× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A tánc egy életforma, amely nagyon sokat ad a mindennapokhoz

|
2022. június 17. | Sport

Egy algyői hölgy mindene a tánc és úgy gondolta, hogy ennek a mozgásnak a szeretetét átadja másoknak is. Belovai Rita fiatal kora ellenére nagyon komolyan és lelkesen veti bele magát álmainak a megvalósításába, hiszen amellett, hogy az Algyői Szivárvány Óvodában dolgozik, szabadidejében gyerekeknek oktat táncot. Ezáltal pedig nem csak a saját mindennapjait színesíti meg, hanem segít lendületet, a valahova tartozás élményét és persze a mozgás örömét belecsempészni a fiatalok hétköznapok teendői közé.

– Meséljen kicsit, hogyan jött a tánc az életébe?
– A tánc iránti szeretetem 2013-ban kezdődött itt Algyőn a Faluházban, amikor csatlakoztam a szegedi Ritmus Tánc és Fitnesz Stúdió csapatához. Első éveinkben fellépésekre, majd később több tapasztalat és fejlődés után már versenyeken is részt vettünk. Ezt a csodás utazást Tombácz Hajnalka tánciskola vezetőnek és Bárkányi Dóra tánctanárnak köszönhetem.

– Mikor és miért döntött úgy, hogy nekivág a tanításnak?
– Gyermekkori álmaim közé tartozott, hogy a jövőben átadhassam másoknak ezt az érzést, ezért 2020-ban elvégeztem egy tánc instruktor képzést. Azóta saját csoportokat indítottam és folyamatosan edzünk, készülünk a fellépéseinkre.

– Mit jelent a tánc egy kisgyermek életében?
– A zene és a tánc a legjobb és leghasznosabb foglalkozás a kisgyerekek életében. Örömteli tevékenység, általa átélhetik első sikereiket és hatalmas közösségformáló ereje van. Fantasztikus kis csoportok, igazi barátságok alakulnak ki. A gyerekek magabiztossága is erősödik.

– Milyen korosztályok fordulnak meg a szárnyai alatt?
– Jelenleg 3 korosztállyal foglalkozom, óvodásokkal, alsó- és felső tagozatos diákokkal. Mindegyiknek megvan a maga varázsa és nehézsége is egyben, de szeretek gyerekekkel dolgozni.

– A csapatszellem és az erőnlét mellett mit ad még a tánc egy fiatalnak?
– A tánc kapcsolatok, érzések, ötletek mozgásának és ritmusának fizikai kifejeződése. Általa fejlődhet személyiségük, kitartásuk, segít a kommunikációban és a szocializációban is. A gyerekek megtanulnak koncentrálni, egymásra és a külső tényezőkre is figyelni, hiszen amellett, hogy saját mozdulataikat kordában kell tartani, egyszerre kell a többiekkel mozogni és a zenét, a ritmust sem szabad figyelmen kívül hagyni.

– Hogyan választja ki a megfelelő zenét?
– Minden zeneválasztást az adott csoport életkorához és stílusához igazítok. Természetesen annyiszor meghallgatunk a próbák alatt egy-egy zeneszámot, hogy az apróságok már kívülről fújják.

– Hány éves kortól érdemes belevágni a tánctanulásba?
– Negyedik, ötödik évet betöltött gyerekek már nyitottak és érettek a tánc bizonyos fajtáira. Már jó a ritmusérzékük, képesek arra, hogy megmutassák egyéni kreativitásukat, mozgásukat összehangolják a többi gyermekével és csoportosan mozogjanak.

– Hogyan lehet csatlakozni a csapathoz?
– Minden szeptemberben előre meghirdetett személyes beiratkozáson lehet hozzánk csatlakozni az algyői Faluházban. Minden táncolni vágyót várunk sok-sok szeretettel!

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Lovászi Péter, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület gólyavédelmi programjának vezetője 3 fiókát gyűrűzött ma meg az Algyői Könyvtárnál. Nemcsak a gyűrűzés menetét mutatta be az érdeklődőknek, az egyik gólyafiókát testközelből is meg lehetett tekinteni.

2022. június 30. | Napjaink Bővebben

Meghívó Algyő Nagyközség Településrendezési eszközeinek (településszerkezeti terv, helyi építési szabályzat) 2022. évi részleges módosítása ügyében tartandó lakossági fórumára.

2022. június 29. | Önkormányzat Bővebben

Értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy 2022. július 1-jén, pénteken Köztisztviselők Napján az Algyői Polgármesteri Hivatal zárva tart. Az ügyfélfogadás ezen a napon szünetel.

2022. június 28. | Önkormányzat Bővebben

Az MVM Áramhálózati Kft. tájékoztatása alapján hálózatfejlesztési munkákat végzése miatt áramszünet lesz 2022. július 1-én, 15-én és 28-án 8 és 16 óra között.

2022. június 27. | Gazdaság Bővebben

A védőnői két körzetet ellátó védőnőknél májusban személyváltozás történt.

2022. június 23. | Egészség, életmód Bővebben

×