok berendezését, pakolását, valamint a portaszolgálat biztosítását, a Flóratom Kft.-nek a virágokat. Ezúton szeretném megköszönni minden kedves szülőnek áldozatos és fáradhatatlan munkáját, segítségét és közreműködését, akik a fellépô ruhák készítésében, a plakátragasztásban, a szervezésben stb. segítségemre voltak a bál elôkészületeiben illetve a bál levezetésében. Külön köszönet az aktív részvételért a bál szervezésében, lebonyolításában: Horváthné Nemes Nikolettának, Oláhné Bakos Boglárkának, és Bezdán Mihálynak, valamint azoknak a szülőknek is, akik a bál végén a pakolásban segítségemre voltak.

Az alapítványi bálon befolyt felajánlásokat erdei iskolák hazai és külföldi útjainak támogatására, versenyek lebonyolítására és díjazására, kül- és beltéri játékok megvásárlására szeretnénk fordítani.
 

További hírek

Szeptember elsején ünnepelte születésnapját, az algyői Bóbita Bölcsőde, ugyanis 2007 őszén nyitotta meg kapuit. Az intézmény az elmúlt 15 évben mintegy 400 kisgyermek számára biztosított ellátást.

2022. szeptember 24. | Bővebben

Zsinórban harmadjára nyert az Algyő, pedig sokáig pontszerzésre állt az FK 1899 Szeged, viszont a végén a hazaiaknak sikerült feltörniük a szegediek kapuját, és ezzel felléptek a dobogó harmadik fokára.

2022. szeptember 23. | Sport Bővebben

A központi címregiszterről és a címkezelésről szóló kormány rendelet bekezdése értelmében a Kormány címképzésért felelős szervként, az ingatlan fekvése szerint illetékes települési önkormányzat jegyzőjét jelölte ki.

2022. szeptember 22. | Önkormányzat Bővebben

A település a rendszerváltás után önállósult, levált Szegedről. Azóta az itt olajkutakat működtető Moltól érkező iparűzési adónak köszönhetően gazdag településnek számít. Illetve: annak számított.

2022. szeptember 22. | Napjaink Bővebben

Felhívom a figyelmet, hogy a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatal mézelő méhek nyúlós költésrothadásának megállapítása miatt méhegészségügyi települési zárlatot rendelt el – a csatolt térkép alapján – az alábbi területre

2022. szeptember 21. | Bővebben

×