× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Alapítványi bál

|
2014. március 10. | Oktatás
Február 15-én került megrendezésre az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában a 17. alapítványi bálunk. A bálra lelkesen készülődtek az algyői iskolások, a kicsik és a nagyok is. Az estét – hagyományainkhoz híven – Herczeg József Polgármester Úr nyitotta meg beszédével. A nyolcadikos diákok egy újszerű fényjáték alatt Johann Strauss: Kék Duna keringőjére mutatkoztak be párosával. Nyitótáncukat, az angol keringőt, Dolly Patron: Sandy’s song című dalára láthattuk tőlük, felkészítő tanáruk Újváriné Lőrincz Tünde; ruhájukat térítésmentesen a szentesi Szilver Tánccsoport Egyesület biztosította. A keringőt az iskolai néptáncosok Hegyen-völgyön című műsorszáma követte, felkészítő tanáruk Hegedűs Edit. A kicsik után a lelkes algyői anyukákból és apukákból verbuválódott Zsibongó Táncegyüttes adott elő Sárközi táncokat, a csoportot Hegedűs Edit vezette. Ezt követően a 2.a osztályos sportiskolások: a focisták, a kézilabdások mint pompon lányok és a lelkes szurkolók mutatkoztak be Shakira: Waka Waka című dalára, a műsor ötletgazdája Szebeni Lászlóné volt, a táncot betanította Pallagi Anna; köszönet a segítségért Varga Ágnesnek, a fellépő ruhákért Buráné Kovács Katalinnak és Sulyokné Tóth Csillának. Avicii: Hey brother című slágerére egy country stílusú tánccal szórakoztatta a közönséget a 4.a, 5.a, 5.b és 7. osztályosok kis csapata, felkészítőjük Kakuszi Ildikó és Koczka Ágnes. Ezután egy igazán vérpezsdítő, török eredetű klubtáncot adtak elő a 4.a osztályosok Yara-yara című zenére, a táncot betanította Kériné Bódi Judit és Nagy Csilla szülő. Az est zárásaként a 4., 5. és 6. osztályosok a Hungária együttes Napfény a jégen és a Gyere gyere Juli című számaira rock and rolloztak és twisteltek együtt, és végül a nézőközönséget is felkérték egy kis retro táncra, felkészítő tanáruk Újváriné Lőrincz Tünde, a fellépő ruhákat a Szilver Tánccsoport Egyesület Biztosította, a pántok varrásában segítségünkre volt Buráné Kovács Katalin.

Köszönöm az este folyamán szereplő diákoknak, szülőknek és felkészítő pedagógusaiknak a nagyon színvonalas előadásokat, a színes dekorációt és a segítséget az este folyamán; Süli Zakar Évának a konferálást és Joó Gábornak, Olajos Györgynek a technikai segítséget. A szenzációs mûsort követően a vendéglátásról (az ízletes vacsoráról és az italokról) az Algyői Halászcsárda, a vendégek szórakoztatásáról pedig Sándor Csaba gondoskodott egészen hajnalig.

A Szülői Szervezet nevében szeretnénk köszönetet mondani Herczeg Józsefnek és családjának, Némethné Vida Zsuzsannának és családjának, Katona Antalnak és a Gyeviép Nkft.-nek támogatásukért. Köszönet a következő magánszemélyeknek, intézményeknek, cégeknek, vállalkozóknak, mert tombolatárgyaikkal hozzájárultak a bál sikeréhez: Herczeg Józsefné, Dr. Tóth Mária, Németh László, Zombori Mariann, Sárdi Judit, Horváth Nándor, Kertész Mihály, Kecskeméti Zoltán, Nagy Csilla, Horváth József és Ilus, Csányi Anikó, Janecskó Andrea, Greksáné Kurucz Irma, Borbála Fürdő, Gyevi Art Kulturális Egyesület Alkotók, Ezerjófű Algyői Egészségvédő Kör Közhasznú Egyesület, Algyői Halászcsárda, Algyői Nőegylet, Szivárvány Óvoda.

A Szülői Szervezet nevében köszönöm a Faluvédőknek, hogy biztosították a bál zavartalan lebonyolítását és segítettek a pakolásban is, a Gyeviép Nkft. munkatársainak a tornacsarnok berendezését, pakolását, valamint a portaszolgálat biztosítását, a Flóratom Kft.-nek a virágokat. Ezúton szeretném megköszönni minden kedves szülőnek áldozatos és fáradhatatlan munkáját, segítségét és közreműködését, akik a fellépô ruhák készítésében, a plakátragasztásban, a szervezésben stb. segítségemre voltak a bál elôkészületeiben illetve a bál levezetésében. Külön köszönet az aktív részvételért a bál szervezésében, lebonyolításában: Horváthné Nemes Nikolettának, Oláhné Bakos Boglárkának, és Bezdán Mihálynak, valamint azoknak a szülőknek is, akik a bál végén a pakolásban segítségemre voltak.

Az alapítványi bálon befolyt felajánlásokat erdei iskolák hazai és külföldi útjainak támogatására, versenyek lebonyolítására és díjazására, kül- és beltéri játékok megvásárlására szeretnénk fordítani.
 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×