× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A tánc egy életforma, amely nagyon sokat ad a mindennapokhoz

|
2022. június 17. | Sport

Egy algyői hölgy mindene a tánc és úgy gondolta, hogy ennek a mozgásnak a szeretetét átadja másoknak is. Belovai Rita fiatal kora ellenére nagyon komolyan és lelkesen veti bele magát álmainak a megvalósításába, hiszen amellett, hogy az Algyői Szivárvány Óvodában dolgozik, szabadidejében gyerekeknek oktat táncot. Ezáltal pedig nem csak a saját mindennapjait színesíti meg, hanem segít lendületet, a valahova tartozás élményét és persze a mozgás örömét belecsempészni a fiatalok hétköznapok teendői közé.

– Meséljen kicsit, hogyan jött a tánc az életébe?
– A tánc iránti szeretetem 2013-ban kezdődött itt Algyőn a Faluházban, amikor csatlakoztam a szegedi Ritmus Tánc és Fitnesz Stúdió csapatához. Első éveinkben fellépésekre, majd később több tapasztalat és fejlődés után már versenyeken is részt vettünk. Ezt a csodás utazást Tombácz Hajnalka tánciskola vezetőnek és Bárkányi Dóra tánctanárnak köszönhetem.

– Mikor és miért döntött úgy, hogy nekivág a tanításnak?
– Gyermekkori álmaim közé tartozott, hogy a jövőben átadhassam másoknak ezt az érzést, ezért 2020-ban elvégeztem egy tánc instruktor képzést. Azóta saját csoportokat indítottam és folyamatosan edzünk, készülünk a fellépéseinkre.

– Mit jelent a tánc egy kisgyermek életében?
– A zene és a tánc a legjobb és leghasznosabb foglalkozás a kisgyerekek életében. Örömteli tevékenység, általa átélhetik első sikereiket és hatalmas közösségformáló ereje van. Fantasztikus kis csoportok, igazi barátságok alakulnak ki. A gyerekek magabiztossága is erősödik.

– Milyen korosztályok fordulnak meg a szárnyai alatt?
– Jelenleg 3 korosztállyal foglalkozom, óvodásokkal, alsó- és felső tagozatos diákokkal. Mindegyiknek megvan a maga varázsa és nehézsége is egyben, de szeretek gyerekekkel dolgozni.

– A csapatszellem és az erőnlét mellett mit ad még a tánc egy fiatalnak?
– A tánc kapcsolatok, érzések, ötletek mozgásának és ritmusának fizikai kifejeződése. Általa fejlődhet személyiségük, kitartásuk, segít a kommunikációban és a szocializációban is. A gyerekek megtanulnak koncentrálni, egymásra és a külső tényezőkre is figyelni, hiszen amellett, hogy saját mozdulataikat kordában kell tartani, egyszerre kell a többiekkel mozogni és a zenét, a ritmust sem szabad figyelmen kívül hagyni.

– Hogyan választja ki a megfelelő zenét?
– Minden zeneválasztást az adott csoport életkorához és stílusához igazítok. Természetesen annyiszor meghallgatunk a próbák alatt egy-egy zeneszámot, hogy az apróságok már kívülről fújják.

– Hány éves kortól érdemes belevágni a tánctanulásba?
– Negyedik, ötödik évet betöltött gyerekek már nyitottak és érettek a tánc bizonyos fajtáira. Már jó a ritmusérzékük, képesek arra, hogy megmutassák egyéni kreativitásukat, mozgásukat összehangolják a többi gyermekével és csoportosan mozogjanak.

– Hogyan lehet csatlakozni a csapathoz?
– Minden szeptemberben előre meghirdetett személyes beiratkozáson lehet hozzánk csatlakozni az algyői Faluházban. Minden táncolni vágyót várunk sok-sok szeretettel!

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde 2022.12.24.-2023.01.01. között zárva tart. Nyitás 2023.01.02. Az algyői Bóbita Bölcsődében jelenleg minden hely foglalt. Az intézmény teltházzal működik. 

2022. december 08. | Oktatás Bővebben

2022. december 06.-án 11:00-15:00 óra között lezárásra kerül a Tisza töltésének az algyői vasúti híd és az Algyői-főcsatorna közötti szakasza, az Algyői szvtp-en végzendő műszaki feladatok miatt. 

2022. december 02. | Gazdaság Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet a Gyevikult NKft. ügyvezető igazgatói álláshely betöltésére.

2022. november 29. | Önkormányzat Bővebben

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2022. december 19. napjától 2023. január 6. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2022. november 29. | Önkormányzat Bővebben

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Társaságunk, az MVM Démász Áramhálózati Kft. a közcélú villamos hálózaton előre tervezett munkálatokat fog végezni, az alábbi időszakokban és területeken. Ezen időszakokban a villamosenergia-szolgáltatás szünetelni fog.

2022. november 29. | Gazdaság Bővebben

×